مزایای طراحی اپلیکیشن با کاتلین
5 دقیقه
تا قبل از اینکه زبان برنامه نویسی کاتلین معرفی شود، تمام برنامه نویسان از زبان جاوا برای طراحی اپلیکیشن استفاده می کردند. در سال 2011 زبان کاتلین به عنوان یک زبان ایستا به جهانیان معرفی شد، اما هنوز پشتوانه ای نداشت. در سال 2017 گوگل زبان کاتلین را معرفی و سرمایه گذاری زیادی بر روی این موضوع انجام داد، تا پشتوانه ای برای این زبان قدرتمند و پر سرعت باشد. با این وجود منطق حکم می کرد که برنامه نویسان طراحی برنامه اندروید را با زبان کاتلین پیش ببرند. ( طراحی اپلیکیشن در مشهد )
زبان برنامه نویسی کاتلین را می توان یکی از بهترین زبان ها در حوزه ی طراحی اپلیکیشن دانست. کمپانی جت برینز این زبان برنامه نویسی را به جهانیان معرفی نمود، همچنین توسعه این زبان کاربردی را برنامه نویسان روسی انجام دادند. امروزه نام این زبان شناخته شده در میان قدرتمندترین زبان های دنیا قرار گرفته است.
مزیت های استفاده از کاتلین در برابر جاوا
سرعت بالا در زمان اجرا، یکی از مزیت های زبان کاتلین نسبت به زبان جاوا است.
در زبان کاتلین ارور های خسته کننده ی نال (null) حذف شده است (ولی در صورت لزوم برنامه نویس می تواند پارامتر null تعریف کند) و برنامه نویسان از این لحاظ با اعصاب راحت تری می توانند به طراحی اپ و توسعه آن بپردازند.
کتابخانه های مورد استفاده در این زبان از حجم کمی برخوردار هستند.
زمان کامپایل کردن برنامه، نسبت به زبان جاوا بسیار سریع تر شده است.
یکی از دلیل های محبوبیت این زبان، هماهنگ بودن با کتابخانه های جاوا می باشد.
کد های استفاده شده در این زبان، بسیار کوتاه تر و مختصر تر نسبت به زبان جاوا هستند.
برای تبدیل کردن کد های جاوا و کاتلین به یک دیگر، کار شما بسیار راحت شده است.
کاربرد زبان کاتلین
از جمله کارهایی که می شود توسط این زبان محبوب و پرکاربرد انجام داد، موارد زیر است:
طراحی و توسعه اپلیکیشن اندروید
تقریبا تمام IDE های شناخته شده و مطرح، از این زبان قدرتمند پشتیبانی می کنند؛ مانند اندروید استودیو (Android Studio IDE)، ایکلیپس (Eclips IDE)، اینتلیجی (IntelliJ Idea) و نت بینز (Net Beans IDE)
طراحی و توسعه قسمت سرور و وب
این زبان شناخته شده، توانایی کد نویسی در سمت سرور و همچنین کلاینت را به برنامه نویسان می دهد.
توسعه دادن دسکتاپ
توسعه دستکتاپ را می توانید با فریم ورک کاتلین و جاوا انجام دهید.
استفاده در فرانت اند
کارایی این زبان را می توان در قسمت فرانت اند هم مشاهده کرد. با استفاده از کامپایل کاتلین به جاوا اسکریپت، این قابلیت به وجود می آید.
یادگیری زبان کاتلین
کسانی که می خواهند تازه این زبان را یاد بگیرند، باید وقت بیشتری برای این موضوع صرف کنند. اما کسانی که زبان جاوا را بلد هستند، زمان کمتری برای یادگیری کاتلین نیاز دارند.
برای اینکه بهتر متوجه مسئله بشوید، باید بگوییم ساختار دو زبان تقریبا یکی است. تنها تفاوتی که این دو زبان با هم دارند، در قسمت سینتکس (Syntax) یا نحوه کد نویسی آن است.
