تاریخچه html
5 دقیقه
شاید شما نیز جزء آن دسته از افرادی باشید که با دیدن سایتی که طراحی خاص و زیبایی دارد به وجد آمده و علاقه مند به سایت شخصی برای خودتان شده اید و پیش از اقدام به طراحی مایلید اطلاعات کلی در رابطه با جزئیات بدانید. دو راه پیش روی شماست تا تاریخچه html را بدانید :
- به سراغ شرکت ها و برنامه نویسان بروید.
- اگر توانایی طراحی را دارید خودتان دست به کار شوید.
- اطلاعات خود را در زمینه فرایند طراحی سایت ارتقاء بخشید.
و یا شاید جزء آن دسته از برنامه نویسانی هستید که تمایل دارید بدانید ریشه و اساس تخصص شما به چه سسالی باز می گردد و نخستین بار توسط چه کسی کشف شده است؟
تعریف HTML
اگر کنجکاو شدید تا بدانید متخصصین برای پیاده سازی صفحات وب از چه دانشی استفاده می کنند ساده ترین راه می تواند این باشد که بر روی صفحه راست کلیک کرده گزینهی View Page Source را انتخاب کنید. با زدن این گزینه شما با یک سری کد و متون فارسی رو به رو می شوید. به این کدها زبان HTML گفته می شود این کد ها به شما کمک می کنند تا طراحی سایت با هر قالبی برایتان امکان پذیر شود. در واقع کد های HTML پایه یا بیس هر وب سایت هستند و وجود آنهاست که یک وب سایت را شکل می دهد.
تاریخچه HTML
قطعا برای شما به عنوان یک برنامه نویس یا بهتر است بگوییم شخصی که به کار برنامه نویسی مشغول است جالب است بدانید تاریخچه html تخصص تان به چه سالی بر می گردد و چه چیز موجب خلق آن شده است.
این زبان ابتدا در یک آزمایشگاه پیشرفته فیزیک در دانشگاه Switzerland Geneva به نام CERN شکل گرفت . فیزیک دانان کل دنیا در این آزمایشگاه جمع می شدند و اطلاعات خود را با یکدیگر در میان می گذاشتند. در آن زمان یک محقق به نام تام برینس لی که بیشتر با کامپیوتر کار می کرد فکری به ذهنش رسید که چرا باید تمام دانشمندان در یک نقطه جمع شوند تا بتوانند اطلاعات خود را باهم درمیان بگذارند همین مسئله باعث پایه ریزی سه تکنولوژی اصلی وب HTML, URI, HTTP شد.
در سال 1990 این امکان برای کسانی که در CERN کار می کردند فراهم شد تا بتوانند اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند و در اواخر همان سال اولین صفحه وب بر روی سرور بارگذاری شد. در سال 1991 تمام فیزیکدانان سراسر جهان می توانستند با CERN ارتباط داشته باشند و در آوریل 1993 ، تکنولوژی WWW) World Wide Web) به صورت رایگان برای تمام مردم سراسر جهان در دسترس قرار گرفت.
در نوامبر 1995 نسخه HTML 2.0 به بازار آمد و در اواخر همان سال HTML 3.0 انتشار پیدا کرد ولی این نسخه مود استقبال قرار نگرفت.
در سال 1996 سازمانی به نام W3C) World Wide Web Consortium) به عنوان شبکه جهانی وب انتخاب گردید و کار اصلی آن استاندار سازی CSS و HTML بود. این سازمان در ژانویه 1997 نسخه HTML 3.02 منتشر کرد که با استقبال زیادی روبه رو شد . این نسخه با تمام مرورگر ها و سیستم عامل ها سازگار بود و همین مسئله دلیل محبوبیت آن به شمار می رفت.
در دسامبر 1997 نسخه HTML 4.0 منتشر شد ولی این نسخه دارای ایراداتی بود که مورد تایید W3C قرار نگرفت و در آوریل 1998 نسخه دیگری با نام HTML 4.01 با تغییرات کمی از نسخه قبلی انتشار پیدا کرد و مشکلات ورژن قبل خود را برطرف کرد و W3C آن را به عنوان مرجع رسمی پذیرفت و می توان گفت گام بزرگی در شبکه جهانی وب برداشته شد.
HTML 5 اخرین نسخه زبان HTML است این نسخه در سال 2012 تکمیل و مورد تایید W3C قرار گرفت و به شبکه جهانی معرفی شد.
تا به امروز هیچ زبان برنامه نویسی نتوانسته جای HTML را بگیرد البته روش های مختلفی برای بهبود کد ها و ریسپانسیو کردن ایجاد شده است که مورد استفاده قرار می گیرد ولی نقش HTML هنوز پر رنگ است.
اهمیت طراحی قالب سایت با HTML/CSS
در ادامه می خواهیم به اهمیت HTML و طراحی قالب سایت با آن بپردازیم.
با اینکه مدت زمان زیادی از پیدایش زبان HTML/CSS می گذرد اما به علت اینکه این زبان پایه ای برای یادگیری زبان های برنامه نویسی دیگر شناخته شده است، هنوز منسوخ نشده است و جهت بهبود کارایی آن، ورژن های جدیدی ارائه می گردد.
HTML5 جدیدترین ورژن HTML می باشد و امکانات زیادی مانند واکنش گرایی به آن افزوده شده است. زبان HTML/CSS به عنوان پایه و اساس جهت یادگیری برنامه نویسی به زبان های مختلف
مانند : PHP,ASP.NET,JAVASCRIPT و … می باشد زیرا تمام مفاهیم مورد نیاز در هریک از زبان های گفته شده را در بر دارد و برای قدم گذاشتن در هریک از مسیرهای webdesigner (طراح قالب)، web master (پشتیبان سایت)، web developer( توسعه دهنده و برنامه نویس سایت) بایدHTML/CSSرا بصورت کامل و جامع آموزش دیده باشیم و بتوانیم یک قالب سایت را از صفر تا صد طراحی کنیم .قالب های طراحی شده با HTML/CSS کاملا منحصر به فرد هستند زیرا طراح قالب ایده های خود را در مقابل نگاه شما قرار می دهد و نمی تواند از سایت های دیگر کپی کند به همین دلیل از میان قالب هایی که باHTML/CSS طراحی می شوند، جذاب ترین آنها از دید کاربر تجاری سازی شده و به فروش می رسند .
در HTML5 امکان طراحی لوگو نیز افزوده شده است که از طریق تگ می توانید لوگوهای مورد نظر خود را در سایت طراحی نمایید.
سخن آخر
ما در قالب ارائه این مقالات سعی می کنیم تا دانش فنی علاقه مندان به مباحث طراحی سایت را ارتقاء بخشیم . اگر پس از مطالعه این مطالب آموزشی باز هم در زمینه طراحی سایت نیاز به مشاوره و یا کسب اطلاعات بیشتر داشتید می توانید با کارشناسان ما در شرکت رایا پارس تماس بگیرید.