مقایسه دو cms وردپرس و جوملا
4 دقیقه
وردپرس و جوملا دو cms برای اجرا یک سایت حره ای میباشد که هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند. ما سعی کرده ایم به مقایسه دو cms وردپرس و جوملا به صورت کامل و جامع بپردازیم.
تم های وردپرس در مقابل قالب های جوملا
جوملا و وردپرس هر دو دارای تعداد زیادی از تم و قالب هستند که به شما امکان ساخت صفحات وب مناسبی را می دهد. در وردپرس هزاران تم وردپرس وجود دارد، اما پیدا کردن قالب در جوملا مشکل است و هیچکس نمی تواند پاسخ دقیقی به تعداد دقیق در هر دو پلتفرم داشته باشد.
شما می توانید تم ها یا قالب های رایگان را با هر دو زیرساخت دریافت کنید. در مقابل وردپرس، جوملا دو نوع قالب (front-end و back-end) را ارائه می دهد.
هر دو دارای سیستم مدیریت محتوای آسانی هستند و هر دو با بهترین زبان برنامه نویسی ایجاد شده اند، کار با تم های وردپرس کمی آسان تر است زیرا برای نصب فقط کافیست روی یک دکمه کلیک کنید. با جوملا شما باید قالب را دانلود و آن را در دایرکتوری قالب خود آپلود کنید و سپس آن را به صورت پیش فرض قرار دهید.
قالب جوملا چند منظوره تر است و می تواند به راحتی با پروژه ای که در دست دارید تنظیم شود. تم های وردپرس خیلی راحت و سریع برای یک پروژه خاص که در ذهن شماست ایجاد می شود، بنابراین باید قبل از انتخاب توجه بیشتری نمایید.
سیستم مدیریت محتوا هر دو به شما اجازه می دهند چندین تم / قالب را در یک سایت تک اضافه کنید. وردپرس این کار را از طریق پلاگین آسان تر می کند. توجه داشته باشید که قالب هایی که در وردپرس وجود دارد با قالب های جوملا متفاوت هستند. قالب های وردپرس به عنوان یک طرح برای یک موضوع عمل می کنند.
مقاله مرتبط: مقایسه وب سایت های اختصاصی PHP و وب سایت های وردپرس
پلاگین های وردپرس در مقابل برنامه های افزودنی جوملا
بیش از 40،000 پلاگین در مخزن پلاگین وردپرس وجود دارد. پلاگین ها، قابلیت به گسترش سایت شما را می دهند؛ معادل پلاگین ها در وردپرس، افزونه ها یا اکستنشن ها در جوملا هستند. بیشتر از 8500 افزونه برای جوملا موجود است که می توانید از آن ها برای گسترش قابلیت های وب سایت خود استفاده کنید.
وردپرس به میزان قابل توجهی از جوملا در تعداد پلاگین هایی که در آن وجود دارد (در مقایسه با افزونه ها) بالاتر از جوملا است، اگرچه مهم است که توجه داشته باشید که بسیاری از افزونه های وردپرس در مدت زمان طولانی به روز نشده اند.
جوملا افزونه های خود را به سه دسته تقسیم می کند: پلاگین ها، ماژول ها و اجزاء. این باعث می شود که یک فرمت بر اساس تابع پیدا شود. با این وجود، وردپرس تمام پلاگین های خود را با هم ترکیب می کند و هیچ نوع تمایزی در دسته بندی ندارد.
نصب افزونه در وردپرس آسان است – فقط کافیست آن را دانلود کنید و سپس آن را فعال کنید. سپس می توانید کد واقعی افزونه را برای تنظیم کردن آن در تنظیمات خود ویرایش کنید.
با استفاده از جوملا، نصب یک افزونه کمی بیشتر خسته کننده است. شما باید آن را دانلود کنید و سپس پسوند را با استفاده از مدیریت برنامه افزونه آپلود کنید. بسته به اینکه اگر ویرایش مجاز باشد، می توانید یک کد افزونه را سفارشی کنید.
جستجوی پلاگین ها در وردپرس آسان تر است، در حالی که با جوملا شما باید یک افزونه را در خارج از محیط نصب جوملا جستجو کنید.
ویجت های وردپرس در مقایسه با ماژول های جوملا
اصلاح ساید بار را می توان از طریق ویجت ها در وردپرس و ماژول ها در جوملا بدست آورد. ویجت در وردپرس مسئول تولید بلوک های کوچک در نوار کناری است که کار روی توابع خاصی را برای کاربر نهایی انجام می دهند. نمونه هایی از جمله دسته ها، آیکون های اجتماعی، نقشه های Google، آرشیو ها، توصیفات، تقویم ها و موارد دیگر. شما می توانید ویجت را بکشید و رها کنید تا آنها را در جهت دلخواه تنظیم کنید. با توجه به تم مورد استفاده شما، ممکن است چگونگی ظاهر ویجت متفاوت باشد.
ماژول های جوملا مشابه ویجت ها هستند. آنها می توانند به عنوان یک لیست (اگر چه نه توسط کشیدن و رها کردن) مرتب شده اند و شامل توابع مانند رتبه بندی، آیکون های اجتماعی، آب و هوا، نمایش اسلاید عکس، و ... هستند. شما می توانید با کلیک کردن بر روی آنها، روشن / خاموش کردن ماژول ها را تنظیم کرده و سفارش خود را با شماره گذاری آنها به صورت دستی نمایش دهید. در جوملا ترتیب و نظم دهی ماژول ها زمان بر است و طول می کشد، در حالی که ویجت دارای قابلیت کشیدن و رها کردن بصری است، و راه اندازی آن به طوری که شما می خواهید آسان تر است.