ابزار URL Inspection چیست و چه کاربردی دارد؟
5 دقیقه
اگر هنگام جستجو در اینترنت با بخش "بازرسی آدرس" مواجه شدید و این سوال که ابزار URL Inspection چیست؟ برایتان پیش آمد، بهتر است که این مقاله را به دقت مطالعه نمایید. اگر وبسایت دارید یا سئو کار هستید، باید بدانید که این بخش به شما کمک میکند تا اطلاعات بسیار خوبی درباره خصوصیات کلی یک آدرس دریافت کنید تا بتوانید از طریق آن سئو سایت خود را انجام دهید. اطلاعاتی که از این بخش نصیب شما میگردد، شامل: زمان آخرین خزش یا Crawl ربات گوگل، AMP بودن یا نبودن (non-amp)، ایندکس بودن یا نبودن و فچ کردن یک صفحه از مواردی هستند که با استفاده از URL Inspection در اختیار شما قرار میگیرد.
معرفی ابزار URL Inspection
برای شناخت بیشتر URL Inspection بهتر است بدانید که با استفاده از این ابزار میتوانید گزارشی دقیق، در مورد فرآیند ایندکس شدن پیجهای مختلف وبسایت خودتان را بدست آورید. همچنین امکانات دیگری که این ابزار برای شما فراهم میآورد، خطاهای AMP، خطاهای ایندکس، خطاهای دادههای ساختار یافته (structured data errors) را به اطلاع شما میرساند.
در حقیقت امکاناتی که این ابزار که در نسخه جدید سرچ کنسول برای کاربران فراهم میآورد، ابزاری پیشرفته تر از fetch as google که در وبمستر تولز وجود داشته است، میباشد که با استفاده از آن میتوانید به بهبود سئو سایت خود کمک کنید.
گزارشهای ارائه شده، چه کاربردی برای ما دارد؟
- اگر بخواهیم به طور کلی به مسئله بپردازیم، این ابزار به 5 بخش زیر تقسیمبندی میشود:
- مشاهده کردن وضعیت فعلی یک URL خاص که آیا ایندکس شده است یا خیر.
- بررسی کردن URL به صورت لحظه و فوری.
- شاید بعضی اوقات صفحههایی در وبسایتتان وجود داشته باشد که ایندکس نشدهاند، در این مواقع باید از گوگل درخواست کنید که صفحه را بازرسی کرده و ایندکس نماید.
- بعضی مواقع هم هست که صفحات قدیمی در وبسایت وجود دارد اما به تازگی محتوای آن آپدیت شده است ولی گوگل آنها را دوباره ایندکس نکرده است. در این مواقع باید درخواستی مبنی بر اینکه بازرسی مجدد روی URL انجام بگیرد، برای گوگل بفرستید.
- گوگ با استفاده از آن میتواند نسخهای رندر شده از صفحه شما را مشاهده نماید.
- بعضی اوقات ممکن است صفحهای در وبسایت شما از دست رفته باشد، در این صورت میتوانید عیبیابی آن را انجام دهید.
بررسی وضعیت فعلی ایندکس شدن یک URL خاص
یکی از مزیتهای دیگری که این ابزار محبوب گوگل برای کاربران فراهم میآورد، قابلیت بررسی وضعیت فعلی ایندکس شدن یک URL خاص میباشد. با استفاده از این قابلیت میتوانید اطلاعاتی در مورد یک URL خاص پیدا کنید، اگر ایندکس شده بود که کار با موفقیت به اتمام رسیده است. همچنین اگر ایندکس نشده باشد، میتوانید دلایل آن را مشاهده نمایید.
چگونه میتوان از ابزار URL Inspection استفاده نمود؟
برای اینکه بتوانید از ویژگیهای این ابزار مفید در سرچ کنسول بهره کافی را ببرید، در اولین مرحله باید آن را به وبسایت خود اتصال داده و وارد Property مد نظر خود شوید. برای استفاده از URL Inspection باید بالای نوار سرچ کنسول جدید گوگل را نگاه کنید، این ابزار در آنجا قرار داده شده است. در آن میتوانید URL مورد نظر و مرتبط با Property خود را در این سرچ باکس Enter کنید.
زمانی که Enter کردن به اتمام رسید، یکی از حالتهای زیر برای شما اتفاق خواهد افتاد و نمایش داده میشود.
