موشن دیزاین چیست و چه کاربردی دارد؟
5 دقیقه
موشن دیزاین (به انگلیسی: Motion Design) که با نام موشن UI (به انگلیسی: Motion User Interface) هم شناخته میشود، یک تکنیک در طراحی سایت است. این روش روی اضافه کردن انیمیشن به سایت و بهبود تجربه و رابط کاربری، تمرکز دارد. استفاده از این تکنیک امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است و همین موضوع باعث شد تا ما در رایا پارس به بررسی این روش در ساخت سایت بپردازیم. بنابراین اگر به جدیدترین روشهای طراحی وب سایت علاقه دارید، توصیه میکنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
فهرست عناوین
مزایای موشن دیزاین
پس از آشنایی با مفهوم موشن دیزاین، وقت آن است که با مزایای این فناوری هم آشنا شوید، زیرا با دانستن مزایای آن، حتما از Motion Design در سایت خود استفاده خواهید کرد. موشن UI میتواند باعث ایجاد یک رابط کاربری پیشرفته شود، به گونهای که توجه کاربران را تا حد زیادی به خود جلب کند. استفاده از انیمیشنها باعث میشود عناصر سایت به شکل موثرتری در سایت نمایش داده شود. این موضوع باعث میشود که کاربر به سمت هدف اصلی سایت هدایت شود، بنابراین زمان ماندگاری بیشتری در سایت دارد. اما مزایای استفاده از موشن دیزاین به همینجا ختم نمیشود و در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع میپردازیم.
- داستان گویی بصری: انیمیشنها میتوانند برای روایت کردن یک داستان مورد استفاده قرار بگیرند. به کمک انیمیشن میتوانید تاثیر بیشتری روی کاربر بگذارید. برای مثال فرض کنید که میخواهید یک مفهوم پیچیده یا دادههای سختی را به کاربر ارائه دهید. در اینجا خودتان را به جای کاربر بگذارید، آیا با دیدن نمودار و جدول، بهتر متوجه مفاهیم مدنظر میشوید یا با دیدن یک انیمیشن جذاب؟
- راهنمایی و تمرکز: زمانی که از انیمیشن یا موشن دیزاین در طراحی سایت خود استفاده کنید، میتوانید تمرکز کاربر را به سمت عناصر مهم صفحه، مانند دکمهها، عکسها، نمودارها و ... جلب کنید. این موضوع میتواند ناوبری کاربر را بهتر کند و به نوعی باعث شود کاربر زودتر به آن چیزی که میخواهد برسد. این کار دقیقا معیار بارز یک تجربه کاربری خوب و عالی است. زیرا کاربر به آن چیزی که در نظر داشته، رسیده است.
- برندسازی: موشن UI در برندسازی نقش بسیار مهمی دارد. میتوانید انیمیشنهای منحصر به فردی طراحی کنید و خودتان را از رقبا متمایز کنید. برای مثال میتوانید یک شخصیت کارتونی در حوزه کاری خودتان ایجاد نمایید و از آن در انیمیشنهای سایت استفاده کنید. آن شخصیت کارتونی رفته رفته باعث میشود هرشخصی با دیدن آن، به یاد برند شما بیفتد.
- استفاده آسان: موشن UI به گونهای طراحی شده است که استفاده از آن، آسانترین حالت ممکن را دارد. به راحتی میتوانید انیمیشنهای از پیش طراحی شده را به سایت خود اضافه کنید. البته این کتابخانه شامل ابزارهایی برای ایجاد انیمیشنها و انتقالهای سفارشی است که اضافه کردن انیمیشنهای منحصر به فرد به هر پروژه را آسان میکند.
- سازگاری بین مرورگرها: موشن دیزاین، به نحوی طراحی و ایجاد شده است که با تمام مرورگرهای امروزی، سازگاری کامل داشته باشد. بنابراین میتوانید مطمئن باشید که انیمیشنها به طور یکپارچه برای تمام دیوایسها، مرورگرها و پلتفرمها، اجرا میشود.
