تفاوت اپلیکیشن موبایل و وب اپلیکیشن
6 دقیقه
یک تصور غلط رایج وجود دارد که طراحی اپلیکیشن برای تلفن همراه و وب اپلیکیشن یکسان است؛ در حالی که این دو تفاوت های زیادی دارند.
نه تنها اختلاف هایی در استفاده از آن ها برای کاربر وجود دارد؛ بلکه آنها کاملا متفاوت توسعه یافته و به کار گرفته شده اند، بنابراین نباید این دو مورد را مشابه هم در نظر بگیریم.
در ابتدا، تعریف تفاوت بین وب اپلیکیشن ها و وب سایت ها می تواند مفید باشد. به بیان ساده، یک وب اپلیکیشن، سایتی است که به صورت روان طراحی شده و برای مشاهده در تلفن های هوشمند کاملا بهینه است. انواع مختلفی از وب سایت ها وجود دارد؛ برخی از آنها ایستا هستند و به ندرت به روز می شوند، در حالی که دیگر سایت ها بهینه هستند و تعامل زیادی دارند. برنامه های وب نیز مانند برنامه های قابل دانلود عمل می کنند، اما برای راحتی در سیستم کامپیوتر شما قابل نصب است. ( طراحی اپلیکیشن در مشهد )
تفاوت نرم افزار موبایل با وب اپلیکیشن چیست؟
برنامه های تلفن همراه، برای یک سیستم عامل خاص طراحی شده اند؛ آن ها از طریق اپ استورها بارگیری و نصب می شوند و به منابع سیستم تلفن همراه مانند GPS و عملکرد دوربین دسترسی دارند. برنامه های تلفن همراه روی تلفن همراه کار می کنند و اجرا می شوند. اسنپ چت، اینستاگرام، نقشه های گوگل و مسنجر فیس بوک چند نمونه از برنامه های محبوب تلفن همراه هستند.
از طرف دیگر، برنامه های وب از طریق مرورگر اینترنت قابل دسترسی هستند و با هر دستگاهی که آنها را مشاهده می کنید سازگار می شوند. آنها مربوط سیستم خاصی نیستند و نیازی به بارگیری یا نصب ندارند. با توجه به ماهیت آنها، ظاهرشان بسیار شبیه به برنامه های موبایل است.
برنامه های وب برای اجرا نیاز به اتصال اینترنت فعال دارند، در حالی که برنامه های تلفن همراه ممکن است به صورت آفلاین کار کنند. اپلیکیشن های تلفن همراه از مزیت سریع تر و کارآمد تر بودن برخوردار هستند، اما کاربر نیاز دارد که مرتباً آن ها را به روزرسانی کند؛ در حالی که برنامه های وب خودشان به روز می شوند. مهمتر از همه، برنامه تلفن همراه و وب اپلیکیشن بسیار متفاوت طراحی و ساخته شده اند.
مقاله مرتبط: وب اپلیکیشن (Web Application (PWA چیست؟
برنامه های تلفن همراه چگونه طراحی می شوند؟
توسعه اپلیکیشن موبایل گران تر از برنامه های وب است و از آنجا که مربوط به یک سیستم عامل خاص هستند، راه اندازی یک برنامه در سیستم عامل های مختلف تقریباً به معنای شروع از ابتدای طراحی و توسعه است. با این حال، از نظر ویژگی ها و عملکرد پیشرفته تر هستند.
برنامه های تلفن همراه بسته به سیستم عامل مورد نظر با استفاده از زبان های خاص و محیط های توسعه یکپارچه طراحی می شوند. دستگاه های اپل بر روی سیستم عامل iOS کار می کنند، بنابراین برنامه های اپل با استفاده از Objective-C یا Swift و Xcode IDE ساخته می شوند. طراحی اپلیکیشن اندروید معمولا به زبان جاوا انجام می شود و با استفاده از Android Studio یا Eclipse IDE نوشته می شوند.
اپل و گوگل همچنین ابزارهای توسعه، عناصر رابط و کیت های توسعه نرم افزار خود را ارائه می دهند که توسعه دهندگان می توانند برای ساخت برنامه های تلفن همراه از آن ها استفاده کنند.
