عوامل موثر در طراحی UX و UI برای اپلیکیشن موبایل
4 دقیقه
در طراحی اپلیکیشن، رابط کاربری و تجربه مثبت کاربر از برنامه کاربردی موبایل، دو جزء جدایی ناپذیرند. زیرا اگر می خواهید مخاطبان، در هنگام استفاده از برنامه شما، احساس خوبی داشته و کار با آن برای او لذت بخش باشد؛ باید رابط کاربری درست، اصولی و راحتی طراحی کنید تا تمام کاربران در استفاده از آن با مشکل مواحه نشوند و حتی هر کاربر با هر سطح سواد بتواند از آن استفاده مطلوب نماید. طراحی یک رابط کاربری کاربر پسند، تجربه کاربری مثبت نیز به وجود خواهد آورد.
در ادامه به عوامل موثر در طراحی رابط کاربری خوب و تجربه کاری مثبت اشاره خواهیم کرد. ( طراحی اپلیکیشن در مشهد )
عوامل مهم در طراحی UI و UX
چند عامل وجود دارد که به طراحان در برقراری یک رابط کاربری که مورد تایید مخاطبان نیز باشد، کمک می کند. رعایت این اصول منجر به ایجاد تجربه کاربری مناسب نیز خواهد شد.
1- اهمیت انجام تست اولیه روی کاربران هدف
تست اولیه اپلیکیشن، قدمی مهم برای پیشبرد اهداف طراحی برنامه است. در این مرحله نمونه اولیه اپ طراحی شده در اختیار کاربران واقعی و جامعه هدف قرار می گیرد. این کار می تواند موجب رفع نواقص در نمونه های ثانویه گردد. زیرا کاربران با استفاده از برنامه نسبت به آن بازخورد نشان می دهند و بدین ترتیب نقاط ضعف اپلیکیشن مشخص می شود. تست اولیه یک روش سریع و ارزان برای بررسی عملکرد برنامه است تا طراحان و توسعه دهندگان بتوانند بیشتر آن را بهبود بخشند. پیگیری این فرآیند برای طراحی اپلیکیشن موبایل بسیار مهم است. این موضوع به شما کمک میکند که زمان و منابع ارزشمندتان هدر نرود.
2- طراحی اپلیکیشن نیازمند یک تیم متخصص است.
برنامههای کاربردی موبایل در صورتی به نتیجه مطلوب می رسند و در جذب کاربران موفق خواهند بود که یک تیم متخصص در طراحی آن دخیل باشند. تیم ایدهآل شامل گروه تحقیقاتی، طراحی گرافیکی، طراحی رابط کاربری، تجربه کاربری (ux)، توسعه و بازاریابی است. بهترین رویکرد برای صاحب اپلیکیشن، استخدام یک تیم ماهر است. این تیم به شما این امکان را میدهد که یک نسخه اولیه از app را ایجاد کنید که دارای حداقل کارکرد است و در آینده قابلیت بهبود بخشیدن آن وجود داشته باشد.
3- از آخرین برنامههای کاربردی و روند توسعه آنها آگاه باشید
امروزه با پیشرفت امکانات موجود در اپلیکیشن ها رقابت نیز افزایش یافته است. کاربران به دنبال برنامه هایی هستند که از آخرین فناوری های روز دنیا استفاده کنند. یکی از این فناوری های نوین که مورد استقبال شدید کاربران نیز قرار گرفته است، واقعیت افزوده است. واقعیت افزوده یا Augmented Reality به این معناست که آن چه شما می بینید همان دنیای فیزیکی و واقعی اطرافتان است. به علاوه این که چیزهای مجازی به آن اضافه می شود. اگر جزء طراحان و توسعه دهندگان برنامه های کاربردی موبایل هستید، این نکته را برای همیشه به خاطر داشته باشید که همگام بودن با تکنولوژی بخش جدایی ناپذیر از طراحی است. تنها زمانی می توانید شاهد موفقیت برنامه خود باشید که بتوانید نیاز کاربر امروز را پاسخ دهید.
4- نگه داشتن کاربر در طول فرآیند طراحی
کاربر از یک اپلیکیشن انتظار دارد کار با آن راحت باشد. طراح برنامه کاربردی موبایل باید با توجه به کاربران نهایی، مشکلات آنها را دریابد و راه حل مشکل را به طریقی کاربردی در برنامه خود قرار دهد. توصیه مهم اینکه، با افزودن ویژگی های مختلف به اپلیکشن خود، کاربر را با حجم زیادی از آپشن ها مواجه خواهید کرد به طوریکه مخاطب دچار سردرگمی می شود. با درک نیازهای اساسی جامعه هدف خود، ویژگی های منحصر به فردی را به اپ تان اضافه کنید تا کاربر بتواند به راحتی از آن استفاده کند. هدف اصلی طراحی کاربر محور، کاهش زحمت استفاده از برنامه برای مخاطب است . برنامه شما باید نیاز به تایپ را به حداقل برساند.
تفاوت طراحی اپلیکیشن های اندروید و ios
طراحی اپلیکیشن اندروید نسبت به IOS متفاوت است. در کل، فرآیندهای طراحی یکسان هستند، اما تفاوتهای بسیاری بین رابط کاربری و مدلهای UX برای هر دو برنامه وجود دارد.
یکی از تفاوت هایی که بین برنامه های اندروید و ios وجود دارد؛ طراحی اندازه صفحه است. هر دو از گرید 8 dp برای ساختار صفحه استفاده میکنند. اما تفاوت در اندازه آیکون هاست. فونت نیز در هر دو برنامه متفاوت است. در طراحی برنامه کاربردی ios، فونت های جدید یا سانفرانسیسکو انتخاب میشوند در حالی که در android کماکان از roboto استفاده میشود. البته، اندروید به کاربران این امکان را میدهد که فونت خود را تغییر دهند و مهم است که هنگام طراحی برنامه کاربردی به آن توجه کنید.
نتیجه گیری
طراحان اپ های موبایل هر روز در تلاش اند تا بهترین امکانات را در اختیار کاربران خود قرار دهند. اما اگر طراح با تکنولوژی روز همگام نباشد چه اتفاقی می افتد؟ بله جواب کاملا مشخص است، در اینصورت هزینه و وقتی که مدیر اپ صرف طراحی برنامه کرده است کاملا به هدر رفته است. زیرا برنامه نمی تواند مورد توجه کاربر قرار گیرد و برای صاحب برنامه نیز سودآوری ندارد. دقت کنید که طراحی اپلیکیشن یک تیم زبده و متخصص می خواهد تا بهترین نتیجه حاصل شود. پس طراحی اپلیکیشن موبایل را به کارشناسان شرکت رایا پارس بسپارید. برای برای مشاوره با تیم تخصصی ما با شماره تلفن های زیر تماس بگیرید.