Hybrid در مقابل native، کدام در جذب کاربر تاثیر بیشتری دارد؟
6 دقیقه
اگر شما هم به تازگی تصمیم به ساخت اپلیکیشن موبایل گرفته اید، قطعا به این دو راهی برخورد خواهید کرد، کدام یک از مدل های native یا hybrid برای توسعه بهتر است؟
طبق تحقیقات انجام شده، برآورد شده است که در سال 2022 تعداد گوشی های تولید شده دو برابر می شود. در آن زمان دیگر ساخت اپلیکیشن موبایل اختیاری نیست و برای شما ضرورت به حساب می آید، پس بهتر است از همین الان به فکر طراحی app برای خود باشید. ( طراحی اپلیکیشن در مشهد )
Hybrid در مقابل native، کدام در جذب کاربر تاثیر بیشتری دارد؟
در این قسمت می خواهیم به شرح دادن دو موضوع native و hybrid بپردازیم:
برنامه های بومی یا Native:
اپلیکیشن های Native برای اینکه ساخته شوند نیاز به یک پلت فرم خاص در زبان برنامه نویسی مخصوص به خود را دارند؛ توسعه دادن آن ها با زبان های دیگر ممکن نیست و تنها با پلت فرم مخصوص خود سازگار هستند.
برنامه های آندروید هنگام ساخت از زبان جاوا استفاده کرده و در همان مسیر توسط برنامه نویسان توسعه داده می شوند. این در حالی است که برنامه های IOS با زبان Swift پیاده سازی شده اند، که مخصوص به شرکت اپل می باشد.
مهندسان برنامه نویس برای اینکه بتوانند برنامه های مبتنی بر آندروید را توسعه بدهند، می بایست از جاوا یا کاتلین استفاده کنند. همچنین زمانی که می خواهند برنامه های IOS را توسعه بدهند، از زبان Objective-C یا Swift بهره می برند.
شرکت هایی که تمایل به استفاده از برنامه های native برای طراحی اپلیکیشن خود دارند؛ هنگام پیاده سازی باید هر دو کاربر آندروید و آی او اس را در نظر بگیرند. در نتیجه آن ها مجبور هستند، یکی برای سیستم عامل آندروید و دیگری را برای سیستم عامل IOS طراحی نمایند.
این شرکت ها که، هنگام پیاده سازی همه ی مخاطب ها را در نظر می گیرند؛ روند طراحی و ساخت برنامه آن ها طولانی تر می شود. اما هنگامی که کار تمام می شود، نتیجه نهایی عالی می باشد. زیرا رضایت خاطر همه ی مخاطب ها را جلب کرده اند.
فن آوری های توسعه IOS
فن آوری های توسعه آی او اس به دو دسته کلی تقسیم می شود که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:
Objective-C:
برنامه نویسانی که از این زبان برای توسعه اپلیکیشن خود استفاده کرده اند، قطعا زمان توسعه تجربه عالی برای آن ها رقم خورده است. از نظر کامل بودن می توان آن را در رتبه بالایی قرار داد، زیرا این برنامه با سایر فناوری های برنامه نویسی سازگار بوده و می تواند نیاز های شما را در این زمینه تامین نماید.
Swift:
این زبان نسبت به زبان های دیگر که برای پیاده سازی IOS ساخته شده اند جدیدتر محسوب می شود. معرفی آن توسط شرکت نام آشنای اپل صورت گرفته است و رقیب جدی، برای سایر زبان های برنامه نویسی که در حیطه IOS فعالیت دارند محسوب می شود.
توسعه دهندگانی که با این زبان برنامه نویسی کار کرده اند، اذعان داشته اند که، نسبت به بقیه سریعتر بوده و یادگیری آن ساده تر می باشد.
فن آوری های توسعه آندروید
فن آوری های توسعه آندروید هم به دو دسته کلی تقسیم می شوند، در زیر به آن ها اشاره می کنیم:
Java:
زبان جاوا در زمینه برنامه نویسی یکی از قدرتمند ترین زبان ها محسوب می شود. به این دلیل که با استفاده از این زبان محبوب می توان هم به پیاده سازی آندروید پرداخت، هم در زمینه وب و ... برنامه های قدرتمندی پیاده سازی کرد. قدرتمندی این زبان به دلیل وجود کتابخانه های بسیار در زمینه های مختلف است.
