اپلیکیشن وب ویو | مزایا و معایب اپلیکیشن وب ویو
4 دقیقه
وب ویو (webview)، یک رابط کاربری ساده است که می توانید هنگام طراحی اپلیکیشن در قالب یک اپلیکیشن اندروید یا IOS، بین سایت و موبایل، طراحی شده است. این برنامه حکم یک میانبر را در گوشی موبایل داشته و با استفاده از یک مرورگر داخلی، صفحات وب را به عنوان صفحهی اصلی نمایش میدهد. افراد میتوانند در خود اپلیکیشن به صورت مستقیم، در وب سایت شما به جستجو مطالب مورد نظرشان بپردازند. این امکان برای سایتهای رسپانسیو یا واکنشگرا، که دارای نسخهی موبایلی هستند؛ کابردی است.
مزایای استفاده از وب ویو
در استفاده از وب ویو، الزامی برای اتصال به اینترنت وجود ندارد؛ صفحهی وب به صورت آفلاین هم در گوشی افراد باز میشود و دسترسی کامل به امکانات و مطالب سایت را برای کاربران فراهم میآورد. ( طراحی اپلیکیشن در مشهد )
از دیگر مزایای استفاده از وب ویو میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- امکان ارسال نوتیفیکیشن به سایر کسانی که اپلیکیشن روی گوشی موبایل آنها نیز نصب شده است.
- نیازی به دانش برنامهنویسی بالا ندارید و میتوانید در چند ساعت، اپلیکیشن را آمادهی استفاده نمایید.
- یک امتیاز چشمگیر در استفاده از این روش وجود دارد. اگر کاربر، از وب ویو به صورت آنلاین استفاده کند، تعداد بازدیدکنندگان سایت افزایش پیدا کرده و رتبهی سایت شما بالاتر میرود.
- همچنین می توان از تبلیغات درون برنامهای در نسخهی وب ویو بهره ببرید.
- میتوانید اپلیکیشن را به صورت Native طراحی کنید.
- لینکهای درون سایت برای شما نمایش داده میشود.
- میتوانید از آن برای تبدیل سایتهای وردپرس به اپلیکیشن یا سایر سیستمهای مدیریت محتوا استفاده کنید.
- تمام تغییراتی که در سایت اعمال کنید، در اپلیکیشن شما نیز رویت خواهد شد.
- برای هر دو نسخهی اندروید و ios قابل اجرا خواهد بود.
- هزینهی پایین و مقرون به صرفهای دارد.
- قسمت cashe در اپلیکیشن را خواهید داشت.
- قابلیت اتصال به Mobile App Analytics گوگل نیز از مزایای وب ویو محسوب میشود.
مقاله مرتبط: معرفی اپلیکیشن نیتیو | اهداف و مزایا
وب ویو در اندروید و ios
بر روی اسمارت فونهای هوشمندی که داریم، برنامهها و اپلیکیشنهای مختلفی اجرا میشوند. بعضی از آنها از برنامههای اصلی سیستم عامل به شمار میروند و در صورت غیر فعال بودن، تعدادی از دستورات با خطا مواجه می شوند. در این حالت بهتر است بدانید تلفن همراه شما سالم است و ممکن است اشکال صرفا در بهروز رسانی نشدن یکی از این برنامهها باشد. وب ویو نیز از این دسته جدا نیست و اصلی ترین بخش در سیستم عامل به شمار میرود. این ابزار، قدرت خود را از chorme گرفته است. علاوه بر این، اگر وب ویو به روز نباشد، بسیاری دیگر از اپلیکشنها با مشکل مواجه خواهند شد. پس با به روز کردن اپلیکیشن، تجربهی جدیدی از رویارویی با محتوای وب به خود هدیه بدهید!
یکی از کابردهایی که برای وب ویو میتوان شمرد، نمایش دادن نقشههای آنلاین مانند گوگل مپ است. در ادامه، برای توضیح دیگر کاربردهای جذاب وب ویو، میتوانیم به برنامههایی اشاره کرد که به طور مداوم درحال به روز رسانی و تغییر هستند. از این نوع از برنامهها میتوان اینستاگرام را در نظر گرفت که برای اصلاح و آپدیت اطلاعات خود، نیازی به انتشار نسخهی جدید ندارد و کاربر میتواند با هربار مراجعه به آن، بدون آپدیت برنامه، آخرین نسخهی به روز رسانی شده را ببیند.
نکتهای که باید به آن دقت کنید این است که وب ویو نمیتواند جای وب سایت اصلی را بگیرد. این راهکار برای زمانی است که گزینهی دیگری برای انتخاب وجود نداشته باشد. در این صورت نیاز است وب سایت واکنشگرا باشد؛ یعنی برای انواع صفحه نمایش بهینهسازی شود.
در کنار مزایایی که هر کدام از پیشرفتها داشتهاند، معایبی نیز دیده شده که در مورد وب ویو به عدم توسعه آسان، امکانات محدود، عدم امکان طراحی اختصاصی، نداشتن سازگازی مناسب با موبایل و همینطور الزام ریسپانسیو بودن سایت، میتوان اشاره کرد.
وب اپلیکیشن یا اپلیکیشن پیش رونده
وب اپلیکیشن تحت وب از طریق مرورگرها در دسترس کاربران قرار میگیرد. نرمافزارهای web app بر روی سرور قرار میگیرند و کاربر میتواند با وارد کردن آدرس ip یا URL بخشهای مختلف آن را مشاهده کند.
مقاله مرتبط: وب اپلیکیشن (Web Application (PWA چیست؟
در ادامه به برخی از ویژگی های وب اپلیکیشن اشاره می کنیم.
- نیازی به برنامهنویسی اندروید و ios ندارد.
- با انواع زبانهای طراحی وب مانند PHP ساخته میشود.
- اطلاعات سایت در cache ذخیره شده تا کاربر در موقع نیاز، به صورت آفلاین به آنها دسترسی داشته باشد.
- امکان شخصی سازی اطلاعات کاربر را فراهم کرده است.
- دقت، سرعت، و امنیت بالایی را دارد.
معایب استفاده از وب اپلیکیشن
- عدم وجود امکانات پیشرفته از محدودیتهایی است که در استفاده از وب اپلیکیشن وجود دارد.
- فضای محدودی در این برنامه برای ذخیرهی اطلاعات کاربر در نظر گرفته شده است.
- امکان بهینهسازی اپلیکیشن در پلی استورهای معتبر وجود ندارد.
- مراحل طراحی آن پیچیده است. بنابراین هزینهی بالایی برای توسعه در پی خواهد داشت.
جمع بندی
در انتها، وقتی در مقام مقایسهی این دو سرویس برمیآییم، باید به ارتقای تجربهی کاربری در ابزار مورد نظر و افزایش راندمان آن توجه کرد. دقت به بازار هدف، نیازسنجی و ارزیابی دقیق آن، به شناسایی و تحلیل درست برای انتخاب گزینهی بهتر کمک شایانی خواهد کرد.
اگر برای طراحی اپلیکیشن نیاز به اطلاعات بیشتر داشتید با شماره های زیر تماس بگیرید.