آشنایی با الگوریتم وینس Vince گوگل
5 دقیقه
با آپدیت الگوریتم وینس (Vince) در ژانویه 2009 روز برنده شدن برند های بزرگ بود،اتفاقی فراتر و هیجان انگیز تر از آپدیت الگوریتم های گوگل در این روز اتفاق افتاد.
این اتفاق هیجان انگیز یا داستان دراماتیک از آنجا شروع شد که متخصصین سئو با نوسانات بسیار شدید رتبه بندی وب سایت های خود و تاثیر آن بر سئو سایت خود مواجه شدند.
با انتشار اطلاعیه ای از سمت گوگل بحث و گفتگو های جمعی شدت گرفت و همه به دنبال این بودند که بدانند چشم انداز جدید گوگل برای رنکینک چگونه است و چرا این به روز رسانی اتفاق افتاده است؟ این آپدیت چه تاثیری روی سئو سایت خواهد گذاشت؟ آیا این آپدیت پایه ای برای آپدیت های آینده است؟
الگوریتم وینس گوگل چیست؟
الگوریتم وینس در تاریخ 18 ژانویه 2009 توسط یکی از مهندسین گوگل ارائه شد که به خاطر قدردانی از تلاش های وی و به افتخار او نام این الگوریتم را هم نام او نام گذاری کردند. هر چند که مت کاتس مدیر گوگل وب این آپدیت را یک تغییر جزئی خواند اما بسیاری از متخصصین گوگل بر این باور بودند که این آپدیت تاثیر بسیار زیادی روی سئو سایت ها گذاشت. در واقع با پیاده سازی الگوریتم وینس در سال 2009 ، رتبه بندی جدید موتورهای جستجو، تأکید بسیار زیادی بر برندینگ داشت و هر چقدر که برندی شناخته شده تر بود شانس بیشتری برای کسب رتبه های برتر گوگل داشت.
با به روز رسانی الگوریتم وینس رقابت برای دست یابی به رتبه های اول گوگل دست خوش تغییرات بسیار زیادی شد به گونه ای که برند های بزرگ شانس بیشتری داشتند تا در رقابت کلمات کلیدی با دیگر وب سایت های معتبر برنده باشند. منظور از سایت های معتبر سایت هایی است که با تلاش متخصصین سئو به رتبه های برتر گوگل دست یافته اند نه به خاطر شناخته شده بودن و برندینگ.
تا امروز، سوال یا سوالات زیادی در باب این الگوریتم مطرح شده است:
آیا گوگل بدهکار برند های بزرگ بود که چنین الگوریتمی را جهت حمایت از آنها ارائه کرد؟ یا این اعتبار را مبنی بر کیفیت آنها و اعتماد مردم به آنها بخشیده شد و یا تسلط بازاریان بر گوگل دلیل چنین رخدادی بود؟
چرا الگوریتم وینس توسط گوگل ارائه شد؟
معمولا قبل از اینکه از یک تغییر الگوریتمی در مقیاس بزرگ توسط گوگل به طور کامل رونمایی شود، ما شاهد انتشار نکته ها و خبر هایی از سمت گوگل هستیم.
اریک اشمیت، مدیر عامل شرکت گوگل، در مورد وینس،این گونه گفت: ما از لحاظ فنی هشدار نداده بودیم اما در اکتبر 2008 در کنفرانس صنعت که توسط گوگل برگزار شده بود خبر هایی از آینده گوگل داده شد که می توانست مقدمه ای برای این تغییر باشد.
"اینترنت به سرعت در حال تبدیل شدن به یک" سیسپال "است که در آن اطلاعات کاذب رشد می کند."
"برندها راه حل هستند نه مشکل."
نام تجاری عنصری است که به مردم و مشتریان کمک می کند تا محصول خاصی را به راحتی به دیگران معرفی کنند و یا به خاطر بسپارند.داشتن یک نام تجاری خوب اولین قدم برای برند سازی است. گوگل قبل از ارائه این الگوریتم نیز روی اصول برندینگ تاکید بسیار داشته است. و برای اینکه بتواند اهمیت این موضوع را به صاحبان کسب و کار نشان دهد الگوریتم وینس را ارائه کرد.
منطق الگوریتم وینس چیست؟
بر خلاف تصور بسیاری که الگوریتم وینس را چوب لای چرخ کسب و کار های کوچک گذاشتن گوگل تلقی می کردند باید بگوییم الگوریتم وینس به رشد و توسعه صنعت کمک بسیاری نمود.اما چگونه؟
در اوایل دهه 2000 میلادی شاهد رشد چشم گیر کسب و کار های کوچک بودیم. کسب و کارهایی که با تبلیغات اغراق آمیز و با تکیه بر تخصص سئو کاران رتبه های برتر گوگل را تصاحب نموده و محصولی نه چندان با کیفیت را ارائه می نمودند.
الگوریتم وینس علاوه بر تکنیک های فنی سئو به اعتبار برند، میزان اعتماد مردم و رضایت آنها از خدمات آن برند، کیفیت محصولات یا خدمات برند توجه بسیار داشته و دو فاکتور اصلی رتبه بندی را علاوه بر تکنیک های فنی سئو اعتماد و کیفیت معرفی نمود.
این نحوه رنکیک موجب شد تا کسب و کارهایی که نام تجاری برند آنها شناخته شده نبود و محصولات و خدمات آنها دو فاکتور کیفیت و اعتماد را دارا نبودند ، دچار افت رتبه بسیار شدیدی شوند و تنها راه کار بازگشت به رتبه قبلی فقط و فقط رعایت اصول و تکنیک های برندینگ و جلب رضایت مشتریان بود.
در نهایت پس از آگاهی کامل و همه جانبه متخصصین سئو از چون و چراهای الگوریتم وینس همه به این نتیجه رسیدند که گوگل با ارائه این الگوریتم تحول عظیمی در گستردگی برندینگ در میان کسب و کارها ایجاد نموده است و سعی کردند تا با رعایت تکنیک های برندینگ و جلب اعتماد کاربران به رتبه های پیشین خود برگردند.
مقاله مرتبط: آشنایی با تاریخچه الگوریتم های گوگل
سخن پایانی
بسیاری از سئوکار ها پس از ارائه الگوریتم وینس سعی کردند تا با انتخاب کلمات کلیدی ای هم نام با برند یا نام تجاری و استفاده از تکنیک های سئو غیر اصولی به جای بهره گیری از تکنیک های برندینگ رتبه های برتر گوگل را تصاحب کنند اما باید بگوییم که الگوریتم قدرتمند وینس با تکیه بر نرخ کلیک (CTR)کاربران،میزان حضور آنها در وب سایت، کامنت های کاربران، اعتبار برند در مقایسه با رقبا و میزان محبوبیت برند در میان کاربران ،تلاش های آنها را بی نتیجه نمود.
مقاله مرتبط: CTR یا نرخ کلیک در گوگل چیست و چه اهمیتی در سئو سایت دارد؟