تاثیر سرویس های ابری در طراحی اپلیکیشن | معرفی انواع فضاهای ابری
5 دقیقه
فضای ابری (Cloud Storage) به کاربران این امکان را میدهد تا داده ها و اطلاعات خود را در مکانی خارج از موبایل، فلش، هارد دیسک و ... ذخیره کنند. به وسیله این تکنولوژی، کاربران دیگر نیازی به حمل سخت افزار نخواهند داشت و نگران از بین رفتن اطلاعات خود نیستند. فضای ابری از طریق اینترنت در دسترس است و در این فضا از اطلاعات کاربران، به صورت منظم بک آپ گیری می شود. سرویس های ابری یکی از تکنولوژی هایی است که به سرعت در دنیای دیجیتال جای خود را باز کرد و ابعاد جدیدی را در طراحی اپلیکیشن به وجود آورده است.
کاربردهای فضای ابری در دنیای دیجیتال و تکنولوژی
با استفاده از سرویس های ابری و تلفیق آن با تکنولوژی IOT (اینترنت اشیا) می توان تمام دستگاه های دیجیتالی که در سراسر دنیا مشغول به کار هستند را به یکدیگر متصل نمود. همچنین دسترسی به مدارک و اطلاعات در هر نقطه از کره زمین و در هر زمانی که بخواهید، تنها نمونه های کوچکی از مزایا و کاربردهای سرویس های ابری در دنیای دیجیتال هستند.
انواع فضاهای ابری
در حال حاضر و با توجه به پیشرفت تکنولوژی، سرویس های ابری فراوانی وجود دارد که کاربران با توجه به نیاز خود، سرویس مد نظرشان را انتخاب می کنند. در ادامه چند مورد از انواع Cloud Storage را به شما معرفی می کنیم تا در انتخاب خود راحت تر باشید.
-
سرویس Personal (سرویس ذخیره سازی ابری به صورت شخصی)
فضای ابری شخصی (Personal Cloud Storage) به فضایی گفته می شود که شرکت های مختلف، برای نگهداری هر نوع اطلاعات به شما پیشنهاد می دهند. با استفاده از این فضا، دیگر نیازی نیست عکس ها و ویدیوهای خود در گالری موبایلتان ذخیره کنید و حجم زیادی از موبایل خود را اشغال کنید. کافیست اطلاعات شخصی خود را در فضای ابری ذخیره نمایید و هر زمان که خواستید به آنها دسترسی داشته باشید. برای مثال سرویس Apple iCloud نمونه ای از فضاهای ابری ذخیره سازی به صورت شخصی می باشد که در اختیار کاربران قرار گرفته است.
-
سرویس Private (سرویس ذخیره سازی به صورت خصوصی)
سرویس های ذخیره سازی به صورت خصوصی، یک بستر کاملا مناسب برای کسب و کارها و سازمان های مختلف می باشد. با استفاده از سرویس Private، یک کسب و کار سرورهای ذخیره سازی داخلی خودش را کانفیگ و راه اندازی می کند. سپس کارمندان می توانند از طریق سرویس های متنوعی مانند دراپ باکسِ شرکتی و در بستر تکنولوژی رایانشِ ابری به آن سرورها و اطلاعات دسترسی پیدا کنند.
به طور کلی دلایل زیادی برای استفاده از سرویس های خصوصی وجود دارد، اما یکی از مهمترینِ آنها این است که بسیاری از سازمان ها و کسب و کارها، به لحاظ قانونی باید اطلاعات کاربران خود را ذخیره کنند و میخواهند این اطلاعات در یک مکان امن نگهداری شود.
-
سرویس Public (سرویس ذخیره سازی به صورت عمومی )
اغلب اوقات وقتی افراد از سرویس های ذخیره سازی ابری صحبت می کنند، منظورشان همین مدل است. سرویس هایی مانند pCloud و Google Drive، هستند که با استفاده از سرورهای بسیار زیاد برای اینکار در نظر گرفته شده اند. کاربرانِ این سرویس ها میتوانند اطلاعات خود را در این فضا ذخیره کنند و در هر نقطه ای از دنیا که بخواهند، به داده های خود دسترسی داشته باشند.
