نکات مهم در مورد سئو سایت های چند زبانه
5 دقیقه
حتما تا به حال دیده اید که بعضی از وب سایت ها به علت گستردگی کسب و کارشان محصولات و خدمات خود را با چند زبان مختلف به کاربران معرفی می کنند، یا به عبارتی دیگر چند زبانه هستند. سوالی که ذهن بسیاری از صاحبان وب سایت ها را درگیر کرده است این است که سئو سایت در چنین وب سایت هایی چگونه است؟ آیا چند زبانه بودن وب سایت روی سئو آن تاثیر مثبتی دارد؟ استراتژی تولید محتوا در چنین وب سایت هایی به چه شکل است؟ در واقع باید بگوییم سئو سایت چند زبانه و بین المللی اندکی پیچیده است. اما جای نگرانی نیست، در این مطلب تکنیک های مفیدی در زمینه ی سئوی سایت های چند زبانه ارائه میکنیم که می تواند برای سئوکار هایی که نگران پروژه های بین المللی هستند مفید واقع شود. با ما همراه باشید
سئو سایت بین المللی و چند زبانه چیست؟
به مجموعه اقداماتی که در جهت بهینه سازی سایت در زبان های مختلف صورت می گیرد، سئو سایت چند زبانه می گویند. در همین راستا اصطلاح دیگری نیز وجود دارد به نام سئو سایت بین المللی که ما آن را اینگونه تعریف می کنیم. سئو بین المللی به مجموعه اقداماتی گفته می شود که در جهت بهینه سازی محتوا برای قشر زیادی از کاربران که در مکان های جغرافیای مختلفی هستند، انجام می شود.
به منظور بهینه سازی موتورهای جستجو برای وب سایت های چند زبانه راه حل های متفاوتی وجود دارد و هر یک از این راه حل ها ارتباط تنگاتنگی با اهداف نهایی تان دارند.
برای مثال : آیا کشور مورد نظر شما دارای کاربرانی است که با چند زبان صحبت میکنند؟ یا زبان خاصی را در کل دنیا هدف قرار داده اید؟ آیا زبان خاصی برای یک کشور مشخص می خواهید؟ در بسیاری از موارد راه حل، ترکیبی از تمامی این موارد است.
استفاده از سئو چند زبانه و بین المللی همراه با پیچیدگی هایی است که هر اشتباهی در این زمینه شما را متحمل صرف زمان و هزینه زیادی خواهد کرد. با درک درست از گزینه های موفقیت آمیز در این مقوله میتوانید ریسک موجود در دسترسی به اهداف سئو را کاهش دهید.
معرفی تکنیک های سئو سایت چند زبانه
در این بخش از مقاله می خواهیم به صورت تخصصی تکنیک هایی را معرفی نماییم که برای سئو سایت چند زبانه باید رعایت شوند. ابتدا بهتر است به این سوال که بسیاری از ما پرسیده اند پاسخ دهیم. چند زبانه کردن سایت برای سئو سایت مفید است یا مضر؟ پاسخ این است که چند زبانه سازی سایت در اصل برای بهینه سازی سایت بسیار مفید است؛ چرا که موتور های جستجو پی میبرند که سایت شما، سایت کمی نیست، بلکه یک سایت وسیعی هست که خدمات جهانی دارد اما این مفید بودن منوط بر این است که نکات بسیار مهمی روی سایت شما پیاده سازی شود.
مهم ترین نکته ای که باید حتما آن را در نظر داشته باشید این است که برای هر زبان آدرس مجزایی در نظر بگیرید. در ادامه بیشتر به این نکته خواهیم پرداخت.
تکنیک 1- جایگزین کردن زیر دامنه بجای پوشه
برای اینکه به سئو و بهینه سازی سایت های چند زبانه لطمه ای وارد نشود باید هر یک از زبان های سایت را در یک زیر دامنه مجزا تعریف کنیم تا چگالی مخصوص خود را داشته باشند و سپس برای هر یک از زیر دامنه های ایجاد شده محتوای مخصوص به خود را به صورت جداگانه تولید کرده و به زیر دسته ی مربوطه اضافه کنید. برای تولید محتوای اختصاصی برای هر زیر دامنه بهتر است از یک مترجم انسان استفاده کنید نه از مترجم ها آنلاین چرا که کیقیت محتوای تولید شده برای کاربران آن زبان بسیار حائز اهمیت است و از طرفی دیگر تولید محتوای بی کیفیت ضربه بدی به سئو سایت شما وارد می کند.
