طراحی اپلیکیشن Android یا اپلیکیشن IOS؟ برای شروع کدام بهتر است؟
5 دقیقه
امروزه بیشتر صاحبان کسب و کارهای اینترنتی در راستای بهبود برند خود، سبقت از رقبا، کاهش هزینه های تبلیغات، اطلاع رسانی راحت تر به مشتریان و ایجاد یک بازار هدایت شده به سمت طراحی اپلیکیشن اندروید یا آی او اس برای برند خود گام برداشته اند. با توجه به هزینه های طراحی اپ سوالی که ذهن صاحبان کسب و کار را همواره درگیر کرده است این است که برای شروع چه نوع اپلیکیشنی بهترین انتخاب است.
اپلیکیشن اندروید یا اپلیکیشن ios؟
برای افرادی که اطلاعات زیادی از دنیای اپلیکیشن نداشته و در هزینه کردن برای طراحی اپلیکیشن اندروید و ios اختصاصی خود نیز محتاطانه عمل می کنند بسیار حائز اهمیت است که قبل از اقدام به طراحی اپلیکشن Android یا اپلیکیشن IOS در این باره اطلاعات جامع و کاملی کسب کنند. در این مقاله ما می خواهیم با ارائه اطلاعاتی کوتاه اما مفید و کاربردی شما را در انتخاب بهترین اپلیکیشن برای کسب و کارتان، یاری کنیم. در بخش بعدی ابتدا به معرفی سیستم عامل های Android و IOS می پردازیم.
آشنایی اولیه با سیستم عامل های Android و IOS
آشنایی با سیستم عامل Android
Android یک سیستم عامل اپن سورس (open source) است که توسط بزرگ ترین کمپانی های معروف جهان همچون سامسونگ، سونی و ... پشتیبانی می شود. اپن سورس بودن این سیستم عامل این امکان را به برنامه نویسان می دهد تا با استفاده از Android SDK برنامه های مختلفی برای این سیستم عامل بنویسند. این سیستم عامل به علت توسعه آسان علاوه بر گوشی های هوشمند و تبلت برای تلویزیون های هوشمند، سیستم های کنترلی و رباتیک نیز قابل استفاده است.
آشنایی با سیستم عامل IOS
برخلاف سیستم عامل اندروید، IOS اپن سورس نیست و فقط برای دستگاه های برند اپل قابل استفاده است. این سیستم عامل از لحاظ امنیت و کیفیت یکی از بهترین سیستم عامل ها است و با توجه به اینکه تنها بر روی سخت افزار های اختصاصی اپل پیاده سازی می شود، از لحاظ سازگاری با سخت افزار نیز بی نظیر است.
5 نکته کلیدی که قبل از طراحی اپلیکیشن موبایل باید بدانید
طبیعاتا مهم ترین هدف افرادی که به دنبال طراحی اپلیکیشن می روند، افزایش فروش، افزایش سهم بازار، وفادارسازی مشتری و برندینگ است. پس برای موفقیت در بازار اپلیکیشن های موبایل و انتخابی درست و اصولی باید دقت بسیاری داشته باشید. تیم تخصصی طراحی اپلیکیشن رایا پارس در این مقاله به ارائه 5 نکته کلیدی در زمینه انتخاب اپلیکشن می پردازد.
-
تعداد کاربران: سیستم عاملی انتخاب کنید که جامعه هدف شما بیشتر از آن استفاده می کنند.
برای شروع کار، مهمترین عاملی که باید در انتخاب بهترین سیستم عامل برای طراحی اپلیکیشن به آن توجه کنید تعداد کاربران اپ شما است. سرمایه گذاری روی سیستم عاملی که کاربران بیشتری از جامعه هدف شما به آن دسترسی دارند بسیار حائز اهمیت است.
جالب است بدانید طبق آمار، در ایران تقریبا حدود 90 درصد کاربران از گوشیهای اندروید و حدود ۱۰ درصد آنها از گوشی های آیفون استفاده می کنند. این یعنی منطقی ترین انتخاب برای شما اپلیکیشن Android است.
-
هزینه طراحی اپلیکیشن: محاسبات اقتصاد مهندسی را همیشه در نظر داشته باشید
با توجه به تعدد برنامه نویسان اندورید در ایران در مقابل تعداد اندک برنامه نویسان ios طراحی اپلیکیشن Android ارزانتر از اپلیکیشن IOS است. این فاکتور هم می تواند در انتخاب سیستم عامل اندروید برای طراحی اپلیکیشن تاثیرگذار باشد.
-
کیفیت اپلیکیشن: کیفیت بیشتر مساوی با هزینه بیشتر
طبیعاتا اپلیکیشن های IOS با توجه به اینکه روی سخت افزار های اختصاصی پیاده سازی می شوند، از کیفیت و سازگاری بالاتری نسبت به اپلیکیشن های اندروید برخوردار هستند. نکته دیگر این است که اپهای ios برای انتشار در اپل استور باید از هفت خوان رستم عبور کنند (قبل از انتشار باید مجوزهای بسیاری بگیرند) در صورتی که اپ های اندروید به سادگی در گوگل پلی منتشر می شوند. همین دو نکته کافیست تا اپ های ios گرانتر باشند. از طرفی تنوع دستگاه هایی که از سیستم عامل اندروید پشتیبانی میکنند بسیار بیشتر است و شاید همین فاکتور به علاوه ی قیمت مناسب تر بتواند شما را به سمت انتخاب اپلیکیشن Android با کیفیتی اندکی کمتر هدایت کند.
-
زمان طراحی
یک نکته فنی دیگر در ارتباط با اپلیکیشن ها این است که اپلیکیشنهای آیفون با زبان برنامهنویسی سوئیفت و اپلیکیشنهای اندروید در محیط اندروید استودیو طراحی میشود. برنامه نویسی با زبان سوئیفت، برای برنامه نویسان کمی سخت تر است و با توجه به اینکه تعداد برنامه نویسان ios در ایران نیز زیاد نیست از نظر فنی، طراحی اپلیکیشنهای آیفون زمانبرتر از اپلیکیشنهای اندرویدی است.
-
تاثیر تحریمها بر اپلیکیشن ها
با توجه به شرایطی که در حال حاضر کشور ایران از نظر سیاسی با سایر کشور های دیگر دارد، توجه به تحریم ها فاکتور بسیار مهمی در زمینه انتخاب سیستم عامل اپلیکشن خواهد بود. با شروع تحریمهای آمریکا، اپلیکیشنهای ایرانی از دسترس استفاده کنندگان اپ استور خارج شد. این یعنی قطع کامل ارتباط اپلیکیشنها با کاربران. مسئلهای که با وجود بازارهای جایگزین برای اپهای اندروید کمتر رخ میدهد.
مقاله مرتبط: طراحی اپلیکیشن اختصاصی یا خرید اپلیکیشن آماده؟
در پایان خوب است به چند مزیت اپ های IOS نسبت به اندروید نیز اشاره کنیم:
- اپ های IOS نسبت به نمونه مشابه اندروید از امنیت بسیار بالاتری برخوردارند.
- از کد نویسی های پیچیده در IOD خبری نیست.
- کاربرانی با سطح درامد بالا، اپ های IOS را نصب می کنند.
با توجه به نکات کلیدی گفته شده در این مقاله، طراحی اپلیکیشن اندروید نسبت به طراحی اپلیکیشن ios برای شروع منطقی تر است. گروه نرم افزاری رایا پارس با تیم طراحی اپلیکشن حرفه ای در راستای طراحی اپلیکشن در مشهد و سایر شهرهای کشور آماده ارائه خدمات نرم افزاری به شماست.