خطای 404 چیست؟ بررسی اثر خطای 404 روی سئو سایت
5 دقیقه
حتما برای شما هم پیش آمده است که در هنگام وب گردی یا جستجو در اینترنت با خطای 404 یا عبارت این صفحه موجود نمیباشد روبه رو شده اید. این خطا معمولا با عبارت های زیر نمایش داده میشود.
- 404 Error
- HTTP 404
- 404 Not Found
- 404 Page Not Found
- Error 404 Not Found
- HTTP 404 Not Found
- 404 File or Directory Not Found
- The Requested URL [URL] was not found on this server
عبارت های بالا انواع شکل های قابل نمایش خطای 404 است، که ممکن است با هر کدام از آن ها تا به حال مواجه شده باشید. در این مقاله می خواهیم در رابطه با خطای 404، علل رخ دادن آن و اثر خطای 404 بر روی سئو سایت و شیوه های برطرف کردن آن صحبت کنیم.
معنای خطای 404 چیست؟
در دسته بندی انواع خطاهای وب پیج به خطاهای محدوده 499-400 خطاهای سمت کلاینت (کاربر) گویند. با این تفاسیر خطای 404 نیز یکی از خطاهای وب پیج سمت کاربر می باشد و هرگاه کاربر در جستجوی صفحه ای باشد که آن صفحه در سرور موجود نیست با چنین خطایی مواجه خواهد شد. منظور از خطای سمت کاربر این است که خود کاربر نیز در بروز آن تاثیرگذار است.
خطای 404 هم می تواند به صورت پیش فرض توسط سرور به کاربر نشان داده شود و هم طراح سایت می تواند یک صفحه اختصاصی با محتوای دلخواه خود که نشان دهنده خطای 404 است را تولید کند و این خطا را به کاربر نشان دهد. حال که با مفهوم این خطا آشنا شدید در بخش بعدی علت های بروز خطای 404 را بررسی خواهیم کرد.
بررسی دلایل بروز خطای 404
در این قسمت می خواهیم علل بروز خطای 404 را بررسی نماییم.
-
حذف شدن صفحات
گاهی اوقات مدیران سایت، صفحاتی از سایت خود را حذف کرده و یا صفحه جدیدی برای آن می سازند و صفحه اولیه را به جای ریدایرکت کردن روی صفحه جدید، حذف می کنند. در چنین شرایطی وقتی کاربر لینک صفحه اولیه را جستجو مینماید با خطای 404 مواجه می شود.
-
لینک های شکسته یا اشتباه
لینک های شکسته یا غلطی که مدیر طراحی وب سایت برای یک صفحه می سازد یا لینک هایی که توسط کاربر به درستی تایپ نمی شوند هر دو موجب بروز خطای 404 خواهند شد.
-
لینک های خارجی و مخرب رقبا
گاهی اوقات ممکن است رقبای وب سایت شما صفحات حذف شده و مخربی را به سایت شما لینک کنند تا کاربران شما را با خطای 404 مواجه کرده و روی سئو سایت شما اثر منفی بگذارند. در ادامه این مقاله به صورت اختصاصی اثر خطای 404 روی سئو سایت را بررسی خواهیم کرد.
خطای 404 و اثرات آن روی سئو سایت
همانطور که در مقالات قبل نیز در وب سایت رایا پارس درباره آن صحبت کردیم یکی از مهم ترین هدف های گوگل از ارائه الگوریتم های مختلف حفظ رضایت کاربران از محیط وب است. پس قطعا وب سایتی که کاربرانش را مدام با خطای 404 مواجه کند از نظر گوگل به عنوان وب سایت خاطی شناخته شده و مورد جریمه الگوریتم های گوگل قرار خواهد گرفت و این جریمه تاثیر بسیار بدی روی جایگاه آن وب سایت و سئو آن خواهد گذاشت.
در بخش قبل گفتیم کاربر در بروز خطای 404 بی تاثیر نیست. ممکن است خود کاربر لینک یک صفحه را به اشتباه تایپ کرده و با این خطا مواجه شود. حال تکلیف سئوکار یا طراح سایت چیست؟
یک طراح سایت متخصص باید با سیاست و درایت و برای مدیریت خطای 404 و مقابله با اثرات مخرب آن روی سئو سایت، صفحه ای اختصاصی برای نمایش خطای 404 به کاربر خود طراحی کرده و کاربر را به صفحه اصلی وب سایت خود هدایت کند. طراحی صفحه ای برای خطای 404 یکی از معیارهای سئو است. گوگل بر اساس طراحی صفحه با خطای 404 رتبه سایت شما را تعیین می کند. نکته قابل توجه دیگر این است که اگر صفحه ای را حذف می کنید باید دیگر صفحات را ریدایرکت کنید. برای پیشگیری از بروز خطای 404 و برطرف کردن آن روش های دیگری نیز وجود دارد که در بخش بعد به توضیح آن خواهیم پرداخت.
روش های برطرف کردن خطای 404
-
پاکسازی کش مرورگر یا سایت
پاک کردن کش مرورگر برای کاربر و پاک کردن کش سایت برای مدیر سایت دو پیشنهاد برای برطرف کردن خطای 404 می باشد. شاید شما لینکی را به درستی ریدایرکت کرده باشید اما باز هم خطای ۴۰۴ را مشاهده کنید. این به این دلیل است که لینک غلط صفحه مورد نظر شما در کش مرورگر یا سایت شما موجود است. در چنین شرایطی کش مرورگر باید پاک شود. اگر مدیر سایت هستید به وسیله افزونه های مربوط به کش سایت یکبار کش سایت خود را پاک کنید.
مقاله مرتبط: آشنایی با مفهوم ریدایرکت و انواع آن
-
مطمئن شوید فایل در هاست شما موجود باشد
حذف فایل htaccess. از هاست سایت شما می تواند یکی از دلالیل بروز خطای 404 باشد. پس حتما از وجود این فایل در پوشه public_html در هاست سایت خود مطمئن شوید. ممکن است این فایل در هاست شما پنهان شده باشد پس حتما تیک گزینه show hidden files را بزنید و از پنهان نشدن آن مطمئن شوید.
امید است با مطالعه این مقاله نسبت به خطای 404 شناخت کافی را بدست آورده باشید. در پایان این مقاله به یک نکته جالب توجه کنید.
یک نکته جالب
خطای 404 می تواند یک هشدار خیلی خوب برای مدیران وب سایت باشد. اگر یک IP خاص در مدت زمانی کوتاه به کرات درخواستی به سرور شما بفرستد که منجر به بروز خطای 404 شود، چراغ قرمز هشدار برای جلوگیری از هک شدن سایت شما روشن خواهد شد.در چنین شرایطی احتمال اینکه این IP توسط شخص یا بد افزار قصد هک کردن سایت شما را داشته باشد بسیار زیاد است. شما باید به سرعت چنینIP هایی را بلاک کنید،تا نتوانند به سایت شما دسترسی داشته باشند.