راهنمای کامل انتخاب وب سایت ریسپانسیو یا اپلیکیشن موبایل
7 دقیقه
امروزه تقریبا تمامی مشاغل (بجز بعضی مشاغل بسیار کوچک یا محلی) اقدام به طراحی وب سایت یا اپلیکیشن های موبایلی کرده اند. حضور در اینترنت مسئله ای است که هرروز اهمیت آن بیشتر درک می شود؛ زیرا افراد نه تنها از یک سایت (یا برنامه) استفاده می کنند تا از خدمات آن بهره مند شوند، بلکه انتظار دارند که کسب و کار شما حتما در این فضا حضور داشته باشد.
البته اپلیکیشن موبایل یا وب سایت، صفر یا یکی نیست که ناچار شوید یکی از این دو را انتخاب کنید؛ بلکه می توانید هردوی آن هارا داشته باشید. اما اگر محدودیت زمانی یا هزینه ای دارید، برای حضور خود در دنیای دیجیتال باید دست به انتخاب بزنید. برای اینکه بدانید سکوی پرش شما یک وب سایت ریسپانسیو است یا طراحی اپلیکیشن موبایل، ما اینجا هستیم تا با بررسی هر کدام، تصمیم گیری را برایتان آسانتر کنیم.
مقاله مرتبط: وب سایت ریسپانسیو چیست؟ دلایل نیاز به طراحی ریسپانسیو
افراد بیشتر از چه چیزی استفاده می کنند؟
استفاده از گوشی های همراه به سرعت در حال رشد است؛ بنابراین نیاز است که شما برنامه خاصی برای این مورد داشته باشید. در این زمینه یک سایت واکنشگرا یا برنامه موبایل راه حل های بسیار مناسبی به نظر می رسند.
طبق آمار statcounter، در حال حاضر موبایل ها حدود 51 درصد از کل ترافیک اینترنت در سراسر جهان را به خود اختصاص داده اند. باوجود اینکه در حال حاضر سهم بازار موبایل و وب تقریبا برابر است، اما به احتمال زیاد این آمار در آینده ای نه چندان دور تغییر خواهد کرد.
میزان استفاده از دستگاه های گوناگون در ایران نیز، مطابق نمودار زیر است:
آمار ایران
از صد درصد زمانی که افراد در گوشی های تلفن صرف می کنند، حدود 90 درصد آن، مربوط به اپلیکیشن ها است. اگر چه این مسئله بیانگر اهمیت app های موبایلی است، اما به این معنی نیست که کاربران وقت زیادی را در اپلیکیشن شما می گذرانند! زیرا در واقع بیشتر این 90% ترافیک موبایل ها، مربوط به برنامه های معروفی مانند تلگرام، اینستاگرام، فیس بوک و بعضی برنامه های ضروری مانند اپلیکیشنهای بانکی است. علاوه براین، هرچند میزان ترافیک تلفن های همراه بسیار بالا است، اما تنها به برنامه ها محدود نمی شود. در نتیجه، طراحی وب سایت ریسپانسیو یا اپلیکیشن مویابل، بستگی به عوامل دیگری دارد.
کدام بهتراست؟ وب سایت ریسپانسیو یا اپلیکیشن
برای تصمیم گیری بهتر، به مزایا و معایب هر یک می پردازیم تا انتخاب بین وب سایت ریسپانسیو یا طراحی اپلیکیشن موبایل را برایتان آسانتر کنیم.
مزایای responsive website
انتخاب وب سایت، گزینه ی قدیمی تری است که رواج بیشتری دارد. انتخاب یک وب سایت ریسپانسیو مزیت هایی به همراه خواهد داشت:
زمان:
تقریبا تمامی مشاغل، این روزها به وب سایتی واکنش گرا نیازدارند که تا در چرخه رقابت جایگاه خودرا حفظ کنند. راه اندازی site فرآیند سریعتری نسبت به یک اپ دارد و در مدت زمان کوتاه تری به هدف خود دست پیدا میکنید. چنانچه سایتی مشابه با سایت مورد نظر شما قبلا طراحی شده باشد، می توانید اقدام به خرید وب سایت آماده کنید و در عرض چند روز، سفارش خودرا تحویل بگیرید.
هزینه:
طراحی سایت ریسپانسیو، هزینهی کمتری نسبت به یک برنامه دارد. خرید سایت های از پیش طراحی شده هم نسبت به طراحی سایت بسیار ارزانتر خواهد بود. بنابراین با خرید سایت آماده ارزان می توانید تا حدزیادی در بودجه خود صرفه جویی کنید.
به دلیل همین تفاوت در هزینه طراحی، چنانچه قصد آزمودن یک ایده را دارید، وبسایتهای واکنشگرای موبایلی گزینه مناسب تری برای شما به نظر می رسند.
انعطاف پذیری:
از وب سایت های ریسپانسیو در هر دستگاهی مثل رایانه، تلفن های هوشمند، تبلت و ... می توان استفاده کرد. هم چنین تغییرات انجام شده روی سایت به راحتی اعمال می شود و نیازی نیست که مانند اپلیکیشن، کاربران مجبور به، بروزرسانی های مکرر باشند.
