خطاهای رایج در طراحی اپلیکیشن اندروید و راهکار هایی برای رفع آنها
5 دقیقه
توسعه دهنده گان اپلیکیشن اندروید بخوانند
اگر به عنوان یک توسعه دهنده اپلیکیشن تازه شروع به کار حرفه ی ای کردید و در حین پروژه طراحی اپلیکیشن اندروید خود با خطا های مکرری رو به رو می شوید و همین عامل نگران کننده سرعت کار شما را به شدت کاهش می دهد به شما توصیه می کنیم در این مطلب با ما همراه باشید تا به مرور فاحش ترین خطاهای رایج در طراحی اپلیکیشن اندروید پرداخته و راه کارهایی سودمند در راستای بر طرف کردن آنها ارائه نماییم.
تحلیل و بررسی خطاهای رایج در در طراحی اپلیکیشن اندروید
خطای رایج 1: ActivityNotFoundException
این خطا از جمله خطاهایی است که بسیاری از توسعه دهندگان اپلیکیشن به وفور با آن برخورد می کنند و معمولا زمانی رخ می دهد که شما قصد باز کردن یک Activity دارید و این Activity در منیفست تعریف نشده است.
اگر بخواهیم به صورت تخصصی تر به توضیح این خطای رایج در طراحی اپلیکیشن اندروید بپردازیم باید بگوییم که خطای ActivityNotFoundException زمانی به شما نمایش داده میشود که فراخوانی startActivity)Intent) یا یکی از نسخه های آن به دلیل اینکه Activity قادر به اجرای Intent موردنظر نیست، شکست میخورد.
- راهکار رفع خطای ActivityNotFoundException : فایل منیفست را باز کرده و مطمئن شوید که تمامی اکتیویتی های خود را تعریف کرده اید و هر اکتیویتی را به درستی و با نام کامل کلاس یا یک نقطه به عنوان مخفف نام پکیج تعریف کرده اید.
خطای رایج2 : ClassCastException
یکی دیگر از خطاهای رایج در طراحی اپلیکیشن اندروید خطای ClassCastException است که به جاوا مربوط می شود. این خطا معمولا زمانی رخ می دهد که بخواهیم عمل cast را به اشتباه انجام دهیم. به عنوان مثال فرض کنید یک متغیر از نوع رشته است و بخواهیم آن را با یک int جمع کنیم در چنین شرایطی باید شاهد خطایClassCastException باشیم .
- راهکار رفع خطای ClassCastException : مکان این خطا را توسط Log Error پیدا کرده و cast را درست انجام دهید.
خطای رایج3: Error converting byte to dex
این خطا معمولا بعد از به روزرسانی پروژه build.gradle رخ می دهد.
- راهکار رفع خطای Error converting byte to dex : برای رفع این خطا پیشنهاد می کنیم ابتدا پروژه را Clean و سپس Rebuild کنید. اگر درست نشد به package name کلاس مورد نظر را چک کنید که مانند package name در فایل Manifest باشد
خطای رایج4: INSTALL_FAILED_INSUFFICIENT_STORAGE
این خطا نشان دهنده عدم فضای ذخیره کافی روی دستگاهی است که قصد دارید اپلیکیشن خود را روی آن اجرا کنید.
- راهکار رفع خطای INSTALL_FAILED_INSUFFICIENT_STORAGE: معمولا راه اندازی مجدد دستگاه منوط به رعایت چند نکته می تواند چاره ساز حل مشکل باشد. اگر از دیوایس مجازی استفاده می کنید، آنرا ببندید، سپس AVD Manager را باز کنید و دیوایس مورد نظر خود را پیدا کرده و گزینه Edit را بزنید، سپس گزینه Show Advanced Settings را بزنید و گزینه Memory and Storage را پیدا کنید، و میزان حافظه این دیوایس را افزایش دهید.
اگر از یک گوشی یا هر نوع اسمارت فون استفاده میکنید، کمی حافظه با پاک کردن مواردی اضافی ایجاد کنید.
خطای رایج 5: NullPointerException
به جرعت می توان گفت شناخته شده ترین خطا در طراحی اپلیکیشن اندروید در میان توسعه دهندگان خطای NullPointerException می باشد. این خطا وقتی اتفاق می افتد که شما به یک شی که موجود نیست ارجاع می دهید.
- راهکار رفع خطای NullPointerException : برای رفع این مشکل کافیست علت ایجاد exception را یافته و در صدد ترمیم آن بیایید
مقاله مرتبط : اشتباهات رایج در طراحی اپلیکیشن موبایل که باید از آنها بپرهیزید
خطای رایج6: R.layout.main Cannot Be Found / Cannot resolve symbol R
یکی از خطاهایی که علل زیادی می تواند در بروز آن دخیل باشد و به وفور نیز در حین طراحی لپلیکیشن اندروید تکرار می شود خطای R.layout.main Cannot Be Found / Cannot resolve symbol R می باشد.
- راهکار رفع خطای layout.main Cannot Be Found / Cannot resolve symbol R:: برای رفع آن چند بار برنامه را clean و rebuild کنید. اگر برطرف نشد همه layoutها را چک کرده و مطمئن شوید ارجاع درست انجام شده باشد.
خطای رایج 7 : OutofMemoryError
دلایل زیادی را می توان مثال زد که باعث ایجاد خطای OutofMemoryError می شوند از جمله مهم ترین آنها می توان به نگه داشتن یک ارجاع برای مدت طولانی، بارگذاری یک عکس حجیم و کمبود حافظه کافی اشاره کرد.
- راهکار رفع خطای OutofMemoryError : لازمه رفع این خطا کشف دقیق علات بروز آن است.. مثلا اگر خطا ناشی از کمبود حافظه کافی بود، باید اندازه عکس ها را کاهش دهید.
خطای رایج 8 : Only the original thread that created a view hierarchy can touch its views
این اتفاق زمانی رخ می دهد که شما قصد در بروزرسانی یک view توسط یک thread به غیر از UI thread دارید.
- راه کار رفع خطای Only the original thread that created a view hierarchy can touch its views : مطمئن شوید همه ی کارها را با UI thread انجام داده اید.
خطای رایج 9 : Too many field references
یکی دیگر از خطاهای پرتکرار در طراحی اپلیکیشن اندروید بروز خطای Too many field references این است که معمولا زمانی رخ می دهد که بیشتر از ۶۵۵۳۵ ارجاع داشته باشید.
- راهکار رفع خطای Too many field references : برای رفع این خطا معمولا 2 راه کار وجود دارد:
- تعداد ارجاع ها را کم کنید
- در برنامه خود بیشتر از یک فایل dex استفاده کنید.
خطای رایج 10 : NetworkOnMainThreadException
این خطا معمولا زمانی رخ می دهد که در حال انجام کاری شبکه ای توسط main thread هستید و هم زمان دستورات دیگری هم در حال اجرا است.
- راهکار رفع خطای NetworkOnMainThreadException : برای رفع این مشکل باید اتصال به اینترنت را به یک thread دیگر انتقال دهید.
مقاله مرتبط: 5 نکته طلایی برای طراحی اپلیکیشن حرفه ای
سخن پایانی
امید واریم ارائه اطلاعات این مقاله که حاصل چند سال تجربه عملی متخصصین تیم طراحی اپلیکیشن اندروید شرکت رایا پارس است برای شما که می خواهید در حوزه توسعه اپلیکیشن به صورت حرفه ای فعالیت کنید مفید واقع شده باشد.