اصول طراحی سایت و پیاده سازی سایت
13 دقیقه
اصول طراحی سایت شامل چهار چوب و قوائدی است که ما بر اساس آن می توانیم اجزای یک وب سایت را به شیوه ای موثر در کنار یکدیگر قرار دهیم. اگر بتوانیم کلیه اصول طراحی سایت را به صورت کامل و با استاندارد های دقیق انجام دقیق انجام دهیم به نتایج مطلوب دست پیدا می کنیم. ما در این مطلب صفر تا صد اصول طراحی سایت که لازم است بدانیم را بازگو می کنیم.
برای بهبود کسب و کار و افزایش بازدیدکنندگان سایت خود بهتر است با استفاده از اصول طراحی سایت محتوای سایت خود را به نحو احسن نمایش دهیم و اصول استاندارد برنامه نویسی را در طراحی رعایت کنیم.
گام های نخست طراحی صفحات وب
برای پی بردن به اصول طراحی سایت خوب بایستی به صورت کلی این مراحل را طی نمود، تا بتوان وب سایتی پویا با اهدافی روشن را طراحی کرد:
- نیازسنجی
- تهیه طرح اولیه
- تهیه محتوا
- پیاده سازی
- آماده سازی و نشر
- رفع اشکالات و توسعه
اصول اولیه جهت طراحی و ساخت سایت
شاید بتوان اینگونه بیان کرد که سلیقه کاربران سایت و طراحان آن کاملاً در طراحی صفحات سایت تأثیرگذار می باشد و به دلیل وجود سلیقه های گوناگون به طور دقیق تأکید بر استاندارد و روشی مشخص در این زمینه چندان کارآمدی ندارد. با این وجود می توان یک سری نکاتی که به طور معمول متخصصین این فن در طراحی خود رعایت می کنند را به عنوان اصول اولیه طراحی سایت در نظر گرفت. برخی از این نکات را در این بخش بررسی می نمائیم:
طراحی:
- نمایش کامل و درست محتوای صفحات وب سایت در تمامی مرورگرهای مطرح در دنیا
- منطبق بودن طراحی گرافیکی صفحات بر اساس اصول و قواعد علم گرافیک
- انتخاب فونت متناسب در سایت های فارسی، به شیوه ای که مطالب در تمام سیستم عامل ها با هر نوع تنظیم زبانی قابل خواندن باشند.
- استفاده از عکس ها، صداها و انیمیشن های گیرا در طراحی سایت و علی الخصوص صفحه اول برای ایجاد جذابیت بیشتر، تا توجه کاربرانی را که به طور اتفاقی از وب سایت بازدید می کنند به خود جلب کند.
بیشتر بخوانید: طراحی سایت چه تاثیری در کسب و کار شما دارد؟
مخاطب محوری:
- در اولین گام بایستی هدف از ایجاد سایت کاملاً ملموس باشد و این هدف به صورت کامل در محتوا و مطالب موجود در آن لحاظ گردد و مطالب وب سایت متناسب با زمینه فعالیت و معلومات و نیازهای عامه مخاطبان باشد.
- باید تلاش کنیم از مطالب طولانی و خسته کننده و همچنین حجم انبوهی از تبلیغات به ویژه تبلیغات تصویری و متحرک استفاده نکنیم تا باعث دلزدگی مخاطب نشویم.
- امکان ارسال نظرهای مخاطب در بخش های متفاوت سایت، زیرا در نظر گرفتن این بخش می تواند عامل مهمی در پویائی و کارآمدی وب سایت باشد.
- نمایش پیام های مناسب در صورت بروز مشکل و خطا در بارگذاری وب سایت.
اصول طراحی سایت
طراحی سایت از چندین جنبه تشکیل شده است که باید به همه آنها توجه کنید تا سایتی کارآمد و جذاب طراحی شود. در ادامه، اصول طراحی سایت را برای شما شرح خواهیم داد:
ساختار اطلاعات:
- ایجاد یک نقشه سایت برای دسترسی راحت و فوری مخاطبین به قسمت های مختلف وب سایت.
- ایجاد ابزار "جستجو در سایت" جهت جستجوی سریع مطالب مورد نیاز.
