نام دامنه یا Domain چیست و چگونه یک دامین صحیح انتخاب کنیم؟
4 دقیقه
نام دامنه یا Domain ، نام وب سایت شماست که در هنگام طراحی سایت آن را انتخاب میکنید. نام دامنه آدرسی است که کاربران اینترنت میتوانند از طریق آن به وبسایت شما دسترسی پیدا کنند.به عبارتی دیگر نام دامنه برای پیدا کردن و شناسایی رایانه ها در اینترنت استفاده می شود.
همانطور که می دانید هر فردی IP مخصوص خود را دارد تا در اینترنت شناسایی شود . با توجه به اینکه برای کاربران دشوار است که رشته ای از اعداد را به خاطر بسپارند. به همین دلیل، نام دامنه به جای استفاده از آدرس های IP، برای شناسایی اشخاص در اینترنت مورد استفاده قرار گرفته است.
نکته مهم در بحت دامین این است که نام دامنه باید منحصر به فرد باشد و هیچ دو وب سایتی نباید وجود داشته باشند که نام دامنه آنها یکی باشد.برای این کار سازمانی وجود دارد که به دامین های انتخابی نظارت میکند. ICANN سازمانی است که مشخص می کند،که نام دامنه انتخابی در دسترس هست یا خیر!
پس قبل از طراحی سایت مورد نظر خود دامنه خود را به درستی انتخاب کنبد برای انتخاب نام دامنه مناسب کافیست به سایت www.whois.com بروید و نام دامنه موردنظر خود را استعلام بگیرید و از آزاد بودن آن اطمینان حاصل نمایید.
آشنایی با ساختار نام دامنه و انواع آن
نام دامنه می تواند هر ترکیبی از حروف و اعداد و پسوند باشد.
به طور کلی یک نام دامنه به شکل دو عنصر اصلی می باشد. به عنوان مثال، نام دامنه Facebook.com شامل نام وب سایت (فیس بوک) و پسوند(.com) می باشد. هنگامی که یک شرکت (یا یک فرد) یک نام دامنه را خریداری می کند، می توانند بسته به کاربرد وب سایت خود پسوند مناسبی انتخاب نماید.
انواع نام دامنه و پسوند
اکثر کاربران تصور می کنند com تنها پسوند معتبری است که می توانند برای وب سایت خود انتخاب کنند ، اما باید بدانند که دامنه های .com تنها 46.5٪ از کل وب سایت های جهانی را تشکیل می دهند، و دامنه های دیگری مانند .org و .net نیز وجود دارند که بسیاری از وب سایت های معتبر از آنها استفاده می کنند. به طور کلی، رایج ترین انواع نام دامنه عبارتند از:
TLD: دامنه های سطح بالا
دامنه های دسته TLD دارای رایج ترین نوع پسوند می باشند . آمار و ارقام نشان دهنده این است که بیش از یک هزار TLD وجود دارد، رایج ترین پسوند ها در این نوع نام دامنه عبارت اند از : .com، .org، .net و .edu
لیست رسمی TLD ها توسط یک سازمان به نام(IANA) نگهداری می شود .
ccTLD : دامنه سطح بالا با کد کشور
ccTLD ها فقط دو حرف استفاده می کنند و بر اساس کد کشور های بین المللی مانند .us برای ایالات متحده و .jp برای ژاپن و ir . برای ایران ایجاد شده اند. آنها اغلب توسط شرکت هایی استفاده می شوند که سایت های اختصاصی را برای مناطق خاص ایجاد می کنند و این پسوند می تواند راه خوبی برای سیگنال دادن به کاربران باشند.
gTLD : دامنه سطح بالا عمومی
gTLD اساسا یک TLD است با این تفاوت که به یک کد کشور متکی نیست. بسیاری از gTLD ها برای سازمان های خاص مورد استفاده قرار می گیرند، مانند .edu که در مؤسسات آموزشی استفاده می شود.
مثالهای دیگری از gTLD ها عبارتند از:
.mil : نظامی
.gov : دولتی
org : برای سازمان های غیر انتفاعی
.net : برای ارائه دهندگان خدمات اینترنت و کاربرد های شبکه محور
آشنایی با سایر پسوندهای اختصاصی
پسوند های اختصاصی پسوندهایی هستند که افراد و سازمانهایی با مشخصات و فعالیتهای خاص، می توانند اقدام به ثبت آنها نمایند یا فعالیت بر روی این پسوند ها می بایست از قوانین خاصی تابعیت بنماید. مانند .biz , .edu , .info , .gov , .int , .pro , aero, .arpa , .coop, .museum که در هنگام ثبت یا در مدت استفاده ارائه مدارک و رعایت قوانینی خاص اجباری خواهد بود.
در پایان می خواهیم ویژگی های یک نام دامنه خوب را برای شما بازگو نماییم:
ویژگی های نام دامنه خوب
- کوتاه و مختصر باشد
- تلفظ آن راحت باشد
- منحصر به فرد باشد
- شامل شماره یا خط فاصله نباشد
- حاوی کلمه کلیدی وب سایت باشد
- پسوند معتبری داشته باشد
مقاله مرتبط: عوامل تاثیر گذار در انتخاب نام دامنه مناسب