معرفی ویژگی های مهم در طراحی اپلیکیشن حرفه ای
4 دقیقه
با پیشرفت چشمگیرعرصه تکنولوژی و ساخت روزافزون گوشی های پیشرفته، سبب گردیده تا کارایی و استفاده از آن بالاتر و همچنین خیلی ساده تر و قابل دسترس تر برای همه ی اقشار جامه باشد. حال با توجه به این موضوع بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی به دلیل راحت تر بودن دسترسی کاربران، سعی بر این موضوع دارند که کسب و کارهای خود را با طراحی اپلیکیشن به مردم معرفی کنند.
اپلیکیشن چیست؟
طراحی و تولید نرم افزارهای تحت موبایل باعث می شود که شما در هر شرایط و زمان و مکانی، تنها با مراجعه به تلفن همراه خود می توانید هر چیزی که در بستر اینترنت باشد و برای آن نرم افزاری طراحی نموده باشند به آن دسترسی داشته باشید.
اوایل معرفی و استفاده از اپ های تلفن همراه، این طرح و ایده تنها برنامه ریزی که برای آن مدنظر بود، پیاده سازی بازی و نرم افزار های ساده بود اما پس از گذشت مدتی و مشاهده علاقه و راحتی مردم نسبت به استفاده از اپلیکیشن موبایل، توسعه دهندگان بر اساس شناخت نیازهای جامعه که شامل خرید پوشاک، خانه، لباس و... است آن ها را بصورت اینترنتی پیاده سازی کردند که امروزه شاهد داشتن نرم افزارهای تلفن همراه در همه زمینه ها برای رفع نیازهای مردم می باشیم.
سیستم عامل تلفن همراه
تعداد کثیری از تلفن های همراه در بدو شروع، تنها نیازهای اولیه مانند: تماس گرفتن و ارسال پیامک را برطرف می کردند، اما بعد از مدتی شروع به فعالیت بیشتر روی بخش نرم افزاری تلفن های همراه داشتند.
بعد از اینکه کمپانی اپل سیستم عامل تحت موبایل خود را به جهانیان عرضه کرد برای توسعه نرم افزاری آن هم برنامه هایی اندیشیده بود، اما این اتفاق برای سیستم عامل اندروید بصورت تلخی داشت با شکست مواجه می شد چرا که محیط خوبی برای توسعه این اپلیکشین ها تعریف نشده بود .
برای حل این مشکل عظیم شرکت های java ، سیمبین پا به حضور گذاشتند و این مسیر را هموار نمودند البته لازم بذکر هست که این دو شرکت نیز نتوانستند به صورت حرفه ای و تخصصی در زمینه اپلیکیشن فعالیت نمایند.
بعد سال های 2007 که تلفن های همراه هوشمند وارد بازار شدند، مرحله بعد برای کمپانی ها و شرکت های تکنولوژی این بود که یک پلتفرم (سیستم عامل) پر قدرت و توانمند برای این اختراع قرن 21 پیاده سازی نمایند. از سال 2008 به صورت تقریبی دوران قدرت نمایی این دو سیستم عامل ذکر شده شروع گردید که بعد از آن پلتفرم های سامسونگ و ویندوز فون مایکروسافت نیز دوامی نیاوردند.
زبان های برنامه نویسی
برای طراحی اپلیکیشن می بایست از یک محیط حرفه ای برای ساخت آن ها استفاده کرد.
از گزینه های موجود می توان به سه مورد اشاره نمود:
- Python: این یکی از قوی ترین گزینه های مناسب برای پیاده سازی ایده ها می باشد و برای تولید ایده در فضای تحت وب، گوشی های همراه، تحلیل داده های عددی و... مورد استفاده قرار می گیرد.
- Java: ازاین کهنه کار نیازی به تعریف و تمجید نیست، چرا که تولید خود سیستم عامل اندروید هم با همین زبان برنامه نویسی پایه ریزی و اجرا شد.
- PHP: این زبان هم یکی از محیط های قدیمی مورد علاقه برنامه نویسان می باشد که با تولید نرم افزار برای سیستم عامل اندروید و IOS بسیار مورد توجه می باشد.
مقاله مرتبط: بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی اپلیکیشن اندروید چیست؟
ویژگی های اپلیکیشن حرفه ای
علاوه بر اینکه توسعه دهنده و رقبا بدانند که با یک نرم افزار موبایل حرفه ای مواجه هستند، کاربران هم می بایست در حین کار با این ذهنیت آشنا شوند که این جریان مقدار بسیار زیادی به رعایت پروتکل ها و استادارد های مربوطه می باشد در ادامه خیلی از این پارامترها را مورد تحلیل و بررسی قرار خواهیم داد .
سرعت اپلیکیشن
بعد از اجرای یک اپلیکشین توسط کاربر یکی از ویژگی هایی که برای مخاطب آن نرم افزار مهم می باشد؛ باز شدن و اجرای سریع آن است که این موضوع به تعداد فایل هایی که شما برای آن تعریف نموده اید؛ بستگی دارد. لذا تا حد امکان که می توانید این فایل ها را کاهش دهید تا باعث ایجاد یک ذهنیت بد برای مخاطب نشود.
گرافیک اپلیکیشن
استفاده از عکس ها و رنگ های مجذوب کننده باعث جذب کاربر می شود. برای پیروزی در این مورد می توان نسبت به استفاده کنندگان نرم افزار خود آگاهی داشت که با نظر سنجی فراهم می شود و همچنین علاوه بر همه ی این موارد سن مخاطب خود را برای به کار گرفتن در طراحی گرافیک خود، باید حائز اهمیت دانست.
جمع بندی
در این مقاله به نکات مهم برای طراحی اپلیکیشن اشاره کرده ایم اما فراموش نکنید که بروزرسانی و نوآوری در این امر نسبت به خیلی از گزینه های دیگر مهم تر و ارجح تر می باشد. اگر نیاز به کسب اطلاعات بیشتر دارید، با ما تماس بگیرید.