تاثیرات ریدایرکت 301 بر سئو سایت
6 دقیقه
گاهی اواقات لازم است تا صفحه ای از سایت که بازدیدکنندگان به آن رجوع کرده و مطاللب را در آنجا مطالعه می کنند، به صفحه ای دیگر هدایت شوند. برای اینکه بتوانید این راه را به صحیح ترین روش ممکن انجام دهید، باید از ریدایرکت ها استفاده کنید. با توجه به این تعریف ریدایرکت یعنی انتقال دادن بازدیدکنندگان یک صفحه از سایت به صفحه ای دیگر می باشد. از طریق این روش در طراحی سایت می توانید بازدیدکنندگان و ربات های موتور جستجو را به صفحه ای جایگزین به صورت دائمی انتقال دهید.
اصطلاح ریدایرکت 301 چه می باشد؟
ریدایرکت 301 یکی از روش های هدایت از یک URL به URL دیگر به صورت دائمی می باشد. در واقع از طریق این روش کاربران و موتور های جستجو را به صورت دائمی به صفحاتی منتقل می کنیم که اطلاعی از آدرس اینترنتی آن ندارند و فکر می کنند همان صفحه قبلی است.
مقاله مرتبط: تاثیر مخرب ریدایرکت مخفیانه بر سئو
در حقیقت هدف استفاده از ریدایرکت 301، برای جلوگیری از ایجاد محتوای تکراری می باشد. فرض می کنیم آدرس وبسایت شما به این صورت است:
www.example.com
اما با تایپ این آدرس در مرورگر باز هم به صفحه سایت خود منقل می شوید:
http://www.example.com
در صورتی که از دید موتور جستجو این 2 آدرس کاملا از یکدیگر متفاوت بوده و صفحه های جداگنه ای محسوب می شوند.
از طریق Redirect 301 می توانید آدرس دوم را به صورتی که کاربر و موتور های جستجو متوجه نشوند به URL بالایی منقل کنید، با این حرکت موتور های جستجو خطای محتوای تکراری را برای شما لحاظ نکرده و با خیال آسوده می توانید روی سئو سایت خود تمرکز کنید.
یکی دیگر از مزایای ریدایرکت 301 این است که رتبه و جایگاهی که آدرس قبلی در لیست موتور جستجو داشته به آدرس جدید که ما معرفی می کنیم انتقال می یابد. در نتیجه صفحه جدیدی که معرفی کردیم تمام امتیازات و جایگاه یو آر ال قدیمی را هم کسب می کند.
برای آن دو مثالی که در بالا برای شما زدیم اگر ازRedirect استفاده نکنید، موتور جستجوی گوگل هر یک از این صفحات را صفحه وبی جدا می پندارد، اگر چه که هر دو آدرس به یک صفحه انتقال می یابند. در نتیجه با استفاده از این سیستم می توانید از ایجاد چندین نسخه سایت با محتوای یکسان که خطر محتوای تکراری را برای شما بوجود می آورد جلوگیری کنید.
دلایل با اهمیت استفاده از ریدایرکت 301
تمام دلایل با اهمیت استفاده از ریدایرکت 301 که کارشناسان سئو خود را مجاب می کنند که از این روش استفاده کنند تا بهبود سئو سایت را شاهد باشند، به 3 دلیل زیر ختم می شود:
- ادغام کردن صفحات تکراری وبسایت که از طریق آدرس سایت با www وبدون www ، یا آدرس های جداگانه با Http و Https بوجود می آیند. در این صورت اعتباری که موتور جستجو به دامنه شما اختصاص می دهد بالا رفته و می توانید جایگاه خوبی را در لیست نتایج موتور جستجو کسب کنید.
- گاهی اوقات لازم است تا نام تجاری خود را تغیر دهید، یا به اصطلاح ReBranding انجام دهید؛ در این صورت می توانید از این روش برای انتقال کاربران قدیمی خود به آدرس جدید اقدام کنید.
- هدایت کردن کاربران از یک صفحه پر ترافیک سایت به صفحه ای با ترافیک کم تر از امتیازات این روش محسوب می شود.
البته در بعضی موارد برای کوتاه کردن آدرس سایت هم از این روش استفاده می شود تا از این طریق از محتوا تکراری کرده جلوگیری کرده و برای بهبود سئو سایت قدم بردارید.