جذب آسانتر کاربران
جذب کاربران به وب سایت بسیار راحت تر از این است که کاربران را متقاعد کنید که برنامه شمارا در گوشی خود نصب کنند. بنابراین اگر یک شرکت نوپا هستید و قصد دارید تجارت خودرا راه اندازی کنید، طراحی سایت پیشنهاد بهتری است. اما چنانچه قبلا یک تجارت آنلاین یا آفلاین موفق داشته اید، سفارش اپلیکیشن راه حل خوبی است که از طریق آن می توانید مشتریان وفادار را به نصب و استفاده از برنامه تشویق کنید.
و اما نکات منفی ...
ضرب المثل معروفی می گوید: هرچقدر پول بدهیف همانقدر آش میخوری! وجود سایت برای کسب و کارهای مختلف، هرچند ضرورت دارد، اما آن ها معمولا به اندازه اپلیکیشن ها سریع و کارآمد نیستند. مخصوصا زمانی که تعداد کاربران سایت زیاد شود، معمولا کندتر عمل می کنند. علاوه براین، استفاده از یک application، درمقابل جست و جو و استفاده از سایت از طریق مرورگر، بسیار آسانتر و سریعتر است.
مزایای Mobile Apps
ساخت برنامه های موبایل هرچند هزینه و زمان بیشتری می خواهد اما در مقابل، مزیت هایی دارد که باعث می شود افراد به طراحی اپلیکیشن روی بیاورند:
عملکرد:
اپ ها امکانات بیشتری نسبت به وب سایت موبایل دارند که به دلیل سفارشی سازی سیستم عامل دستگاه امکان پذیر است.
علاوه بر این امکان ارسال اعلان به کاربران برنامه، این فرصت را به شما می دهد که پیام های دلخواه خودرا به مخطبان برسانید. (البته این مسئله با فرض این موضوع است که کاربران Notificationهای خودرا غیرفعال نکرده باشند!)
سرعت:
طراحی اپ معمولا به گونه ای است که زمان بارگذاری کمتری نسبت به وب سایت دارد؛ زیرا با عناصر غیرضروری بهم نمی ریزد و همین یکی از عواملی است که باعث بهینه شدن تجربه کاربران می شود.
برند سازی و جذب مشتری :
برنامه های تلفن همراه، همیشه شمارا مقابل دید و در مرکز موبایل مخاطبانتان قرار می دهد. بنابراین می توانید به راحتی یک شعبه از بیزینس خودرا در گوشی کاربران تاسیس کنید و همه چیز را به راحتی به اطلاع آن ها برسانید. علاوه بر این، درگیر شدن مشتریان با برنامه، این امکان را به شما می دهد که روند تصمیم گیری و خرید مشتریان خودرا تسریع کنید.
حالت آفلاین:
وجود حالت آفلاین برای بعضی برنامه ها، ضروری است. در این حالت شما می توانید به کاربران خود زمانی که به اینترنت دسترسی ندارند، خدماتی ارائه کنید. در صورتیکه به چنین آیتمی در کسب و کار خود احتیاج دارید، به فکر ساخت یک برنامه موبایلی باشید.
و اما نکات منفی ...
به روز رسانی برای هرمحصولی لازم و غیر قابل اجتناب است؛ اما به روزرسانی یک برنامه برای شما، هزینه بیشتری دارد و برای اعمال آن، کاربران باید اپ را به روز کنند. در صورتیکه این اتفاق مدام تکرار شود، نارضایتی کاربران را در پی دارد و ممکن است آن ها برنامه را از گوشی خود حذف کنند. علاوه بر این، طبق تحقیقات چرخه حیات یک application، کمتر از 30 روز است؛ یعنی درصورتیکه برنامه شما برای کاربر مفید و جذاب نباشد، در کمتر از یک ماه حذف خواهد شد.
علاوه بر این، طراحی و توسعه اپلیکیشن ها معمولا سخت تر است و به مهارت هایی خاص، زمان و هزینه بیشتری نیاز دارد تا برنامه به روز و کاربردی باشد تا مخاطبان را وادار کند که هم چنان آن را روی تلفن همراه خود، داشته باشند.
هدف، مخاطب و پرسونای مخاطبان:
علاوه بر موارد مطح شده که به شما برای تصمیم گیری کمک می کنند، باید به معیار "مخاطب" نیز توجه داشته باشید. به عنوان مثال در بعضی نقاط افراد استفاده چندانی از کامپیوترها نمی کنند یا ممکن است این اتفاق کاملا برعکس باشد. یا مثلا قشرجوان استفاده از برنامه های مختلف در گوشی های خودرا ترجیح می دهند. بنابراین باید توجه داشته باشید، که مخاطبان شما دقیقا چه کسانی هستند، در چه مکانی بیشتر حضور دارند و چه شرایطی مناسب آن ها است؟
جمع بندی
هر چند داشتن وب سایت همراه با اپلیکیشن گزینه ایده الی است، اما بنابر دلایلی این امر همیشه امکان پذیر نیست! در چنین شرایطی، با توجه به نکاتی که گفته شد، باید انتخاب کنید که کدام برای شما بهتر است: وب سایت ریسپانسیو یا طراحی اپلیکیشن موبایل؟ پس از بررسی هر یک عوامل مطرح شده و با توجه به مخاطبان خود، تصمیم بگیرید که کدام یک از این دو بستر برای حضور شما مناسب تر خواهد بود؟
اگر هم چنان برای تصمیم گیری به کمک نیاز دارید یا تصمیم خودرا گرفته اید و می خواهید آن را عملی کنید، رایا پارس همراه با کارشناسان متخصص خود در کنار شما است تا بتوانید بهترین نتایج را بدست آورید.