روشهایی کاربردی برای ایندکس سریع صفحات در گوگل
6 دقیقه
ایندکس سریع صفحات توسط گوگل شاید دغدغه ای برای وب مستران باشد، زیرا اگر موتور جستجو گوگل صفحه مورد نظر ما را ایندکس نکند طبیعتا در نتایج SERPs هم نمایش داده نمیشود و این یعنی عمق فاجعه برای سئو سایت!
خزیدن و ایندکس کردن صفحات یک سایت توسط گوگل می تواند از چند روز تا حدود یک ماه طول بکشد، که این مدت زمان بستگی به عوامل زیادی از جمله عوامل داخلی و بیرونی یک سایت دارد. متاسفانه، هیچ پاسخ دقیق و منطقی در مورد تعریف استاندارد هایی برای ایندکس صفحات در بازه ی زمانی مشخص وجود ندارد.
اما روشهایی وجود دارد که میتواند روند ایندکس صفحات شما را سریع تر کند که ما در این مقاله سعی داریم به بعضی از این روش ها نیز اشاره کنیم.
در ابتدا بیایید مفهوم خزیدن را با هم مرور کنیم.
خزیدن به فرایندی اشاره می کند که گوگل نرم افزار مخصوص خود به نام (Googlebot، خزنده یا عنکبوتی) را فعال میکند تا داده های غیر سازمان یافته از وب سایت های جدید و موجود را بدست آورد.
پس از اینکه خزیدن ربات های گوگل به پایان رسید، صفحات سایت شما در ایندکس گوگل قرار می گیرد و از آن پس سایت شما در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده خواهد شد.
9 قدم اصلی و کاربردی برای ایندکس شدن سریع تر صفحات در موتور جستجو گوگل
قدم اول: سایت خود را در Google Webmaster Tools ثبت کنید.
من مطمئن هستم که همه ی شما این موضوع را میدانید که ثبت آدرس سایت در گوگل وب مستر اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا یکی از بهترین راه های مطمئن برای سرعت بخشیدن به فرآیند ایندکس گوگل از طریق Google Search Console است، که قبلا به عنوان Google Webmaster Tools در بین وبمستران شناخته میشد.
همه ی آمار خزنده گوگل را می توان از طریق این سرویس وب مشاهده کرد، و همچنین اطلاعات مربوط به نمایه سازی اضافی، از جمله تعداد URL ها و کلیه اطلاعات لازم مربوطه که به عنوان یک مدیر سایت باید بدانیم.
قدم دوم: ارسال نقشه XML سایت یا sitemap به Google
Sitemap به عنوان راهنمای ناوبری برای Googlebot عمل میکند و تمام صفحات موجود در وب سایت شما را به درستی به خزنده گوگل نشان می دهد.
نقش اصلی sitemap زمانی مشخص میشود که شما صاحب یک سایت با تعداد صفحات بسیار زیاد باشید زیرا می توانید زمان خزیدن ربات را برای جستجوی صفحات سایت خود مشخص کنید.
قدم سوم: استفاده از شبکه های اجتماعی
یکی دیگر از روش هایی که برای ایندکس سریع صفحات توسط گوگل استفاده میشود انتشار مطالب و صفحات سایت خود در شبکه های اجتماعی میباشد
پس قبل از اینکه حتی اقدام به طراحی سایت خود کنید شبکه های اجتماعی خود را راه اندازی کنید، این شبکه های اجتماعی میتواند لینکدین، گوگل پلاس، فیسبوک و توییتر باشند اگر تا به حال این کار را انجام نداده اید بهتر است کمی نگران شوید و سریع تر اقدام به راه اندازی این شبکه ها کنید.
پس از راه اندازی این شبکه ها گرفتن سوشال سیگنال و جذب فالوور قدم حیاتی بعدی برای سایت شما به شمار میرود.
مقاله مرتبط: سوشیال سیگنال چیست؟
هنگامی که پروفایل های اجتماعی خود را آماده کرده اید، مطمئن شوید که لینک سایت خود را در قسمت پروفایلتان اضافه کرده اید و سپس از طریق پست هایی که در رسانه های اجتماعی قرار میدهید لینک های جدیدی به سایت خود بسازید و به صورت مداوم و مستمر در شبکه های اجتماعی فعالیت داشته باشید. انجام این کار باعث افزایش نرخ خزیدن صفحات جدید توسط گوگل خواهد شد.
