کاربرد کش گوگل | مزایای کش شدن صفحات سایت
4 دقیقه
کش گوگل، یک عکس یا کپی سیو شده از یک وب سایت است که از طریق سرور قابل بازیابی می باشد. این کپی، هنگامی که موتور جستجو در حال ایندکس کردن سایت است، ذخیره می شود که این موضوع کمک زیادی در سئو سایت به صاحبان وب سایت ها می کند. اساسا، دلیل این کار ذخیره سازی مطالب صفحات سایت می باشد. برای این منظور، گوگل از وب سایت ها عکس می گیرد، آن ها را اسکن می کند و سپس نسخه اصلی آن ها را ذخیره می نماید. عکس های گرفته شده، به عنوان بک آپ برای همخوانی داشتن با کوئری های کاربران عمل می کنند. در واقع، کش به دو دسته تقسیم می شود: کش مرورگر وب و کش پراکسی.
کش مرورگر وب در کامپیوتر کاربر، کاربرد دارد و کش پراکسی، در نتورک کاربرد داشته و به بیش از یک کاربر می تواند پاسخگو باشد. ( سئو در مشهد )
بنابراین، تمام وب سایت های کش شده داخل ایندکسرها، طبقه بندی و ایندکس شده اند؛ اما امکان دارد این وب سایت ها به کاربر نشان داده نشوند و فقط یک عکس سیو شده از آن ها در نتایج جستجو نمایش داده شود. اگر می خواهید به تمام پیج های کش شده گوگل دسترسی پیدا کنید، باید صبر نمایید تا ایندکسرها پلتفورم عکس های ذخیره شده را به طور دقیق مشخص کند.
برای اینکه سایت سریع تر ایندکس شود و دسترسی به آن در فضای اینترنت راحت تر باشد، بسیاری از صاحبان وب سایت ها از طراحی سایتی استفاده می کنند که ایندکس کردن آن سریع تر انجام شود. دقت داشته باشید که اگر محتوای یک سایت تغییر کند، باید دوباره ایندکس شود و فایلی جدید شکل می گیرد تا جایگزین قبلی شود. این موضوع بدین معناست که تنها مرتبط ترین و جدیدترین محتوا ها در نتایج جستجو نشان داده می شوند.
اطلاعات آنلاین آسیب پذیرند و هر لحظه امکان تغییر و یا از بین رفتن آن ها وجود دارد. به طور معمول، طول عمر یک صفحه بین 6 تا 11 هفته است. اگر از محتوای یک سایت در زمان مناسب عکس و یا کپی گرفته نشود، احتمال این وجود دارد که گوگل آن را ذخیره نکند و در نتیجه برای کاربران غیر قابل دسترسی باشد. خوشبختانه، پلتفرمی تحت عنوان آرشیو وب گوگل وجود دارد که تمام وب سایت هایی که تا به حال ساخته شده اند در آن وجود دارند. این پلتفرم، مانند یک کتابخانه آنلاین است که دسترسی به تمام سایت ها و محتوای آن ها را به شما می دهد. همچنین می توانید با توجه به تاریخی که این آرشیو از یک سایت کپی گرفته است، به دنبال آن سایت و محتوا باشید.
کش کردن سایت ها توسط گوگل به چه منظور انجام می شود؟
آرشیو کردن وب در دستور کار خزنده های گوگل می باشد. هنگامی که یک کراولر به سایت شما فرستاده می شود، از طریق هایپرلینک ها سایت شما را جستجو کرده و محتوا را کپی می کند. بنابراین، وقتی شما یک کلمه کلیدی را در گوگل مورد جستجو قرار می دهید، چیزی که دریافت می کنید لینک هایی هستند که می توانند شما را به نسخه اصلی یک سایت هدایت کنند.
گاهی اوقات، نسخه فعلی یک سایت به دلایلی در دسترس نیست. کش در موقعیت هایی مانند موارد زیر می تواند به ما کمک کند:
-
هنگامی که یک سایت به تازگی توسط سازنده آن حذف شده است.
تصور کنید به محتوای یک سایت نیاز دارید اما این سایت به تازگی حذف شده است. کپی این سایت در یک سرور ذخیره شده است و شما می توانید به راحتی به آن دسترسی پیدا کنید.
-
تراکم ترافیک سایت
این اتفاق هنگامی رخ می دهد که درخواست های زیادی از سرور وجود داشته باشد که نتیجه آن تراکم بسیار زیاد یک مسیر اینترنتی می باشد. بدین ترتیب، سرور به کپی های کش شده نیاز دارد تا به بعضی از کاربران ارائه دهد.
-
مشاهده آخرین باری که یک کراولر سایت را اسکن کرده است.
زمان و تاریخ آخرین ایندکس، در بالای صفحه سایت قابل مشاهده است.
کند بودن لودینگ سایت
اگر بتوانید زمان بین درخواست کاربر و سرور را کاهش دهید، مدت زمان بارگذاری سایت را هم کاهش می دهید؛ بنابراین سرعت سایت نیز افزایش می یابد.
پس کش یک وب سایت از اهمیت بالایی برخوردار است و به سایت شما کمک می کند تا سریع تر لود شود؛ بدین ترتیب بازدیدکنندگان به محض اینکه بر روی یک لینک کلیک کنند، اطلاعات درخواستی خود را مشاهده می کنند.
چگونه صفحات کش شده را مشاهده کنیم؟
برای دیدن نسخه کش شده پیج های یک وب سایت، می توانید مراحل زیر را طی کنید:
- آدرس یک وبسایت را سرچ کنید.
- اگر از مرورگر گوگل استفاده می کنید، عبارت کش را بعد از آدرس سایت تایپ کنید و اگر از مرورگر دیگری استفاده می کنید، روی مثلث رو به پایین کنار URL سبز رنگ کلیک کنید تا بخش کش برای شما نشان داده شود.
یکی دیگر از راه های مشاهده نسخه کش یک صفحه، استفاده از ابزار بررسی کش گوگل است. به کمک این ابزار، می توانید علاوه بر بررسی کش گوگل، از وجود یک سایت در صفحات نتایج جستجوی گوگل نیز اطمینان حاصل کنید، که این موضوع نیز اهمیت بالایی در سئو سایت دارد.