زبان برنامه نویسی پایتون | آیا زبان پایتون برای طراحی سایت مناسب است؟
4 دقیقه
زبان های برنامه نویسی زیادی برای طراحی سایت وجود دارد که بر اساس ویژگی های منحصر به فرد آنها در هر دوره یکی از این زبان ها با استقبال فراوانی از سوی طراحان و مدیران سایت ها رو به رو می شود. امروزه زبان پایتون در راس همه زبان های برنامه نویسی قرار گرفته است و با استقبال فراوانی برای طراحی سایت اختصاصی از سوی متخصصین وب مواجه شده است.
اما پرسش اصلی این است که آیا واقعا زبان پایتون می تواند تمام خواسته های ما را برای طراحی سایت پوشش دهد؟ در انتهای مقاله بعد از بررسی ویژگی های آن به پاسخ این پرسش دست پیدا خواهید کرد.
ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون
تولد زبان پایتون به 3 دهه پیش برمی گردد که با گذشت زمان جایگاه مهمی را بین طراحان سایت پیدا کرد. شاید بتوان اولین دلیل استقبال متخصصین وب را سادگی آن بیان کرد. به نحوی که افرادی که به تازگی می خواهند به یادگیری برنامه نویسی بپردازند؛ می توانند با زبان پایتون کار خود را آعاز نمایند. البته که ساده بودن پایتون به معنای کامل نبودن آن نیست؛ بلکه به دلیل شی گرا بودن و عدم وجود پیچیدگی هایی مانند زبان جاوا اسکریپت از سادگی بیشتری برخوردار است.
مقاله مرتبط: برای یادگیری زبان برنامه نویسی از این 8 نکته غافل نشوید!
این زبان دارای کدهای کوتاه و فضای خالی زیادی است. به طور مثال شما اگر در زبان جاوا اسکریپت در انتهای هر کد از سیمی کالن استفاده نکنید با ارورهای جاوا مواجه می شوید در حالی که زبان پایتون نیاز به قرار دادن سیمی کالن در انتها هر کد نیست و طول کدهای کوتاهی را نیز دارد.
ویژگی دیگری که می توان برای python به آن اشاره کرد؛ کاربردی بودن آن است.
زبان برنامه نویسی پایتون را می توان در طراحی اپلیکیشن موبایل، وب اپلیکیشن و طراحی سایت استفاده کرد.
سومین آیتمی که پایتون دارد، این است که برای کدنویسی باید مفسر بر روی سیستم نصب شده باشد تا تمام کدها تفسیر شود. مفسر پایتون در سایت رسمی آن برای همه سیستم عامل ها موجود است و به راحتی می توانید با نصب مفسر کد نویسی پایتون را آغاز نمایید.
Python زبان قابل انعطافی با دیگر زبان های برنامه نویسی است و می تواند با زبان های زیر ترکیب شود.
- جاوا
- سی
- سی شارپ و دات نت
- روبی
پایتون دارای منابع بسیار زبادی است از همین رو طراحان و برنامه نویسان، python را زبان مناسبی برای طراحی سایت به شمار می آورند. زیرا یکی از مشکلاتی که همیشه طراحان با آن مواجه می شوند؛ کمبود منابع است.
همچنین زبان دوست داشتنی پایتون فریم ورکی را دارد که طراحان سایت می توانند بعد اتمام کد نویسی کدهای خود را اجرا کرده تا از صحت و درستی کارکرد آنها اطمینان حاصل نمایند.
ویژگی خیلی مهمی که این روزها پایتون برای برنامه نویسان دارد؛ درآمد بالا آن است. زیرا به دلیل انعطاف پذیری پایتون و کاربرد آن در عرصه های مختلف هیچگاه یک برنامه نویس پایتون بی کار نمی ماند.
معایب زبان پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون نیز مانند دیگر زبان ها در کنار ویژگی های ممتازی که دارد مشکلات و معایبی را نیز دارد.
- Python به دلیل وجود مفسر برای تفسیر و اجرا کد ها نسبت به سایر زبان های برنامه نویسی از سرعت پایین تری برخوردار است.
- این زبان به دلیل انعطاف پذیری با دیگر زبان ها مصرف حافظه بالایی دارد.
- همچنین دسترسی آن به پایگاه داده نیز با محدودیت رو به رو است.
تفاوت نسخه های پایتون
2 نسخه برای زبان برنامه نویسی پایتون ارائه شده است. نمی توان به طور قطع بگوییم کدام نسخه مناسب شما است. زیرا هدف شما در استفاده از زبان پایتون مشخص کننده این موضوع است. اما ویژگی ممتاز پایتون این است که امکان انتقال کد ها از نسخه ای به نسخه دیگر است. از همین رو می توانید به راحتی هر 2 ورژنی که موجود است را امتحان کرده تا بر اساس نیازتان بهترین نسخه آن را انتخاب نمایید.
بیشتر بخوانید: چگونه بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت را انتخاب کنیم؟
سخن پایانی
به طور کلی می توان از زبان برنامه نویسی پایتون به عنوان سکو پرتاب در یادگیری زبان برنامه نویسی و طراحی سایت نام برد.
با توجه به موارد ذکر شده می توان برای پاسخ به پرسشی که در ابتدای مقاله به آن اشاره کرده ایم؛ بگوییم که بله، پایتون می تواند تمام نیاز های شما را برای طراحی سایتی حرفه ای و تخصصی پوشش دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره زبان های برنامه نویسی و یا طراحی سایت اختصاصی می توانید با شماره زیر تماس گرفته تا کارشناسان بخش طراحی سایت رایا پارس به صورت رایگان به شما مشاوره دهند.