- URL is on Google
- URL is on Google, but has issues
- URL is not on Google
- URL is not on Google: Indexing errors
- URL is an alt version
URL is on Google به چه معناست؟
شاید برای شما سوال باشد که معنای URL is on Google چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید بدانید زمانی که این پیغام نمایش داده میشود، یعنی آدرس شما میتواند در نتایج گوگل به نمایش درآید و گوگل آن را ایندکس کرده است.
URL is on Google, but has issues به چه معناست؟
زمانی که پیغام URL is on Google, but has issues نمایش داده میشود، باید بدانید که خطایی صورت گرفته است. این خطا مبنی بر این است که صفحه مورد نظر شما فعلا ایندکس نشده است ولی در نتایج گوگل میتواند حضور داشته باشد. اما فرآیند Crawl allowed و Page fetch برایشان مشکلی پیش آمده است. در این صورت باید بدانید که نمایش درست Structured data ها و Enhancement با ارور مواجه شده است. در بحث سئو سایت ترافیک و ورودی خیلی اهمیت دارد، به همین دلیل اگر صفحهای با این ارور مواجه شده است، باید سریعتر نسبت به رفع آن بپردازید.
URL is not on Google به چه معناست؟
زمانی که با این پیغام در سرچ کنسول گوگل مواجه میشوید، باید بدانید که URL مورد نظر نه تنها ایندکس نشده است، بلکه در نتایج گوگل هم نمایش داده نمیشود. زمانی که این پیام برای شما به نمایش در میآید، تنها دو حالت کلی وجود دارد:
- حالت اول این است که ربات خزنده گوگل هنوز به این صفحه نرسیده است تا بتواند در آن خزیده و آن را فچ کند. در این صورت تنها راهکاری که جلوی پای شما وجود دارد استفاده از گزینه Request indexing برای درخواست ایندکس میباشد. با این کار ربات گوگل به صفحه شما سر زده و آن را ایندکس مینماید.
- اما حالیت دوم معنایش این است که صفحه دارای مشکل است. اما چطور باید فهمید؟ در مرحله اول اگر روی Request indexing کلیک کنید، با خطای indexing request rejected مواجه میشوید.
نمایش این ارور، یعنی اگر گوگل هم بخواهد نسبت به ایندکس کردن این صفحه عملی انجام دهد، نمی تواند آن را ایندکس کند. اما سوال اینجاست که چرا نمیشود؟
این ارور میتواند به 3 علت اتفاق بیفتد:
شاید از تگ noindex برای این صفحه استفاده شده باشد.
شاید در فایل robots.txt دسترسی به این صفحه ممنوع شده باشد.
شاید هم این صفحه یکی از صفحات محرمانه است که برای مشاهده آن باید رمز عبور داشته باشید.
URL is not Google: indexing errors به چه معناست؟
نمایش این خطا شما را متوجه این میسازد که بر سر راه ایندکس کردن این صفحه مشکلی وجود دارد که رباتهای گوگل نمیتوانند آن را ایندکس نمایند. برای اینکه بتوانید خطای بوجود آمده را رفع کنید، ابتدا باید بفهمید که مشکل از کجاست. معمولا در قسمت coverage اطلاعاتی در رابطه با مشکل بوجود آمده داده میشود.
URL is on alt version به چه معناست؟
زمانی با این خطا مواجه میشوید که آدرس درج شده جایگزین یا alternate یک صفحه دیگر باشد. یعنی صفحهای که شما به گوگل معرفی میکنید در واقع یک صفحه فرعی میباشد که خود آن به صفحه دیگر اشاره دارد. در اکثر مواقع که این ارور برای شما نمایش داده میشود، نیاز نیست که کار خاصی انجام دهید، مگر در مواردی که خاص باشند.
جمع بندی
اگر شما مدیر یک وبسایت هستید یا فردی سئو کار میباشید، برای اینکه بهتر بتوانید در جهت سئو سایت فعالیت انجام دهید، باید با سرچ کنسول گوگل و ابزار URL Inspection آشنایی کاملی داشته باشید. در این صورت میتوانید عملکرد بهتری در مورد بهینه سازی وبسایت خود داشته باشید. امیدواریم که از این مقاله اطلاعات مفیدی بدست آورده باشید.