-
سرویس Hybrid (ذخیره سازی ابری به صورت ترکیبی)
بستر Hybrid یک رویکرد جدید برای ذخیره سازی اطلاعات به صورت آنلاین ارائه کرده است. این سرویس، امنیت و سرعت سرویس Private و سهولت در استفاده و انعطاف پذیری سرویس های Public را به همراه دارد.
ذخیره سازی ترکیبی به شما این امکان را می دهد تا سرور محلی خود را با سرویس ذخیره سازی ابری عمومی ترکیب کنید. در این حالت شما این امکان را دارید تا به صورت دلخواه بخشی از دیتاهای خود را در بستر محلی ذخیره نمایید و تعدادی از آنها را در بستر Cloud ذخیره سازی کنید. سرویس ذخیره سازی ابری به صورت ترکیبی، یکی بهترین مدل های ذخیره سازی می باشد.
اگر برای ذخیره سازی اطلاعات شرکت یا سازمان خود به دنبال سرویسی هستید که داده های شما هم به صورت محلی و هم به صورت Cloud ذخیره سازی شود، سرویس Hybrid برای شما مناسب است.
تاثیر سرویس های ابری در طراحی اپلیکیشن
اگر بخواهیم یک نمونه از اپلیکیشن هایی که با استفاده از سرویس های ابری توانسته مسیر موفقیت را به خوبی طی کند، می توانیم به اپلیکیشن Sound Cloud اشاره کنیم. دسترسی به اپلیکیشن هایی که از سرویس های ذخیره سازی ابری استفاده می کنند، از طریق لپ تاپ، موبایل، تبلت و ... امکان پذیر است. برای طراحی اپلیکیشن می توانید از انواع سرویس های ابری مانند Iaas، Saas، Paas استفاده نمایید.
مزایای استفاده از سرویس های ذخیره سازی ابری
مسلما استفاده از سرویس های ابری برای طرحی اپ یا هر کسب و کار دیگری، مزایا و معایب خاص خودش را دارد. در ادامه سعی می کنیم شما را با برخی از مزایای این سرویس ها در طراحی اپلیکیشن آشنا کنیم:
-
صرفه جویی در هزینه ها
امروزه بسیاری از استارتاپ ها و شرکت های مختلف در آغاز فعالیت خود، از سرویس های ابری استفاده میکنند. با این روش بسیاری از هزینه ها کاهش می یابد و هر زمانی که نیاز شد، میتوانید با پرداخت هزینه بیشتر، فضای ابری بیشتری اجاره کنید.
-
پشتیبان گیری به صورت شبانه روزی از داده ها
یکی از مهم ترین مزایای سرویس های ابری، پشتیبان گیری آنها است. سرویس های ابری این امکان را در اختیار تیم پشتیبانی اپلیکیشن یا سایت قرار می دهند که هر زمانی که نیاز داشتند از اطلاعات خود با کمترین هزینه، نسخه پشتیبان تهیه کنند.
-
طراحی اپلیکیشن و سایت به صورت دورکاری
فضای ابری این امکان را به شرکت ها یا تیم های طراحی سایت و طراحی اپلیکیشن می دهد تا به صورت دورکاری پروژه خود را پیش ببرند. برای اینکار کافیست، کارکنان به یک پلتفرم ابری و اینترنت دسترسی داشته باشند.
جمع بندی
به طور کلی سرویس های ذخیره سازی ابری هم مانند تمام تکنولوژی های دیگر، دارای معایب و مزایای مختلفی هستند. این موضوع به این معناست که برای دستیابی به نتایج دلخواه، باید نیاز سنجی و ارزیابی دقیقی در مراحل طراحی اپلیکیشن خود داشته باشید. امید است مطالب ارائه شده در این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.