با استفاده از این زبان برنامه نویسی می توان روند کلی را آسان ترین شکل پیمایش نمود. تنها عیب برنامه های ساخته شده با جاوا، نیاز به حافظه بیشتر است. همچنین عملکرد آن در مقایسه با سایر فریم ورک ها کمتر برآورد شده است.
Kotlin:
این زبان برنامه نویسی در مقایسه با زبان جاوا به روز تر بوده و توسط شرکت گوگل در سال 2017 رو نمایی شده است. از سالی که گوگل این زبان را به جهانیان معرفی نمود، اکثر کارفرمایان و برنامه نویسان به این سمت مهاجرت کرده اند. هم چنین گوگل اعلام کرده، پشتیبانی از این زبان فوق سریع را بر عهده دارد. زبان برنامه نویسی کاتلین در مقایسه با جاوا مختصر و مفید تر شده است.
همچنین IDE های زیادی از این زبان تازه وارد در زمینه اندروید پیشتیبانی می کنند. اگر بخواهیم از لحاظ عملکرد به این موضوع نگاه کنیم، شرکت های بزرگی در زمینه کاری خودشان از این زبان برای پیاده سازی اپلیکیشن خود بهره برده اند. چند نمونه از آن ها عبارتند از:Pinterest، Flipboard، Square و Expedia از جمله این شرکت ها می باشند.
برنامه های ترکیبی یا Hybrid:
برنامه هایی که از سیستم هیبرید برای پیاده سازی استفاده می کنند، در واقع صفحه های سایتی هستند که در قالب های متفاوت ریخته می شوند. این برنامه ها توسط موتور رندر مرورگر های سیستم عامل پردازش شده و برای کاربران نمایش داده می شود.
فن آوری هایی که در توسعه برنامه های هیبریدی استفاده می شوند
همانطور که به آن اشاره کردیم، شرکت هایی که از این نوع برنامه استفاده می کنند. با ترکیب فناوری ها می توانند، برنامه های موبایلی را به کاربران نمایش دهند. سه حالت کلی برای توسعه ترکیبی این برنامه ها و طراحی آن ها وجود دارد:
React native:
شاید برای شما جالب باشد بدانید، ایجاد کننده این فریم ورک منبع باز، شرکت فیس بوک می باشد. رابط کاربری که توسط این سیستم پیاده سازی می شود، ساده بوده و عملکرد بارگذاری مجدد را افزایش داده است. از ری اکت زمانی استفاده می کنیم که می خواهیم در زمان خود صرفه جویی کنیم.
Xamarin:
این تکنولوژی توسط مایکروسافت رونمایی شده است، همچنین پشتیبانی و نگهداری آن روی دوش مایکروسافت می باشد. Microsoft به تازگی امکانات جدیدی را به آن اضافه کرده، که می توانید از کد ها در سراسر سیستم عامل استفاده کنید.
Lonic:
با استفاده از این فناوری، برنامه هایی که روی موبایل نصب می شوند را تحت وب با استفاده از Javascript، CSS، Angular، HTML و ... می توانید تولید کنید. با استفاده از این تکنولوژی روند کار شما سریع تر پیش می رود؛ ولی در نگهداری آن کار دشواری در پیش دارید.
نگاه کلی به دو سیستم Navtive و Hybrid برای پیاده سازی اپلیکیشن
Hybrid برای سیستم هایی مناسب است که، اطلاعات آن ها حساس بوده و برای حفظ امنیت داده های شرکت، باید از برنامه های بومی برای طراحی اپلیکیشن استفاده کنند. برای مثال، شرکت هایی که اطلاعات آن ها حساس بوده یا با اطلاعات مالی سر و کار دارند بهتر است از سیستم Native استفاده کنند.
برنامه های ترکیبی را زمانی باید استفاده کنید، که بودجه شما برای طراحی application بسیار محدود می باشد. برای اینکه بهتر متوجه قضیه بشوید، مثلا شرکت های نوپا را در نظر بگیرید؛ این ها می توانند از برنامه های ترکیبی استفاده کنند. زیرا آنها توانایی هزینه سنگین برای طراحی اپلیکیشن ندارند.
جمع بندی
هر دومدل از برنامه های بومی و برنامه های ترکیبی برای پیاده سازی طراحی اپلیکیشن مناسب می باشد. در ابتدا شما باید نیاز های شرکت خود را بسنجید و سپس به بودجه خود نگاه کنید. هر دو مدل هم مزایا و هم معایب خود را دارند. امید واریم با در نظر گرفتن همه موارد بتوانید برای پیاده سازی طراحی اپ، بهترین انتخاب را انجام دهید.