- منوی اصلی وب سایت باید دارای دسته بندی مناسب بوده و در همه ی صفحات قابل دسترسی باشد و نیازی به کلیک های زیاد برای رسیدن به یک مطلب نباشد، زیرا نشانه ای از ضعیف بودن ساختار سایت است.
- ایجاد نوار پیمایش در سایت.
محتوا:
- محتوای قرار داده شده در وب سایت جدید باشد و در بازه های زمانی مناسب، به روزرسانی گردد.
- مطالب قدیمی از طریق بخش بایگانی (آرشیو) قابل دسترسی و استفاده باشد.
- آمار بازدیدکنندگان که بهتر است با قید زمان و موقعیت جغرافیایی قابل مشاهده باشد.
- می بایست در عین کامل بودن مطالب، از درج مطالب اضافه غیرمرتبط خودداری گردد.
بیشتر بخوانید: برای سئو سایت، بهترین طول محتوا چقدر است؟
پشتیبانی:
- انتخاب کردن یک نام و دامنه متناسب و در صورت امکان کوتاه برای وب سایت و متناسب با محتوای سایت باشد.
- انتخاب فضایی مناسب جهت قرار دادن اطلاعات وب سایت.
- معرفی وب سایت خود به موتورهای جستجو و رعایت موارد SEO در طراحی سایت برای قرار گرفتن وب سایت در رتبه های بالا در موتور جستجوگر گوگل.
- سعی کنیم تا جایی که ممکن است حجم صفحات سایت پائین باشد تا تمام کاربران با هر سرعت اینترنت بتوانند به راحتی به صفحات دست پیدا کنند.
- امکان بررسی خطاهای ایجاد شده در سایت وجود داشته باشد.
- به طور منظم از محتوای وب سایت نسخه پشتیبان تهیه شده و در محل امنی نگهداری شود.
- جهت بررسی درستی ارتباطات میان صفحات و معتبر بودن پیوندها، آزمون های فنی مورد نیاز انجام گیرد.
مقاله مرتبط: نام دامنه یا Domain چیست و چگونه یک دامین صحیح انتخاب کنیم؟
ظاهر سایت:
سیمای ظاهری وب سایت یکی از مهمترین جنبه ها جهت دست یابی شما به موفقیت می باشد. قضاوت اولیه در مورد کالاها و خدمات شما از جلوه ظاهری سایت شما صورت می گیرد. سایتهای اینترنتی که ظاهر گرافیکی ضعیفی دارند یکی از عمده ترین دلایل ورشکستگی کسب و کار های کوچک اینترنتی می باشد. چندین کسب و کار اینترنتی خانگی تلاش می کنند تا به حیات آنلاین خود ادامه دهند. بیشترشان یا پول کمی در می آورند یا هیچ درآمدی ندارند و در نهایت سایت خود را در حالی که شکست خورده اند می بندند
ایجاد قالب :
وقتی شما طراحی وب سایت را شروع کردید هدف باید ایجاد یک قالب باشد که بتوانید برای هر صفحه وب سایت به کار ببرید. با این کار همه صفحات وب سایت شما ظاهری یکنواخت پیدا خواهد کرد.
در واقع قالب یک نمونه صفحه وب ساده است که شامل صفحه طراحی شده، لوگو، تصویر، لینک، و فضایی جهت مطالب محتوایی می باشد. اما قالب های انتخابی شما هیچ اطلاعات محتوایی ای به همراه ندارند و این شما هستید که در هنگام طراحی این مطالب را فراخور نیاز به آن اضافه خواهید کرد.
● قالب بندی صفحات:
توصیه می شود که تمام محتوای صفحات وب خود را در داخل جداول HTML بگذارید. جدول ها به شما این امکان را می دهند که کنترلی کامل روی محتوای سایتتان و چگونگی نمایش آن داشته باشید.
مثلا شما می توانید سه جدول برای هر بخش از مطالبتان بکشید که بر روی هم قرار بگیرند. و در هر یک از این جداول به ترتیب از بالا به پایین عنوان مطلب، اصل مطلب و پایان مطلب را بگذارید. رعایت کردن دقیق قطر جداول و یکسان بودن عرض آنها و ... می تواند در صفحه آرایی کمک کند.
