آشنایی با مفهوم اپلیکیشن
4 دقیقه
در این مقاله می خواهیم در مورد اپلیکیشن صحبت کنیم. به طور کلی می خواهیم بگوییم اپلیکیشن چیست و چه کاربردی دارد؟نقش طراحی اپلیکیشن در کسب و کار آنلاین چیست؟
اپلیکیشن که به آن برنامه کاربردی یا نرم افزار کاربردی نیز گفته می شود، یک بسته نرم افزاری کامپیوتری است که یک عملکرد خاص را به طور مستقیم برای کاربر نهایی یا در برخی موارد برای برنامه دیگر انجام می دهد. یک اپلیکیشن می تواند شامل یک یا گروهی از برنامه ها باشد که این برنامه ها شامل مجموعه ای از عملیاتی هستند که برنامه خاصی را برای کاربران اجرا می کنند. اگر علاقه مندید تا پیرامون اپلیکیشن ها و کاربردشان بیشتر بدانید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
آشنایی با انواع برنامه های کاربردی یا اپلیکیشن
اپلیکیشن ها یا برنامه های کاربردی متناسب با کاربردشان در انواع گوناگونی طراحی میشوند. به عنوان مثال اگر بخواهیم نمونه هایی از برنامه های کاربردی را نام ببریم می توانیم از پردازنده های کلمه، برنامه های پایگاه داده، مرورگرهای وب، ابزارهای توسعه، ویرایشگرهای تصویر و سیستم عاملهای ارتباطی سخن بگوییم.
انواع اپلیکیشن
برنامه های کاربردی می توانند از جهات مختلفی، از جمله نحوه طراحی آنها، اینکه روی چه سیستمی اجرا می شوند، اختصاصی بودن یا نبودن یا اینکه برای کدام مارکت ارائه می شوند انواع گوناگونی داشته باشند.
به عنوان مثال، یک توسعه دهنده اپلیکیشن می تواند کد خود را به عنوان یک برنامه بومی، وب، ترکیبی و یا اختصاصی بنویسد. در ادامه تفاوت برنامه های بومی، وب و ترکیبی را بیان می کنیم.
اپلیکیشن بومی
یک برنامه کاربردی بومی روی سخت افزار های خاصی مانند دوربین یا GPS اجرا می شود. در واقع این برنامه به همان زیانی نوشته می شود که سخت افزار آن قابلیت خواندن آن را داشته باشد. به عنوان مثال، برنامه Photos در Mac OS X به زبان Objective-Cthe نوشته شده است در واقع به همان زبانی که Mac OS X از آن استفاده می کند ، نوشته شده است.
اپلیکیشن تحت وب
یک اپلیکیشن تحت وب معمولاً از طریق یک مرورگر وب ، مانند Google Chrome قابل دسترسی است. یک توسعه دهنده اپلیکیشن می تواند برنامه های تحت وب را به چندین زبان، از جمله JavaScript ، CSS و HTML بنویسد ،یکی از تفاوت های عمده اپلیکیشن های بومی و اپلیکیشن های تحت وب این است که توسعه دهنده اپلیکیشن های تحت وب بر خلاف توسعه دهندگان اپلیکیشن های بومی به سخت افزاری که برنامه در آن نصب می شود دسترسی ندارند.
مقاله مرتبط: وب اپلیکیشن (Web Application (PWA چیست؟
اپلیکیشن ترکیبی
اصولا اپلیکیشن های ترکیبی مانند اپلیکیشن های بومی دارای API هایی هستند که می توانند به منابع دستگاه دسترسی پیدا کنند، با این تفاوت که آنها به زبانهای HTML و CSS نوشته می شوند.
اپلیکیشن های اختصاصی
برنامه های نرم افزاری اختصاصی ، مانند Adobe Photoshop ، برنامه هایی هستند که حق نسخه برداری از آنها متعلق به تولید کنندگان آنهاست و کاربران نهایی می توانند برنامه های اختصاصی را از طریق فروشنده ارائه دهنده نرم افزار خریداری کنند. برخلاف برنامه های منبع بازی همچون WordPress که کاربران به کدهای برنامه دسترسی دارند، در برنامه های کاربردی اختصاصی کاربران نمی توانند هیچ تغییری در ساختار کد نویسی برنامه ایجاد نمایند، آنها فقط از طریق افزودنیهای شخص ثالث می توانند عملکردی به برنامه اضافه کنند.
در معرفی انواع اپلیکیشن از واژه ای به نام API استفاده کردیم. برای آشنایی بیشتر با این مفهوم می توانید مقاله " API (رابط برنامه نویسی کاربردی) چیست؟ " را مطالعه نمایید. در ادامه این مقاله می خواهیم تکنیک های مدیریت API در اپلیکیشن را بررسی کنیم.
مقاله مرتبط: API (رابط برنامه نویسی کاربردی) چیست و چه کاربردی در طراحی سایت دارد؟
تشریح چگونگی عملکرد اپلیکیشن
معمولا اپلیکیشن ها برای عملکرد خود از سیستم عامل ios و سایر برنامه های پشتیبانی کننده (معمولاً نرم افزار های سیستمی) استفاده می کنند. اصولا یک اپلیکیشن از طریق برنامه واسط برنامه نویسی (API) سرویس های مورد نیاز را درخواست کرده و با دیگر فناوری ها ارتباط برقرار می کند.
تفاوت اپلیکیشن در مقابل نرم افزار های سیستمی
برنامه های نرم افزاری سیستمی بر خلاف اپلیکیشن ها در پس زمینه کار می کنند و به طور مستقیم با کاربر رایانه در ارتباط نیستند. نرم افزار های سیستمی اصولا عملکرد کامپیوتر را مدیریت می کنند و به طور معمول شامل سیستم عامل ،hypervisor و درایورها هستند در صورتی که اپلیکیشن ها ارتباط و تعامل مستقیم با کاربر دارند.
اگر بخواهیم به زبانی ساده تر تفاوت اپلیکیشن و نرم افزار های سیستمی را بیان کنیم به شرح زیر است:
- نرم افزار یک اصطلاح همه جانبه برای داده های رایانه ایست در حالی که یک اپلیکیشن نوعی نرم افزار میباشد که وظایف خاصی را انجام میدهد.
- اپلیکیشن ها اجرایی میباشند در حالی که ممکن است نرم افزار ها اجرایی باشند یا نباشند.
- اپلیکیشن ها اغلب جزئی خاص از سیستم عامل میباشند در حالی که نرم افزار ها لزوما این چنین نیستند.
- اپلیکیشن ها معمولا برای انجام وظایف نیاز به تعامل با کاربر دارند، در حالی که نرم افزار ها لزوما این چنین نیستند.
راههای ارتباط با کارشناسان رایا پارس