متا دیسکریپشن چیست ؟
4 دقیقه
متا دیسکریپشن یا متا توضیحات (meta description) یکی از تگ های مهم در سئو سایت است. نوشتن متا توضیحات جذاب باعث می شود تا کاربران بیشتری از سایت شما بازید کنند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با این نوع تگ آشنا کنیم.
تگ متا توضیحات چیست؟
متا دیسکریپشن یک ویژگی HTML است که خلاصه ای کوتاه از محتوای یک صفحه وب را ارائه می دهد. توضیحات متا ( Meta Description ) به طور معمول می تواند 160تا 170 کاراکتر طول داشته باشد. در موتورهای جستجو مانند گوگل اغلب توضیحات متا در نتایج جستجو نمایش داده می شوند، جایی که آنها می توانند به شدت بر روی میزان کلیک از طریق کاربر تاثیر گذار باشند.
مقاله مرتبط: تگ تایتل یا برچسب عنوان چیست و چه کاربردی در سئو سایت دارد؟
طول مطلوب
توضیحات متا یا متادیسکریپشن هر طولی می تواند داشته باشد، اما گوگل به طور کلی توضیحات را تا 300 کاراکتر نشان می دهد (این محدودیت در ماه دسامبر 2017 بوجود آمده است). بهتر است که توضیحات به اندازه کافی مطلب را توصیف کند. طول "مطلوب" بسته به وضعیت سایت متفاوت است و هدف اولیه شما باید برای ارائه ارزش و کلیک بر روی سایت باشد.
فرمت مطلوب
برچسب های توضیحات متا، در حالی که تاثیری به رتبه بندی موتور جستجو گر ندارد، در دستیابی به کاربر از طریق SERPs بسیار مهم است. این پاراگرافها یک فرصت برای تبلیغ محتوای محققان در وب مستر است و شانس برای تعیین اینکه آیا محتوای مربوطه شامل اطلاعات مورد نظر می باشد یا خیر.
توضیحات متا یک صفحه باید هوشمندانه انتخاب شود. شرح مفیدی از کلمات کلیدی آن صفحه باید هدف شما باشد. توضیحات صفحات مختلف با یکدیگر متفاوت است و با توجه به توضیحات صفحه مربوطه نوشته می شود.
متا دیسکریپشن عامل رتبه بندی گوگل
گوگل در ماه سپتامبر 2009 اعلام کرد که نه توضیحات متا و نه متا کلمات کلیدی بر روی الگوریتم های رتبه بندی گوگل برای جستجو در وب تاثیر نمی گذارد. با این حال، توضیحات متا می تواند بر روی CTR صفحه (click-through-rate) در Google تاثیر بگذارد که میتواند تاثیر مثبتی بر توانایی صفحه در رتبه بندی داشته باشد.زیرا با توجه به این موضوع که زمانی که شما به واسطه یک مطلب جایگاه میگیرید و در صفحه نتایج جستجو سایت شما نمایش داده میشود تنها چیزی که کاربر از سایت شما را میبیند و میتوان به طور قطعی گفت تنها عاملی است که باعث میشود کاربر بر روی سایت شما در نتایحج جستجو کلیک کند یا نه عنوان و دیسکریپشن شما میباشد.
مقاله مرتبط: CTR یا نرخ کلیک در گوگل چیست و چه اهمیتی در سئو سایت دارد؟
پس نحوه ی نوشتن عنوان یا همان تایتل صفحه و نحوه نوشتن دیسکریپشن شما اهمیت بسیار زیادی دارد پس تمام تلاش خود را برای نوشتن هرچه بهینه تر این دو داشته باشید.
برچسب توضیحات متا ای متا دیسکریپشن یک کپی تبلیغات است. این توضیحات باعث می شود خوانندگان به یک وبسایت از SERP متصل شوند و همین امر باعث می شود بخش قابل ملاحظه ای و مهم از بازاریابی جستجو باشد. ساخت یک توصیف قابل خواندن و قابل اعتماد با استفاده از کلمات کلیدی مهم می تواند میزان کلیک برای یک صفحه وب را بهبود بخشد.
اجتناب از برچسب های توضیحات متا یا نتا دیسکریپشن تکراری
همانند برچسب عنوان، توضیحات متا نیز مهم است در هر صفحه منحصر به فرد باشد. در غیر این صورت، شما با نتایج SERP شبیه به هم روبه رو خواهید شد.
یکی از راه های مبارزه با توضیحات متای تکراری این است که یک راه پویا و برنامه نویسی برای ایجاد متا توضیحات منحصر به فرد برای صفحات خودکار داشته باشیم. اگر چه ممکن است، جایگزینی برای توصیف اصلی که برای هر صفحه نوشته اید نباشد. ولی در صورتی که فراموش کنید این قسمت را اضافه کنید به صورت خودکار مطلبی در این قسمت قرار می گیرد.
نحوه قرار دادن شرح متا در وردپرس
اگر شما از وردپرس استفاده می کنید، برای اضافه کردن توضیحات متا بسیار خوش شانس هستید. توصیحات متا را به راحتی می توانید با استفاده از پلاگین های ساده (و رایگان) مانند All in One SEO Pack به صفحه خود اضافه کنید. فقط کافی است آن را نصب کنید، و در هر صفحه یا پست در قسمت SEO اطلاعات را اضافه کنید.
نحوه استفاده از توضیحات متا در شبکه های اجتماعی
هر بار که یک صفحه یا پست را در شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، Google+ یا LinkedIn به اشتراک می گذارید، معمولا این شبکه ها پاراگراف اول را به عنوان توضیحات متا نمایش می دهند. اگر حجم پاراگراف اول زیاد بود با قطعنامه [...] مطلب را پایان می دهند.
متا توضیحات صفحه محصول
نوشتن متا توضیحات برای صفحاتی که محصول شما در آن قرار می گیرد کمی ساده تر از نوشتن آنها برای صفحه اصلی شما است، زیرا صفحات محصول نباید از کسب و کار شما به طور کلی صحبت کنند. در عوض، آنها باید برای چیزی که برای خریداران مفید هستند صحبت کنند.
مقاله مرتبط: 10 نکته فوق کاربردی در نوشتن متا دیسکریپشن حرفه ای