مستقر کردن همه مطالب در یک جدول سبب کند شدن سرعت بارگذاری صفحه وب شما خواهد شد.
اگر تا به حال یک صفحه وب بدون استفاده از جدول طراحی کرده باشید می دانید که چه محدودیتهایی دارید مثلا مطالب شما چگونه نمایش داده خواهند شد. متن ها بهم خواهد ریخت. یقینا استفاده نکردن از جدول راه خوبی در طراحی یک وب سایت حرفه ای نیست. جدول ها این امکان را می دهند تا مطالب خود را در قسمت هایی مجزا همچون یک صفحه روزنامه به نمایش بگذارید، ستون ها و سطر های مخصوص طراحی کنید، و حتی جدول هایی اضافی با پس زمینه رنگی در داخل جداول مطالب محتوایی خودتان قرار دهید.
بیشتر بخوانید: 10 قانون طلایی در طراحی سایت
اصول طراحی سایت گوگل پسند و متناسب با استاندارد سئو
همه می دانند که Google وبسایت هایی را انتخاب می کند که توسط کاربر درخواست شده است. من مطمئن هستم که بسیاری از شما عبارت " search engine optimization) SEO) "، "طراحی responsive" و "بازاریابی رسانه های اجتماعی (SMM)" را شنیده اید. شاید این سخن مشهور و پیش بینی شده از زبان بیل گیتس به دلیل صحت یافتن آن محبوب شد: "محتوا پادشاه است." برای بسیاری از افراد بازاریابی محتوا و قوانین موتور جستجوگرها مفاهیم بی معنی هستند. اگر با این دید به موضوع نگاه کنید که بخواهید قوانین جستجوگرها را دور بزنید، بسیار پیچیده، گیج کننده، موقتی و، بالاتر از همه، ناامید کننده می باشد. یک حجم عظیم از اطلاعات در مورد بازاریابی مدرن وجود دارد. بسیاری از آن ها بی فایده است و بیشتر گیج کننده یا گمراه کننده است؛ با این حال، دانستن برخی از آن ها بسیار مفید است.
یادگیری نحوه ساخت یک وبسایت گوگل پسند به همان اندازه که علم است هنر نیز می باشد. برای کمک جهت شروع به کار، یک صفحه از سودمندترین اطلاعات جستجوگر را وارد کردیم. این راهنمای مختصر برای کمک به شما در درک بهتر چگونگی طراحی سایت گوگل پسند است.
بهینه سازی موتور جستجو (SEO)
اگر شما مثل من هستید، فقط خواندن "SEO" شما را به فکر انجام یک سری کارهای سخت و بدون تضمین می فرستد پس باید این مقاله را تا انتها بخوانید. وقتی یک موضوع خیلی بزرگ می شود برای رسیدن به آن باید برنامه ریزی کرد، بسیاری از توسعه دهندگان نرم افزار اندروید و IOS و یا حتی طراحان وب سایت از این مفهوم برای رسیدن به شهرت استفاده کرده اند.
SEO در سالهای اخیر به طور کل به انتخاب صحیح عبارات کلیدی تجاری، محدود شده است و کل دنیای بازاریابی اینترنتی را تسخیر کرده است. این باعث می شود که رویه های انتخاب عبارات کلیدی و مکالمه های این صنف SEO بسیار تکراری شود، اما آنها نیز ضروری هستند. برای طراحی صفحه ای که گوگل پسند است، شما باید یک تیم متمرکز با دانش وب و تجربه کاری در زمینه کسب و کار خود داشته باشید تا بتوانند عبارات کلیدی مناسب را انتخاب کنند.
ایده بازاریابی آنلاین جهت افزایش اساسی ترافیک سایت شما در موتور جستجو است. اساسا شما می خواهید سایتی داشته باشید که گوگل دوست دارد. برای رسیدن به موفقیت شما باید مواردی مانند: زیرساخت مناسب (سایت)، یک تیم عالی در زمینه سئو سایت، دانش تجربی کسب و کار شما و ROI را داشته باشید.