مقدار خوبی از لینک های دریافتی با کیفیت باعث می شود تا Googlebot سریعتر وب سایت شما را پیدا کند.
قدم چهارم: ایجاد بک لینک برای مطالب جدید در سایت
هرچه صفحات بیشتری به یک صفحه جدید پیوند داشته باشند، احتمال اینکه گوگل آن را پیدا کند بالاتر است. پس بعد از انتشار محتوا خود در سایتتان در قالب یک پست جدید اقدام به ایجاد بک لینک برای آن صفحه کنید. برای این کار میتوانید از شبکه های اجتماعی و وبلاگ های مرتبط با سایتتان استفاده کنید.
مقاله مرتبط: آشنایی با انواع بک لینک، روش های ساخت آن و تاثیر لینک سازی در سئو سایت
با توجه به استراتژی پیوند ایجاد شده، با توجه به اینکه کیفیت لینک ها از اهمیت زیادی برخوردار است، نباید فراموش کرد که روند تولید بک لینک باید به گونه ای باشد که از لینک هایی با کیفیت بالا استفاده کنید.
قدم پنجم: افزایش سرعت لود صفحات
این یک اصل به عنوان یک واقعیت شناخته شده است که وب سایتهایی که سرعت لود بالاتری دارند، بسیار راحت تر در دسترس ربات های خزنده گوگل قرار میگیرند. علاوه بر این، سرعت سایت به عنوان عامل مهم رتبه بندی صفحات برای گوگل میباشد.
بنابراین، اگر احساس میکنید که وبسایت شما به اندازه کافی سریع نیست در جهت بهینه سازی سرعت آن هرچه سریع تر اقدام کنید.
مقاله مرتبط: روشهایی برای افزایش سرعت سایت در سال 2019
قدم ششم: بهبود ساختار لینک های داخلی
برای اطمینان از اینکه صفحات وب سایت شما به یکدیگر متصل هستند، آن ها را بررسی نمایید.
اگر میخواهید صفحات شما به درستی توسط گوگل ایندکس شوند باید از ارتباط داخلی آن ها به یکدیگر مطمئن باشید.
علاوه بر این، بهتر است که لینک های داخلی را به طور مساوی در صفحات برای ایجاد یک جریان همگن و تقسیم چگالی لینک ها تقسیم کنیم.
مقاله مرتبط: تفاوت بین لینک های خارجی و داخلی و نکات مهم در استفاده آن ها
قدم هفتم: محتوای جدید سایت خود را به طور منظم منتشر کنید
یک روز و یک زمان مشخص را برای انتشار صفحات جدید در سایت خود انتخاب کنید و به برنامه ریزی خود طبق نظم عمل کنید. اضافه کردن مطالب جدید و به روز رسانی مرتب سایت دقیقا همان چیزی است که می تواند ربات های خزنده را جذب کند و آنها را مجددا به سایت شما باز گرداند.
بنابراین اگر وب سایت شما به طور منظم به روز رسانی شود دلایل بسیار زیادی برای برگشتن گوگل به سایت شما وجود دارد اما به این نکته توجه داشته باشید که مطالبی که به وسیله ی آن وب سایتتان را به روز رسانی میکنید کاملا مرتبط و یونیک و به دور از هر گونه کپی برداری و گزاف گویی باشد.
مقاله مرتبط: صفر تا صد تولید محتوا | اصول و قواعد تولید محتوا
قدم هشتم: به روز رسانی مطالب قبلی وب سایت
یکی دیگر از روشهایی که میتوانیم باعث جذب خزنده های گوگل به سایت خود شویم به روز رسانی و آپدیت محتوای قبلی سایتمان میباشد.
قدم نهم: پینگ وب سایت شما
پینگ کردن یک راه برای هشدار دادن به موتورهای جستجو و اجازه دادن به آنها برای پیدا کردن محتوا و صفحات جدید وب سایتتان است. موتورهای جستجو می توانند در هنگام جستجوی صفحات وب سایت شما مشکلی ایجاد کنند و پینگ کردن راه عالی برای حل این مسئله است.
سایت هایی مانند Pingomatic، Pingler و Pingoat وجود دارد که می توانند به وب سایت شما در هرچه سریعتر ایندکس شدن در گوگل کمک کنند.