اشتباهات رایج در طراحی اپلیکیشن موبایل که باید از آنها بپرهیزید
4 دقیقه
در مقالات قبلی در وب سایت رایا پارس به اهمیت طراحی اپلیکیشن اندروید و ios در رونق کسب و کار پرداختیم و با ارائه آماری معتبر نشان دادیم که اپلیکیشن ها تا چه اندازه می توانند شرایط کسب و کار شما را بهبود بخشند.
با توجه به اینکه صاحبان کسب و کار معمولا بودجه محدودی را برای طراحی اپلیکشن اندروید در نظر می گیرند ، بسیار حائز اهمیت است که با همان هزینه اولیه به نتیجه دلخواه خود دست یابند.در این مقاله می خواهیم نکات کاربردی در رابطه با طراحی اپلیکیشن اندروید و ios و اشتباهات رایج در آن را بازگو کنیم.
نکته مهم در پروسه طراحی اپلیکیشن موبایل این است که برای آن الگوریتم مشخصی وجود ندارد و به همین دلیل همیشه اشتباهاتی رایج در این زمینه به چشم می خورد . اما با رعایت اصولی که بر حسب تجربه افراد قوی در این زمینه بدست آمده است می توان در دنیای اپلیکیشن ها موفق بود.
از جمله اشتباهات رایج در طراحی اپلیکیشن موبایل که باید از آنها بپرهیزید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
طراحی UI و UX نامناسب و غیر حرفه ای
طراحی UI و UX حرفه ای و کاربر پسند یکی از مهم ترین نکاتی است که در طراحی اپلیکیشن حتما باید رعایت شود.همچنین قبل از هر چیز باید به سلیقه و نیاز کاربران توجه کرد. اما این بدین معنا نیست که صرفا به نیاز مخاطب اکتفا کرده و خلاقیت و نوآوری را در طراحی اپلیکیشن نادیده بگیریم .
مقاله مرتبط: چند نکته کلیدی در طراحی UI اپلیکیشن اندروید
امکانات و آیکن های اپلیکیشن بیش از اندازه باشد
وقتی اپلیکیشن شما بیش از اندازه پیچیده و شلوغ باشد مخاطب دچار سرگردانی می شود و ترجیح می دهد به دنبال اپلیکیشن های ساده تر برود. یکی از اشتباهات رایج در طراحی اپلیکیشن ها امکانات اضافی و آیکن های زیاد است. پس رعایت سادگی در عین کامل بودن یک فاکتور مهم در طراحی اپلیکیشن است.
نداشتن هدف در طراحی اپلیکیشن و فقدان برنامه استرانژیک
وقتی کاربری وارد اپلیکیشن شما می شود در کمتر از دو دقیقه باید بفهمد هدف اصلی و کاربرد اپ چیست؟ عدم شفافیت هدف و کاربرد اپ برای کاربر یکی از اشتباهات رایج در طراحی اپلیکیشن است. وقتی کاربر در اپلیکیشن موبایل شما سردرگم و بی هدف باشد به سرعت اپ را از صفحه موبایل خود حذف خواهد کرد.
عدم شناخت کافی از مخاطبان هدف در طراحی اپلیکیشن
شناخت کافی از مشتریان در مرحله اول و شناخت کافی از کاربران در مرحله دوم به ترتیب مهمترین گام های طراحی اپلیکیشن است. باید بدانید که اپ را برای چه کسانی طراحی میکنید. میانگین سنی آنها چقدر است؟بیشتر مخاطبین شما خانم هستد یا آقا و...و...
البته این کار واقعا بسیار سخت و زبان بر است اما در موفقیت شما در دنیای رقابت اپلیکیشن ها بسیار تاثیرگدار است و عدم دقت به این موضوع نیز یکی دیگر از اشتباهات رایج در طراحی و انتشار اپلیکیشن برند شما خواهد بود.
کمبود بودجه در طراحی اپلیکیشن
در مقالات قبلی نیز اشاره کردیم که یکی از مشکلات داشتن اپلیکیشن برای کسب و کار های کوچک این است که صاحبان کسب و کار بودجه کافی برای این کار اختصاص نمی دهند. با توجه به اینکه تمام مراحل توسعه اپلیکیشن نیازمند بودجه خاص و جداگانه ایست، بی برنامه گی و رها کردن اپلیکیشن در نقطه اوج به خاطر مشکلات مالی یکی دیگر از مشکلات طراحی اپلیکیشن است.اگر بگوییم این محدودیت بودجه یک برند راکه می توانست در بازار اپلیکیشن ها در اوج باشد ،به زیر خواهد کشاند نا به جا نگفته ایم.
نادیده گرفتن بازخورد کاربران در طراحی اپلیکیشن
یک جمله معروف هست که می گوید جلوی شکست را هر وقت بگیری منفعت است .گاهی یک برند اپلیکیشنی طراحی می کند که مخاطبینش هیچ ارتباطی با آن برقرار نمی کنند ،اگر صاحب برند به باز خورد کاربران توجه کرده و قبل از توسعه دادن های نابه جا مشکل اپ خود را از پایه حل کند می تواند جلوی شکست اپلیکیشن خود را در بازار اپلیکیشن ها بگیرد و پیروز میدان باشد.
عدم توجه به بازاریابی اپلیکیشن در شبکههای اجتماعی و بهینه سازی آن
اپلیکیشن اگر درست منتشر نشود هیچ گاه نمی تواند به صورت گسترده در اختیار کاربران قرار بگیرد. پس اگر برای طراحی اپلیکیشن خود هزینه بسیار کرده اید اما به انتشار و بارایابی آن بی توجه هستید بدانید که سخت در اشتباهید. شبکه های اجتماعی یکی از بهترین بستر هایی است که می تواند در انتشار اپلیکیشن شما را یاری کند. جمعیت بزرگی که در شبکههای اجتماعی حضور فعال دارند، بخش عظیمی از جامعه هدف شما هستند پس بی توجهی به آنها اشتباه صد در صد شماست.
طراحی غیر ریسپانسیو
طراحی مناسب اپلیکیشن به گونه ای که در تمام گوشی های موبایل و تبلت قابل نمایش باشد یکی دیگر از نکاتی است که در صورت بی توجهی به آن کاربران بسیاری را از دست خواهید داد.
رعایت اصول فنی در کنار پیش گیری از این اشتباهات رایج هنر طراحان اپلیکیشن شرکت رایا پارس است.