مقاله مرتبط: آشنایی با مفهوم ریدایرکت و انواع آن
ریدایرکت 301 چه تاثیری روی سئو سایت ما می گذارد
از زمانی که ربات های گوگل عمل خزش را روی سطح اینترنت انجام داده و وبسایت های مختلف را ایندکس می کنند، هر صفحه برای خود یک اعتبار دارد. هر سایت با کارهایی که انجام می دهد، می تواند اعتبار صفحه خود را بالا برده و رتبه خود را در لیست نتایج گوگل ارتقاء دهد. در واقع هر صفحه که بتواند خود را با معیار های گوگل مطابقت داده و بر اساس آن معیار ها وبسایت خود را جلو ببرد، می تواند انتظار رشد جایگاه را داشته باشد. پس از مدتی که اعتبار خوبی نزد گوگل کسب کردید، گاهی اوقات شاید لازم باشد تا آدرس صفحه را به آدرسی دیگر منتقل کنید. اگر این کار را بدون ریدایرکت 301 انجام دهید، صفحه جدید هیچ گونه اعتباری نزد گوگل نداشته و تازه محسوب می شود. اما اگر این کار از طریق Redirect صورت پذیرد، تمام اعتبار آن به آدرس جدید منتقل خواهد شد.
چگونه ریدایرکت 301 را برای وبسایت خود پیاده سازی کنیم؟
تا به اینجای کار به مزایای این روش پی بردید، اما این که چگونه ریدایرکت 301 را برای وبسایت خود پیاده سازی کنید؛ شاید سوال اصلی شما باشد. بهتر است بدانید برای انجام این کار دو روش اصلی وجود دارد که در زیر به معرفی آن می پردازیم:
روش اول Redirect 301 با استفاده از فایل .htaccess صورت می گیرد.
روش دوم ایجاد Redirect 301 در صفحات سایت می باشد.
اگر می خواهید از روش اول استفاده کنید، باید بدانید که این روش باید از طریق ایجاد تغییر در فایل .htaccess موجود در سرور انجام می گردد. همچنین اگر خواهان انجام روش دوم برای ریدایرکت در سایت خود هستید، باید با اضافه کردن کد در صفحه خود این کار را به صورت دستی پیاده سازی کنید. همچنین بهتر است بدانید که این کار از طریق پلاگین ها هم قابل انجام است.
روش اول ریدایرکت از طریق فایل .htaccess
بعضی مواقع لازم است تا برای بهبود سئو سایت، Redirect انجام دهید، برخی از روش های رایج که به منظور ریدایرکت کردن انجام می شود را در این بخش آموزش می دهیم. توجه داشته باشید که این تغییرات باید در فایل .htaccess انجام پذیرد:
ریدایرکت کردن یک صفحه قدیمی به صفحه جدید
Redirect 301 /example.com/old-page.html /example.com/new-page.html
ریدایرکت کل صفحات یک دامنه به دامنه جدید
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^oldsite.com [NC, OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.oldsite.com [NC]
RewriteRule ^(.*) $ http://newsite.com/$1 [L,R=301, NC]
ریدایرکت کردن نسخه بدون www سایت به نسخه همراه با www
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.example.com/$1 [L,R=301,NC]
ریدایرکت کردن نسخه http سایت به نسخه همراه با https سایت
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
ریدایرکت کردن از زیر دامنه به فولدر
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^blog.sample.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://sample.com/blog$1 [L,R=301,NC]
نتیجه گیری
اگر تا قبل از این مقاله آشنائیتی با موضوع ریدایرکت و تاثیر آن در سئو سایت نداشتید، حالا به جزئیات این موضوع هم واقف هستید. گاهی اوقات با توجه به شرایط نیاز است تا از روش Redirect استفاده کنید، در گذشته اگر از این روش استفاده می کردید اعتبار صفحه قدیمی به صفحه جدید منتقل نمی شد. اکنون با خیال راحت می توانید نسبت به این موضوع اقدام نمایید، زیرا از سال 2016 به این طرف گوگل اعلام کرده است که با عمل ریدایرکت به جایگاه وبسایت ها در نتایج جستجو لطمه ای وارد نشده و تاثیر منفی نمی گذارد. امیدواریم با خواندن این مقاله اطلاعات خوبی کسب کرده باشید.