API (رابط برنامه نویسی کاربردی) چیست ؟
4 دقیقه
در این مقاله می خواهیم به صورت تخصصی در ارتباط با یکی از ابزار های کاربردی سایت به نام API (رابط برنامه نویسی کاربردی) صحبت کنیم اگر به بحث برنامه نویسی علاقه مندید و در مورد آن مقالات زیادی را مطالعه نمودید قطعا واژه API به گوشتان خورده است.در این مقاله ما سرفصل های زیر را بررسی خواهیم کرد.
API چیست؟ چه کار بردی در سایت دارد ؟چرا به API نیاز داریم ؟
تعریف API به زبان ساده
اگر بخواهیم با ساده ترین زبان ممکن API را تعریف کنیم می توانیم بگوییم API (رابط برنامه نویسی کاربردی) پل ارتباطی یا فصل مشترک بین دو نرمافزار یا اپلیکیشن است.
APIمخفف عبارت: Application Programming Interface به معنای رابط کاربردی برنامه نویسی است.این رابط ارتباط بین نرم افزارهای مختلف را برقرار می کند و این امکان را میدهد تا هنگامی که در حال اجرای یک برنامه هستید بتوانید درون آن از برنامه های دیگر نیز بهره بگیرید.
تعریف API به زبان برنامه نویسان
اگر بخواهیم به صورت تخصصی تر و به گونه ای که به کار برنامه نویسان بیاید API (رابط برنامه نویسی کاربردی) را تعریف کنیم می توانیم بگوییم، API ها همانند توابعی هستند که در یک سرور وجود دارند و یک برنامه نویس می تواند بدون اینکه به سورس و نحوه عملکرد آن دسترسی داشته باشد. آنها را در برنامه خود فراخوانی کند.
تعریف API به صورت کاربردی
API ابزاری است که نقش برقراری ارتباط ما بین نرم افزارها و سخت افزارها را ایفا کرده و به کمک آن ارتباطات دستوری بین نرم افزاری قابل اجراست.بدون وجود API (رابط برنامه نویسی کاربردی)، نمی توانید وقتی در حال کار با یک نرم افزار هستید اطلاعات مورد نیاز خود را از یک نرم افزار دیگر فراخوانی کنید.
ارائه مثال های کاربردی برای اینکه بدانیم چرا به API نیاز داریم؟
در این بخش با ارائه چند مثال ملموس و کاربردی با هم بررسی خواهیم کرد که چرا به API نیاز داریم:
- فرض کنید داخل یک وب سایت دانلود موسیقی هستید.می خواهید بدون اینکه موزیک خاصی را دانلود کنید ابتدا آن را گوش دهید . روی دکمه پخش آنلاین کلیک می کنید و آن صوت پخش می شود .در اینجا یک API به کمک شما می آید تا درون محیط وب بتوانید صوتی را گوش دهید.در واقع پل ارتباطی میان سخت افزار صوتی سیستم شما و وب سایت API (رابط برنامه نویسی کاربردی) است.در ادامه شما از موزیک های این وب سایت خوشتان می آید و می خواهید سری به شبکه های اجتماعی این سایت بزنید با کلیک روی آیکن تلگرام یا اینستاگرامی که داخل وب سایت درج شده به صورت مستقیم می توانید به شبکه های اجتماعی آن وب سایت بپیوندید.این یک نمونه دیگر از ارتباطات نرم افزاری است که توسط API ممکن شده است.
- فرض کنید داخل نرم افزار فوق العاده کاربردی فتوشاپ هستید.می خواهید یک فایل که در محیط نرم افزاری WORD قبلا آن را تایپ کرده اید کپی کرده و در فایل فتوشاپی خود درج کنید.در صورتی که API وجود نداشت فایل متنی شما در نرم افزار فتوشاپ کپی نمی شد.
- مثالی دیگر ارائه خواهیم کرد تا درک همه جانبه API برای شما راحت تر باشد. اپلیکشن های مسیر یابی را در نظر بگیریدزمانی که شما می خواهید با استفاده از این اپلیکیشن ها مسیری را انتخاب کنید یک API واسط بین اپلیکیشن مسیریابی و سرویس گوگل مپ است.
ارائه این سه مثال ساده نشان دهنده نیاز به API در بحث طراحی سایت و طراحی اپلیکیشن است.برای رابط کاربری راحت تر در محیط های نرم افزاری نیاز است تا ارتباطات درون برنامه ای به خوبی و با سرعت برقرار باشد.و ابزار برقرار کننده این ارتباطات API است.
معرفی چند نمونه APIکاربردی
علاوه بر مثال هایی که در بخش قبل ارائه کردیم API کاربردهای بسیار گسترده ای دارد که در این قسمت به معرفی چند نمونه از پرکاربردترین API ها خواهیم پرداخت.
API مربوط به تبدیل فایل
به کمک آن میتوانید هر نوع فایل (صوتی/تصویری/متنی/...) را به نوع دیگر تبدیل کنید!
API های سرویس آپلود فایل
با کمک این رابط می توانید فایل های خود را درون اپلیکیشن یا وب سایت خود آپلود کنید .این رابط در تهیه بکاپ آنلاین نیز بسیار استفاده می شود.
در صورتی که تمایل دارید که وب سایت فروش فایل داشته باشین می توانید بر روی پکیج مورد نظر کلیک کنید.
پکیج مرتبط: طراحی سایت فروش فایل
API برای OCR
که به کمک آن می توان متن اسکن شده را به متن تایپ شده تبدیل کرد.
معرفی روش های دستیابی به API دلخواه
اگر به عنوان یک برنامه نویس به وجود API در برنامه خود پی بردید در این بخش شما را راهنمایی خواهیم کرد تا بتوانید به API مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنید. اولین راهی که برای یافتن API پیشنهاد می کنیم جستجو در گوگل یا پرسش در استک اورفلو است. اما علاوه بر آن، شما میتوانید از سایتهایی همچون Mashape وProgrammableWeb نیز در این جهت استفاده کنید.