امروز SEO بسیار گسترش پیدا کرده است، شما باید آن را به چند عنصر کلیدی تقسیم کنید، تا به درستی آن را درک کنید:
-
محتوا پادشاه است!
بله، این عبارت، کلیشه ای یک دانش عمومی است. مهمترین بخش طراحی سایت محتوایی است که گوگل پسند باشد. باور نمی کنید؟ پس از خود بپرسید چرا ورایزون میلیاردها دلار برای خرید AOL هزینه می کند. یا، شما می توانید ببینید که چگونه فیس بوک از طریق "تسلط بر آگهی های تلفن همراه" تبدیل به یکی از پر سود ترین شرکت های موفق جهان شد!
در گذشته و طول دوران مبهم وبسایت ها، مدیران وب متوجه شدند که گوگل کلمات کلیدی را دوست داشته: واژه های خاصی که جستجوگران بیشتر استفاده می کنند. بدیهی است، این به این معنی است که برای افزایش ترافیک موتور جستجو، شما باید از کلمات کلیدی و کلمات کلیدی دنباله دار استفاده کنید. کلمات کلیدی شما را در رادار گوگل قرار می دهد، اما کلمات کلیدی دنباله دار مدت بیشتری شما را در بالای لیست جستجوی گوگل قرار می دهد. این وابستگی اولیه Google به کلمات کلیدی منجر شد تا در گذشته وب سایت ها محتوای کم کیفیت را ایجاد کنند. مدیران وب به سرعت متوجه شدند که می توانند هر کلمه کلیدی را به محتوای خود اضافه کنند. تولید محتوای کم کیفیت برای طرح کلی کسب و کار گوگل مضر است چون مخاطبی که در گوگل بدنبال نیاز خود میگردد به خواسته خود نمیرسد، بنابراین Google قصد دارد مشکل را حل کند.
برای رفع این مشکل و نتایج حاصل متخصصین موتور جستجوگر گوگل به ترتیب به الگوریتم هایی با عنوان الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن رسیدند. و همچنان شاهد هستیم که هر دو الگوریتم در حال ارتقاء و بهبود هستند که چگونه Google محتوا را درک می کند و برای محتوای کم کیفیت و اسپم ها وبسایت ها را مجازات می کند.
مقاله مرتبط: الگوریتم پاندا چیست؟ بررسی عملکرد الگوریتم پاندا و اثر آن در سئو سایت
محتوای شما نه تنها باید با کیفیت بالا و مرتبط باشد، بلکه باید جدید هم باشد و مثل آن وجود نداشته باشد یا حداقل کپی نشده باشد. سایت گوگل شما را نه تنها در کیفیت مطالب خود، بلکه در مورد میزان آن نیز رتبه بندی می کند. اگر می خواهید رتبه بندی گوگل بالاتری را داشته باشید، باید محتوای تازه را به سایت خود اضافه کنید. به طور خلاصه، محتوای وب سایت شما باید مربوط به کلمات کلیدی باشد و کلمات کلیدی که شما استفاده می کنید، باید برای کاربران مفید و جدید باشد یا به نوعی به موضوع تازه ای اشاره کند.
مقاله مرتبط: الگوریتم پنگوئن چیست؟ چگونگی عملکرد الگوریتم پنگوئن و اثر آن در سئو سایت
-
طراحی سایت به صورت ریسپانسیو (a.k.a. Responsive Web Design؛ a.k.a. RWD)
طراحی سایت به صورت ریسپانسیو یک سبک معماری اینترنتی است که به تازگی برای برنامه نویسان و کاربران وب بسیار محبوب شده است. RWD از چندین عنصر تشکیل شده است، اما ایده این است که یک وب سایت ایجاد کند که به نیازهای مشتری پاسخ دهد. در واقع طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو یک روش طراحی وب است که هدف آن نمایش مطلوب صفحه در طیف گسترده ای از دستگاه ها از تلفن های همراه تا نمایشگر کامپیوترهای رومیزی می باشد. سایت طراحی شده با RWD برای مشاهده در سیستم عامل های مختلف، به خصوص پلت فرم های تلفن همراه بیشتر سازگار است. این یک روند رو به رشد در جهان است (تقریبا 40 درصد از کل ترافیک اینترنت بر روی یک دستگاه تلفن همراه یا تبلت ها است) و طراحی وب سایت ها برای سیستم عامل های مختلف به نفع سازندگان وب سایت نیست. در نهایت، RWD می تواند به شما کمک کند به راحتی نظارت و ترافیک سایت خود را کنترل کنید. این به شما اجازه می دهد هر گونه مسئله را شناسایی و تعمیر کند و به جای محتوایی که اثر دلخواهی ندارد محتوای مناسب را جایگزین کنید.