تکنیک2- استفاده از دستور rel=alternate و hreflang
با استفاده از دو دستور فوق در سایت های چند زبانه می توانید به گوگل و سایر موتور های جستجوگر اعلام کنید که محتوای موجود در سایت شما به صورت ترجمه شده به زبان دیگری است. روبات خزنده گوگل با استفاده از صفحات ترجمه شما داده ها و اطلاعات ترجمه ماشینی خود را بهبود می بخشد که نتیجه اش کسب رتبه بهتر در نتایج جستجو می باشد.
تکنیک3- عدم استفاده از ارجاع از طریق IP
استفاده از تکنیک های ارجاع کاربر (GEO Targeting) بر اساس IP بر سئو سایت تاثیر بسیار مخربی میگذارد زیرا گوگل آن را یک نوع سئو سیاه می شناسد.
تکنیک4- خوداری از ادغام rel= canonical و rel=alternate
اگر دستور rel=canonical جایگزین rel=alternate استفاده شود صفحات زبان های دیگر سایت شما در گوگل ایندکس نمی شود و تاثیر مخربی بر سئو میگذارد، البته نه در همه ی مواقع! بهتر است قبل از استفاده از چنین دستوراتی از نظر تکنیکی به آن ها تسلط یابید.
تکنیک5- استفاده درست از robots.txt
سعی کنید تا حد ممکن روبات گوگل را در بررسی صفحات دیگر زبان های سایت تان محدود نکنید زیرا عواقب خوبی برای سئو سایت تان در پی ندارد. همیشه دستورات فایل robots.txt را بررسی کنید تا مطمئن شوید همه صفحات مند نظرتان ایندکس شده است.
تکنیک6- تعیین صفحات فرود با تگ Hreflang
تگ Hreflang برای کمک به گوگل در شناسایی صفحات هدف برای کاربران هر منطقه مکانی و زبانی می باشد. این تگ در مواقعی که نسخه های زبانی مختلفی را از یک صفحه در اختیار دارید، مورد استفاده قرار می گیرد تا هر کاربر ترجمه منطبق با زبان خود را مشاهده کند.
طبق اعلامیه گوگل سه روش برای اجرای این تگ وجود دارد:
لینک HTML در هدر: در قسمت آدرس http://example.com/fa به نسخه انگلیسی آن که آدرس http://example.com/en می باشد به شکل زیر لینک دهید:
هدر HTTP: اگر محتوای منتشر شده شما به شکل HTML نمی باشد (مانند PDF) میتوانید از هدر HTTP زیر برای اشاره به URL یک زبان مشخص استفاده کنید:
Link: < http://example.com/en>; rel=”alternate”; hreflang=”en”
نقشه سایت: به جای استفاده از تگ ها می توانید لینک های متناظر با هر زبان را در نقشه سایت ثبت کنید.
اقلب افراد از گزینه اول یا سوم و یا هر دو برای اشاره به نسخه های زبانی مختلف استفاده می کنند. دقت داشته باشید که تگ های hreflang خاصی نیز برای زبان ها و مکان های مختلف وجود دارد. به عنوان مثال:
de: محتوای به زبان آلمانی، مستقل از مکان کاربران
en-GB: محتوای انگلیسی برای کاربران در انگلستان
de-ES: محتوای آلمانی برای کاربران در اسپانیا
امیدواریم با ارائه این مقاله توانسته باشیم اطلاعات مفیدی در اختیار سئو کارهایی که دغدغه پروژه ی وب سایت های چند زبانه را دارند بگذاریم.
مشاهده خدمات متمایز سئو در مشهد
راههای ارتباط با کارشناسان رایا پارس