طراحی اپلیکیشن آموزشی | نکات و آموزش توسعه آن
5 دقیقه
یکی از راه های کسب درآمد، طراحی اپلیکیشن آموزشی است. اگر دانش و اطلاعاتی در هر زمینه ای دارید؛ شما می توانید به راحتی کسب درآمد کنید. به تازگی مدارس و موسسات آموزشی هم وارد این عرصه شده اند. بهترین راه های آموزش در عصر جدید، استفاده از اپلیکیشن است. در همه جای دنیا برای آموزش دانش آموزان، مادران، کارمندان، دانشجویان و ... از اپ آموزشی بهره می برند. بسیار نرم افزارهای قوی و کاربردی در دنیا وجود دارد که به کمک سیستم آموزشی آمده است. ولی متاسفانه در کشور ما هنوز جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده و نرم افزارهایی که وجود دارد اشکالاتی در سرعت، حجم و توجه به مخاطب و غیره که در ادامه به آنها اشاره می کنیم؛ دارند.
آنالیز کاربران
برای توسعه اپلیکیشن آموزشی باید در وهله اول به مخاطب توجه کرد. بدانیم مخاطب کیست و چه چیزی را می خواهد که ما نتوانستیم برآورده کنیم. آنالیز کاربر، اصلی ترین مرحله ی توسعه نرم افزار است. ( طراحی اپلیکیشن در مشهد )
مقاله مرتبط: نکات مهم در توسعه اپلیکیشن آموزشی
روانشناسی در طراحی اپلیکیشن با اینکه پیش پا افتاده است؛ اما نقش بسزایی در نحوه و ساختار برنامه موبایل و اینکه چگونه یک برنامه مناسب و کاربرپسند بسازیم را ایفا می کند. وجه تمایز اصلی اپ ها، به کارگیری همین علم در طراحی است.
شناخت رفتار کاربران و تحلیل، اولین قدمی است که باید قبل از شروع فنی طراحی در نظر گرفته شود. این رویکرد و روش، بیشتر از اینکه یک مورد فنی باشد، یک اصل مهم در ساخت و طراحی است و مهمترین گام موفقیت اپلیکیشن در جذب مخاطب به حساب می آید. در واقع اگر به دنبال یک طراحی تجربه کاربری فوقالعادهای هستید، به اصول روانشناسی برنامه نویسی موبایل خود توجه کنید.
با یک طراحی کاربری عالی، شما می توانید گام بزرگی بردارید. با این کار، کاربر را تحریک به استفاده از اپلیکیشن خودتان می کنید و باعث رضایت او می شوید
طراحی نرم افزار
در طراحی نرم افزار آموزشی شما باید راهی را باز کنید نه اینکه با معضلات جدیدی، مشکل را بزرگتر کنید. نوآوری در طراحی، ایده شما را خلاقانه تر می کند و مورد توجه کاربر قرار می دهد. باید حواس کاربر را به خود جلب کنید و او را تحت تاثیر قرار دهید. همه ی این موارد با قدرت طراحی خوب همراه شما می شود. یک طراحی حرفه ای و چشمگیر باید نیازهای کاربر را با جلوه های بصری همراه کند تا مخاطب را به خود وفادار نماید
کار با نرم افزار بصورت آفلاین
در حال کار با نرم افزار هستید و اینترنت به مشکل می خورد و ارتباطتان با اپلیکیشن قطع خواهد شد. این بدترین اتفاقی است که در آموزش روی خواهد داد. شما باید این امکان را برای اپ آموزشی تان فراهم کنید تا مخاطبتان در حالت آفلاین هم به راحتی بتواند با نرم افزار کار کند و نیازهای خودش را برطرف کنند.
شخصی سازی نرم افزار
نرم افزارتان را بر اساس سیستم عامل های محبوب کاربرتان توسعه دهید، اندروید و ای او اس دو سیستم عامل قدرتمند در دنیا هستند. اپ آموزشی را سازگار با هر دو سیستم عامل طراحی کنید و اجازه دهید او نرم افزار را برای دستگاه خود شخصی سازی کند.