Motion UI چگونه کار میکند؟
موشن UI با استفاده از ترکیبی از CSS و جاوا اسکریپت برای ایجاد انیمیشنها کار میکند. برای استفاده از Motion UI، توسعهدهندگان به سادگی فایلهای CSS و JavaScript را به پروژه خود اضافه میکنند و از کلاسها و ویژگیهای ارائه شده برای مشخص کردن انیمیشنها و دادههایی که میخواهند بکارگیری کنند، استفاده میکنند. هنگامی که انیمیشنها اضافه شدند، میتوانند توسط رویدادهایی مانند کلیک یا اسکرول فعال شوند تا تعامل بیشتری برای کاربر ایجاد کنند. این کتابخانه همچنین شامل ابزارهایی برای ایجاد انیمیشنها سفارشی است که به توسعهدهندگان این امکان را میدهد تا جلوههای منحصربهفرد و چشمنوازی را ایجاد کنند که از بقیه متمایز باشد.
با موشن دیزاین چه کارهایی میتوان انجام داد؟
مفهوم منطق خوب هنگام استفاده از موشن UI بسیار مهم است. به بیانی دیگر، اگر از انیمیشنها بدون هدف استفاده کنید، بدون شک باعث حواس پرتی کاربر میشوید. اما اگر انیمیشنها را به صورت هدفمند استفاده کنید، بدون شک، تعامل کاربر را افزایش میدهید و باعث رضایت کاربران میشوید. هدف اصلی UI ارائه یک چارچوب مناسب برای برقراری ارتباط بین عناصر صفحه و کاربر است. در ادامه به بررسی برخی از کارهایی که میتوانید با موشن UI انجام دهید، میپردازیم.
- استقبال از کاربران: گاهی اوقات لندینگ پیجها یا برخی دیگر از صفحات سایت، حاوی یک متن خوشامدگویی کوتاه همراه با یک تصویر برای مشتریان هستند، زیرا این موضوع اولین تصور مثبت را در ذهن کاربر ایجاد می کند.
- تعاملات کوچک: کلیکهای متعددی در سایتها انجام میشود، مانند باز کردن منو، روشن یا خاموش کردن عملگرها، یا کشیدن صفحه به چپ و راست و بالا و پایین. استفاده از افکتهای انتقال، باعث جلوگیری از تغییرات ناگهانی استاتیک میشود و تجربهای روانتر را به مخاطب ارائه میدهد. دکمهها، سوئیچها و منوهای کشویی همگی نمونههایی از ویژگیهایی هستند که از چنین انیمیشنهایی بهره میبرند.
- نمایش بهتر دادهها: حتی رنگیترین نمودار نیز میتواند در یک صفحه، مرده به نظر برسد. انیمیشنهای حرکتی امکان تجسم دادههای پویاتر را فراهم میکنند و همچنین میتوانند تعاملی باشند و به کاربران اجازه میدهند نمودارها، اینفوگرافیها و جداول را بچرخانند و بررسی کنند. همچنین میتوان از طریق افکتهای سایهزنی و برجستهسازی، روی بخشهای کلیدی دادهها تمرکز کرد.
کلام آخر
Motion UI یک روند نوظهور در برنامه نویسی فرانتاند است که امروزه بین طراحان سایت و کاربران، محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است. موشن دیزاین با استفاده از انیمیشنها، پیاده سازی آسان، سازگاری با مرورگرهای مختلف، افزایش تعامل و بهبود تجربه کاربری به ابزاری قدرتمند تبدیل شده است تا به کمک آن کاربران به راحتی به آن چیزی که میخواهند برسند. این ویژگی سرگرم کننده صفحات را عالی نمایش میدهد. به نوعی که برنامه نویسان میتوانند به کمک آن، مهارتهای طراحی و زیبایی شناسی خود را به رخ بکشند.
همچنین توجه داشته باشید که حتما از انیمیشنها در صفحات سایت خود به صورت هدفمند استفاده کنید تا مفید واقع شوند، در غیر این صورت، شک نکنید باعث حواس پرتی و عصبانیت کاربر میشوید. در نهایت ما در رایا پارس به دنبال ارائه جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا در حوزه طراحی سایت هستیم و موشن دیزاین نیز یکی از آنهاست. امید است مطالب ارائه شده برای شما عزیزان، مفید واقع شده باشد.