نحوه طراحی وب اپلیکیشن
برنامه های وب معمولاً با استفاده از JavaScript ،CSS و HTML5 طراحی می شوند. برخلاف برنامه های تلفن همراه، هیچ کیت استاندارد توسعه نرم افزاری برای ساخت برنامه های وب وجود ندارد؛ اما با این وجود توسعه دهندگان به الگوها دسترسی دارند. در مقایسه با برنامه های تلفن همراه، ساخت برنامه های وب معمولاً سریعتر و آسان تر است، اما از نظر ویژگی ها بسیار ساده ترند.
برنامه های وب پیشرفته
با توجه به روندهای اخیر توسعه وب، لازم است از وب اپلیکیشن های پیشرفته نیز آگاه باشید. در حالی که برنامه های وب استاندارد برخی از قابلیت های برنامه های تلفن همراه را ندارند، اینگونه اپلیکیشن ها در ما بین این دو قرار می گیرند.
برخلاف برنامه های وب استاندارد، برنامه های وب پیشرفته می توانند به صورت آفلاین کار کنند و خیلی سریع بارگیری می شوند. این امر عمدتاً به پیشرفت در مرورگر مدرن برمی گردد؛ به لطف ویژگی Application Cache، وب سایت ها اکنون می توانند حجم زیادی از داده ها را به صورت آفلاین ذخیره کنند. بنابراین می توان از برنامه های وب پیشرفته بدون اتصال به اینترنت استفاده کرد و به آنها برخی از ویژگی های برنامه های تلفن همراه مانند ضبط صدا و فیلم و پخش فیلم را می دهد.
درست مثل وب اپلیکیشن های استاندارد، برنامه های وب پیشرفته نیازی به بارگیری یا نصب ندارند. از بسیاری جهات، به نظر می رسد این نوع اپلیکیشن ها بهترین ویژگی ها را از هر دو نسخه وب اپلیکیشن و برنامه های تلفن همراه ارائه می دهند.
اپلیکیشن تلفن همراه در مقابل وب اپلیکیشن
اکنون که ما تفاوت اساسی بین برنامه های تلفن همراه و وب را می دانیم، می توانیم موارد مثبت و منفی هر یک را مرور کنیم:
برنامه های تلفن همراه:
1.نقاط قوت:
- سریعتر از وب اپلیکیشن ها هستند.
- از آنجا که آنها به منابع سیستم دسترسی دارند، عملکرد بهتری دارند.
- می توانند به صورت آفلاین کار کنند.
- امن و مطمئن هستند.
- به دلیل در دسترس بودن ابزارهای توسعه دهنده، عناصر رابط و SDK، ساخت، طراحی و توسعه آن ها آسان تر است.
2.نقاط ضعف:
- ساخت آن ها گران تر از برنامه های وب است.
- سازگار کردن آن ها با سیستم عامل های مختلف (به عنوان مثال iOS و Android) معمولاً به معنای طراحی و ساخت برنامه از ابتدا است.هزینه نگهداری و به روزرسانی دارند.
برنامه های وب
- نقاط قوت
- نیازی به بارگیری یا نصب آن ها نیست.
- نگهداری آسان تری دارند و بدون توجه به سیستم عامل تلفن همراه، یک کد مشترک دارند.
- نیازی به بروزرسانی توسط کاربران نیست.
- طراحی آن ها سریعتر و آسان تر از برنامه های تلفن همراه است.
- نقاط ضعف
- به صورت آفلاین اجرا نمی شوند.
- کندتر از برنامه های تلفن همراه هستند و از نظر ویژگی ها، اپلیکیشن های موبایل پیشرفته تر می باشند.
- ممکن است به اندازه برنامه های تلفن همراه قابل دسترسی نباشند زیرا در یک پایگاه داده خاص مانند اپ استور و یا گوگل پلی لیست نشده اند.
- کیفیت و امنیت وب اپلیکیشن ها همیشه تضمین نمی شود.
جمع بندی
برنامه های تلفن همراه و وب اپلیکیشن ها تفاوت های بسیاری دارند، و هرکدام از آن ها شامل نکات مثبت و منفی زیادی می باشد و شما بسته به نیاز خود، می توانید استفاده از هرکدام از آن ها را انتخاب کنید. برای آگاهی بیشتر و یا طراحی اپلیکیشن می توانید با شما ره های زیر تماس بگیرید.