دلایل ایندکس نشدن صفحات در گوگل چیست؟
5 دقیقه
امروزه که رقابت از فضای فیزیکی به فضای مجازی نقل مکان کرده است، واجب است تا چالشهای این مسیر را هم بشناسید. به همین دلیل ما به مشکلی پرداختیم که اکثر مدیران و وب مستران قطعا با آن سروکار داشتهاند. معضل مذکور مشکلی به نام ایندکس نشدن صفحات سایت میباشد که باید آن را بشناسید و بدانید در چه صورت این مشکل برای وبسایت شما پیش میآید. همچنین شناخت راهحلهای این مشکل نیز میتواند برای ادامه روند وبسایت شما بسیار کاربرد داشته باشد. برخی از افراد حرفهای حل این مشکل را در زیر دسته آموزش سئو کاربردی میدانند، به همین دلیل میخواهیم به شما دلایل ایندکس نشدن را آموزش دهیم تا با پیشگیری آنها سئو سایت شما بهینه شود.
صفحات وبسایت به چه دلایلی در گوگل ایندکس نمیشوند؟
دلایل زیادی وجود دارد که بر اثر آن ممکن است سایت صفحات شما در گوگل ایندکس نشود، اما در ابتدای راه بهتر است در وهله اول به این موضوع بپردازید که آیا سایت شما به در گوگل ایندکس شده است یا خیر. برای استعلام این موضوع باید از دستورالعمل زیر استفاده کنید:
"site:example.com"
با سرچ کردن وبسایت خود توسط این دستورالعمل میتوانید به این موضوع پی ببرید که آیا گوگل سایت شما را ایندکس کرده است یا خیر، ولی این راه تنها برای چک کردن آدرس اصلی سایت مفید است. یعنی با استفاده از این روش نمیتوانید تمام صفحات سایت را چک کنید که ایندکس شدهاند یا خیر.به همین دلیل راه حل بهتری غیر از این روش وجود دارد که بتوانید بفهمید آیا صفحات در گوگل ایندکس شدهاند یا خیر، در این روش با استفاده از سرچ کنسول میتوانید این موضوع را بررسی نمایید. برای مشاهده صفحات ایندکس شده باید به گوگل سرچ کنسول خود مراجعه کرده و در قسمت ایندکس روی coverage کلیک نمایید. در این بخش میتوانید بفهمید که کدام صفحات سایت شما در گوگل ایندکس شدهاند و همچنین بدانید که کدام صفحات از نظر گوگل مشکل دارند و در لیست گوگل ایندکس نشدهاند.این مشکل میتواند تاثیر بسیار زیادی روی سئو سایت شما بگذارد. حال که به صورت کلی با موضوع آشنایی پیدا کردهاید، بهتر است به دلایل ایندکس نشدن صفحات در گوگل بپردازیم.
مقاله مرتبط: روشهایی کاربردی برای ایندکس سریع صفحات در گوگل
تگ noindex عامل اولیه برای ایندکس نشدن صفحات
شایعترین و اصلیترین دلیل برای اینکه یک صفحه در لیست گوگل ایندکس نمیشود را میتوان تگ noindex دانست. اگر در کدهای شما متاتگ robots با مقدار noindex وجود داشته باشد، گوگل صفحه شما را ایندکس نمیکند. برای اینکه بتوانید این موضوع را بررسی نمایید، پیشنهاد میکنیم صفحه ایندکس نشده را باز کرده و با استفاده از View Page Source اطلاعات یا کدهای آن را نگاهی بیندازید. (برای این کار میتوان از Ctrl + U هم استفاده کرد.) زمانی که کدهای صفحه برای شما نشان داده شد، دنبال "meta name="robots" باشید. وجود این متاتگ با مقدار content="noindex" میتواند این پیغام را به گوگل ارسال کند که این صفحه را نباید ایندکس نماید. به همین دلیل لازم است تا مقدار noindex را به index تغییر دهید.