سازگار با بروزرسانی های سیستم عامل
توسعه اپلیکیشن را بر اساس آخرین نسخه سبستم عامل ها قرار دهید. در غیر این صورت بزودی از دستگاه مخاطب حذف خواهید شد. آپدیت از اهمیت بالایی برخوردار است گاهی یک بروزرسانی کوچک، تغییر بزرگی ایجاد می کند و اگر شما از این تغییر عقب بمانید، از چشم مخاطب افتاده اید.
مقاله مرتبط: راهنمای توسعه اپلیکیشن در سال 2021 (بخش اول)
استفاده از برنامه نویسان متخصص
در گسترش اپلیکیشن تان از برنامه نویسان متخصص اندروید و ای یو اس استفاده کنید. احتیاجی نیست از تکنولوژی های متفاوت بهره ببرید و ذهن تان را آشفته کنید. کافیست روی سیستم عامل های انتخابی تان تمرکز کرده و متخصصین در این حوزه را بکار بگیرید.
گیمیفیکیشن
گیمیفیکیشن صرفا سرگرمی نیست، قدم اول گیمیفیکیشن، آموزش است ولی آموزشی همراه با سرگرمی و جذابیت.
با همراه کردن بازی با آموزش، کارها و فعالیت های خسته کننده ی آموزشی را به فعالیت های جذاب و هیجان انگیز تبدیل می کنید و بازدهی را بالا می برید. نرم افزارهای آموزشی زیادی در سرتاسر دنیا با بازی وار کردن آموزششان راه جاودانگی را در پیش گرفته اند. برای آموزش صحیح، ما مجبوریم کاربرمان را درگیر بازی کنیم. کلید دست یابی به گیمیفیکیشن موثر، ادغام آن با سایر استراتژی های آموزشی است.
توجه به سرعت و حجم بارگذاری
اگر نرم افزاری که مدت ها وقت صرف تولید و توسعه آن کرده اید و هزینه های گزافی را متحمل شده است با سرعت پایین و غیرقابل تحملی ارائه شود، مطمئن باشید در اوایل کار با شکست بزرگی مواجه خواهید شد. کاربر به این عنوان به دنیای تکنولوژی روی آورده است که سرعت بالا را تجربه کند و با این روند، اپ شما نه تنها نیازهای او را برآورده نمی کند بلکه کاربر را دلزده و خسته خواهد کرد. پس به سرعت بارگذاری اپ آموزشی توجه بسزایی داشته باشید.
استفاده از گرافیک کامپیوتری
در راه آموزش به کاربرتان استفاده از گرافیک را فراموش نکنید. با فیلیپ، نمودار و پوسترهای آموزشی، چشم کاربر را بازی دهید تا از محتوای آموزشی خسته نشود.
رسانه های تصویری
رسانه های تصویری (ثابت و متحرک)، صدا، فیلم و... از کیفیت مناسب برخوردار باشند.
رسانه های تصویری، فرآیند آموزش را بهبود، تسریع و منجر به یادگیری مناسب می شوند.
با استفاده از این قابلیت ها نرم افزار کاربرپسند بوده و جذب کاربران به آسانی اتفاق می افتد.
جمع بندی
در پایان کار طراحی و توسعه قبل از ارائه اپلیکیشن آموزشی تان، تست نرم افزار را فراموش نکنید. با دستگاه های دیگر و نرم افزارهای شبیه ساز تست را انجام دهید تا باگ ها و خطاهای نرم افزارتان را شناسایی و تشخیص دهید و اپ بدون نقصی را روانه بازار کنید.
اگر شما هم راه هایی برای توسعه و طراحی اپلیکیشن آموزشی می شناسید به ما منتقل کنید تا هر چه بهتر به کمک شما به توسعه این قسمت مهم از آموزش کشورمان کمک کنیم.