مقاله مرتبط : وب سایت ریسپانسیو چیست؟ دلایل نیاز به طراحی ریسپانسیو
-
بازاریابی رسانه های اجتماعی (Social Media Marketing یا SMM)
رسانه های اجتماعی امروز در همه جا هستند. از توییتر تا فیس بوک، به نظر می رسد که یک سایت برای هر طرز تفکر اجتماعی وجود داشته باشد.
فراگیر شدن رسانه های اجتماعی در وب بدان معنی است که آنها یک منبع بازاریابی عظیم هستند. داشتن صفحات با سیستم عامل های مختلف رسانه های اجتماعی، مشتریان را به «اشتراک گذاری» محتوای (و به این ترتیب وب سایت) با دوستان و خانواده هایشان آسان می کند.
بهترین راه برای به اشتراک گذاشتن وب سایت شما در SM این است که لینک های فعال اشتراک گذاری را به هر یک از سایت های بزرگ SM به صفحه خود اضافه کنید. و هرچه ساده تر آن را برای وب سایت خود به اشتراک بگذارید، بیشتر احتمال دارد که مردم این کار را انجام دهند. علاوه بر این، تلاش های SMM باعث ایجاد نشانی های اینترنتی بیشتر برای افزودن لیست های جستجو به گوگل می شود. Google و Bing تلاش کرده اند جنبه های اشتراک گذاری اجتماعی را به رتبه بندی نتایج جستجوی خود اضافه کنند. برای اینکه گوگل واقعا وب سایت شما را دوست داشته باشد، مطمئن شوید که دسترسی در اشتراک گذاری مطالبتان در شبکه های اجتماعی بصورت آزاد انجام می شود.
-
Google Analytics و سایر ابزارها
ابزارهایی مانند Google Analytics فوق العاده مفید هستند. آنها می توانند در زمان واقعی به شما بگویند چه کلمات کلیدی مناسب و کدام یک طولانی هستند (هر چند که به سرعت در حال تغییر است). گوگل آنالیتیکس ترافیک کلی را در وب سایت شما نظارت خواهد کرد، به شما امکان می دهد اطلاعات خود را بهتر درک کنید و به بهترین روش برای اندازه گیری ترافیک موتور جستجوی خود کمک کنید.
مقاله مرتبط: گوگل آنالیتیکس چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟
اساس و اصول سئو ترفند هایی طبیعی هستند و خیلی مهم و موثر است که سایتی که شما ایجاد می کنید هم برای موتورهای جستجو و هم بازدیدکنندگان به بهترین نحو ممکن در دسترس باشد. در این مقاله 4 بخش از نکات مهمی که به شما جهت ساخت سایت گوگل پسند کمک می کنند را مطرح کردیم و نکات مهم و ضروری در طراحی سایت گوگل پسند را توضیح دادیم. امیدواریم مطالب ما درباره نکات مهم و ضروری در طراحی سایت گوگل پسند برای شما مفید واقع شده باشد.
همان طور که گفتیم اصول طراحی سایت شامل چهارچوب و قواعدی است که ما بر اساس آن می توانیم اجزای یک وب سایت را به شیوه ای موثر در کنار یکدیگر قرار دهیم. برای بهبود کسب و کار و افزایش بازدید کنندگان سایت خود بهتر است با استفاده از اصول طراحی وب سایت، محتوای سایت خود را به نحو احسن شرح داده و این اصول را در طراحی رعایت کنیم امیدواریم با این مقاله که اصول طراحی سایت در آن آموزش داده شده توانسته باشیم به شما کمک کنیم.