مقاله مرتبط: دلایل ایندکس نشدن صفحات در گوگل چیست؟
مقدار disallow در فایل robots.txt عامل دوم ایندکس نشدن صفحات
دومین عاملی که باعث ایندکس نشدن یک صفحه در گوگل میشود را میتوان وجود دستور disallow در کدهای فایل robots.txt دانست. اگر این دستور در فایل robots.txt وجود داشته باشد، به موتورهای جستجو این پیام را انتقال میدهد که اجازه دسترسی به این صفحه را ندارند. همین دلیل باعث میشود تا صفحه مورد نظر در لیست نتایج گوگل ایندکس نشود.
مقاله مرتبط: روشهایی کاربردی برای ایندکس سریع صفحات در گوگل
مشکل داشتن ساختار سایت برای خزنده ها عامل سوم ایندکس نشدن صفحات در گوگل
به عنوان مثال ارورهای soft 404 یا مشکلاتی از قبیل کدهای js و... میتوانند عاملهای ایندکس نشدن صفحات در گوگل باشند. برای اینکه بتوانید بررسی کنید چرا صفحات شما ایندکس نشدهاند، به گوگل سرچ کنسول مراجعه کرده و به بخش coverage بروید. در پایینترین قسمت صفحه "URL has crawl issue" را چک کنید که آیا چنین چیزی برای شما ذکر شده است یا خیر.
مقاله مرتبط: بودجه خزش یا crawl budget
پنالتی شدن سایت عامل چهارم ایندکس نشدن
برای بهینه سازی و سئو سایت راههای زیادی وجود دارد که میتوانید از طریق آن وبسایت خود را بهینه کنید، اما یکی از راههایی که گوگل به شدت با آن مقابله میپردازد و یا حتی سایت متخلف را پنالتی میکند؛ سئو کلاه سیاه است. این جریمه را میتوان یکی از سختترین جریمههای گوگل دانست که یک صفحه ایندکس شده را از لیست خود خارج کرده و از حالت ایندکس در میآورد.
مقاله مرتبط: پنالتی گوگل چیست؟
ایندکس نشدن صفحات سایت وردپرس در گوگل
حال که به همه موضوعات ایندکس نشدن پرداختیم، بهتر است که نیم نگاهی به وبسایتهای وردپرسی بیندازیم که این روزها تعداد آنها بیشتر از قبل شده است. بسیاری از سایتهای وردپرسی هستند که با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند و سایتشان در گوگل ایندکس نمیشود. غیر از مواردی که در این مقاله عنوان شد، مشکل دیگری گریبان گیر این سایتها هست که از طریق افزونه yoast seo بوجود میآید.
این افزونه برای کاربران وردپرسی ویژگیهای بسیاری دارد، یکی از این قابلیتها را میتوان مشخص کردن صفحاتی که نمیخواهید در گوگل ایندکس شوند دانست. همچنین با استفاده از این افزونه میتوان گوگل را راهنمایی کرد که کدام صفحات را ایندکس نماید.
برای اینکه بهتر با ویژگیهای این صفحه آشنا شوید لازم است تا به این افزونه مراجعه کرده و وارد بخش سئو شوید. زمانیکه به این بخش ورود کردید میتوانید به تب سوم تنظیمات (علامت چرخ دنده) مراجعه کنید.
از طریق این تب میتوانید تنظیمات صفحات وبسایت خود را در دستانتان بگیرید و به گوگل بگویید که کدام صفحه را ایندکس کند و کدام صفحه را ایندکس نکند. زمانیکه یک صفحه را به گوگل معرفی میکنید که ایندکس نشود، در محتویات این صفحه عبارت meta robots اضافه میشود و جلوی مقدار content آن noindex قرار داده خواهد شد.
وقتی مشخص شد که کدام صفحه noindex شود در جلوی آن صفحه علامت آبی رنگی قرار میگیرد که مشخص کننده این موضوع است.
مقاله مرتبط: طراحی سایت با CMS اختصاصی یا وردپرس؟ کدام انتخاب می تواند بهترین باشد؟
سخن آخر
در این مقاله ما سعی کردیم تمام راههایی منجر به ایندکس نشدن صفحات سایت شما میشود را پوشش دهیم، در نتیجه بهتر است که شما هم این موارد رعایت کنید تا سئو سایت شما بهبود یابد. اگر هم به آموزش بیشتری در این زمینه احتیاج داشتید، میتوانید از طریق آموزش سئو کاربردی به این مطالب دست پیدا کنید.