یادگیری زبان پر کاربرد کاتلین برای کسانی که زبان جاوا را به خوبی بلد هستند، مانند این است که زبان فارسی را به صورت فینگلیش بنویسند، همچنین لازم به ذکر است، با اینکه نحوه کد نویسی تغییر کرده است ولی کد ها بسیار مختصر تر شده اند.
مثال واضح و روشنی که می شود برای این مسئله بیان کرد به این صورت است که ما در جاوا می نویسیم "خداحافظ" ولی در کاتلین به صورت خلاصه تر مینویسیم "بای".
چه اپلیکیشن هایی به زبان کاتلین نوشته شده اند؟
Pinterest: این برنامه محبوب که در زمینه اشتراک گذاری تصاویر و خدمت رسانه ای ساخته شده است؛ توسط کاتلین پیاده سازی شده است.
Coursera: این برنامه که توسط دانشگاه ها برای ارائه دوره ها به صورت آنلاین ساخته شده با کاتلین نوشته شده است.
Trello: این برنامه برای مدیریت پروژه ها استفاده می شود. برنامه ای که معرف حضور تمام سرپرستان برنامه نویسی است. این برنامه محبوب در فروشگاه خود از زبان برنامه نویسی کاتلین استفاده کرده است.
Basecamp3: این برنامه تجاری برای کمک به رشد کسب و کار های کوچک شکل گرفته است. برنامه نویسی این برنامه هم توسط کاتلین انجام شده است.
دیجی کالا: این برند پرآوازه که تمام ایرانیان آن را به عنوان محبوب ترین و قوی ترین برنامه فروشگاهی می شناسند؛ از زبان کد نویسی کاتلین در پروژه خود استفاده کرده است.
بازار کار زبان کاتلین
از زمانی که گوگل آن را به طور رسمی معرفی کرد، جمعیتی زیادی از برنامه نویسان و کارفرمایان به سمت این زبان رو آوردند. این جمعیت به دلیل مزایای زیاد، مانند کد نویسی آسان، سرعت زیاد، امنیت بالا، امکانات فراوان و ... به سمت استفاده از این زبان جذب شده اند.
می شود گفت برنامه هایی که حتی با زبان جاوا نوشته شده است، در ورژن های جدید و آپدیت های خود، از این زبان در طراحی اپلیکیشن بهره برده اند. پس مطمئن باشید، اگر یادگیری کاتلین را از همین الان آغاز کنید؛ به زودی می توانید وارد بازار کار شوید.
مزیت های زبان کاتلین
در بحث نگهداری می توانید، صرفه جویی زیادی در مسئله مالی انجام دهید؛ زیرا آسان تر و ارزان تر است.
با استفاده از این زبان قدرتمند، توسعه برنامه به سریعترین شکل ممکن انجام می شود.
طبق تجربه هایی که برنامه نویسان در طراحی اپلیکیشن از این زبان دارند، دیده شده باگ کمتری نسبت به سایرین سر راه آن ها قرار می گیرد. به این دلیل که کد نوشته شده بسیار واضح تر و فشرده تر نسب به بقیه زبان ها است. همچنین در زمان تولید، پایداری بیشتر و سازگاری بهتری از خود نشان داده است.
این باگ ها هنگامی که برنامه را کامپایل می کنید، شناسایی می شوند. به همین دلیل توسعه دهندگان می توانند، قبل از این که پروژه اجرا شود خطا های موجود را برطرف کنند. مزیت دیگر زبان کاتلین این است که مطابقت زیادی با کدهای جاوا دارد.
جمع بندی
این زبان از زمانی که معرفی شده به دلیل ویژگی های فوق العاده و بی نظیری که دارد؛ شرکت ها و برنامه نویسان جاوا را به سمت خود جذب کرده است. طراحی اپلیکیشن و سایر کاربرد های کاتلین باعث شده تا بازار کار هم برای این زبان جذاب بسیار بالا باشد. امیدواریم که با خواندن این مقاله، چالش های فکری شما را از بین برده باشیم.