Http2 چیست؟ تفاوت آن با Http1 و روند تاثیر گذاری آن بر اینترنت چگونه است؟
6 دقیقه
سوالی که اکثر کاربران اینترنت دارند، اینگونه است؛ Http2 چیست؟ تفاوت آن با Http1 و روند تاثیر گذاری آن بر اینترنت چگونه است؟ بهتر است بدانید که ورژن جدید Http زمانی معرفی شد که حدودا بیست سال از آغاز به کار نسخه اولیه Http1 گذشته بود. پس در نتیجه لازم بود تا یک ارتقاء و بهینه سازی در این زمینه صورت بگیرد، به همین دلیل Http2 معرفی شد. Http/2 در واقع بیشتر روی طراحی مجدد روی Http کار کرد، از همین رو جریان ارتباط های TCP را بهبود بخشید.
Http2 چیست؟
وقتی از Http2 صحبت می شود، بهتر است بدانید که این ورژن از Http بعد از حدود 20 سال رو نمایی شد. نسخه قبلی که Http1 می باشد. تقریبا از سال 1997 بر روی بستر اینترنت در حال اجرا بوده است و برای محدودیت هایی که در Http وجود دارد، راه حل هایی یکپارچه در نظر گرفته است.
Http2 با استفاده از پروتکل SPDY (پرسرعت) ساخته شده است. SPDY توسط شرکت بزرگ گوگل رونمایی شد، این پروژه که به صورت متن باز به کاربران اینترنت ارائه شد؛ برای حل بعضی از محدودیت های HTTP1.1 به وجود آمد. قبل از اینکه اقدام به طراحی سایت کنید، این موضوعات را مد نظر قرار دهید. مدیران وبسایتی هم که طراحی سایت شان تکمیل شده است، می توانند از این موضوعات بهره ببرند.
تغییرات نسخه دوم از سری HTTP چیست؟
- با استفاده از نسخه جدید Http2 امکان استفاده بهینه تر از منابعی که روی بستر شبکه هست، وجود دارد. به این صورت که با بهره گرفتن از فشرده سازی فیلد هدر و امکان تبادل هم زمان در یک اتصال، می توان زمان به تاخیر افتادن را به میزان مناسبی کاهش داد.
- با کمک این تغییر در خواست ها اولویت بندی می شوند، همچنین درخواست هایی که مهم تر از بقیه هستند، سریع تر پاسخ شان داده می شود. به همین دلیل میزان بازدهی افزایش چشم گیری پیدا می کند.
- HTTP2 توان بهینه پردازش کردن پیغام ها را دارد، این مزیت به دلیل وجود فرم بندی باینری پیغام صورت می گیرد.
واقعا HTTP/2 خیلی بهتر از نسخه قبلی است؟
برای اینکه بتوانیم نتیجه این بررسی را برایتان عنوان کنیم، باید بگوییم که این موضوع از یک سرور به سرور دیگر نتیجه های متفاوت دارد. اما HTTP/2 در مقایسه با نسخه قدیمی تر که HTTP1 است؛ منوط به اینکه از پروتکل امن HTTPS استفاده شده باشد، نتیجه آن را می توان تا چند برابر سریع تر بودن آن دانست.
آیا زمان آن رسیده که به HTTP/2 مهاجرت کنیم؟
اگر به صورت کلی بخواهیم بگوییم، بله. با تمام شرایط، HTTP/2 فقط زمانی فعال است که نرم افزار هایی وب سروری مانند Apache و مرورگر کاربران بتوانند این پروتکل جدید را پشتیبانی کنند. در هر لحظه از زمان که هرکدام از این 2 مورد نتوانند به صورت موفقیت آمیز این پروتکل را اجرا کنند، کانکشن دوباره روی حالت HTTP/1.1 سوئیچ می کند. در انتهای سال 2016، آمار تقریبی نشان می داد که 11% از 10 میلیون وب سایتی روی بستر اینترنت وجود داشت، HTTP2 را ساپورت می کردند( بهتر است بدانید که تمام ورژن های Firefox، Safari، Microsoft Edge، Chrome و دیگر مرورگرهای مبتنی بر Blink این Protocol را ساپورت می کنند).
بیشتر بخوانید: 2 تفاوت سایت محلی و جهانی که نباید از آن غافل شد
چگونه هاست HTTP2 را برای وبسایت خودمان فعال سازی نماییم؟
برای اینکه بتوانید هاست HTTP2 را بر روی وبسایت خودتان فعال سازی نمایید، باید مطمئن شوید که سرویس دهنده شما از این قابلیت پشتیبانی می کند.
برای اینکه بتوانید از این قابلیت استفاده کنید، باید به مدیر سرور خود تیکت بزنید. در این تیکت باید فعال سازی این سرویس را از آن ها درخواست کنید. اگر شرکتی که هاست روی آن فعال است از این قابلیت پشتیبانی نمی کند، می توانید هاست HTTP2 را از طریق تغییر شرکت ارائه دهنده خدمات سرور برای خود داشته باشید.
توصیه ما این است، قبل از اینکه هر اقدامی مبنی بر تغییر هاست انجام دهید؛ از این موضوع که شرکت ارائه دهنده خدمات از قابلیت پشتیبانی می کند مطمئن شوید. در نهایت زمانی که به این اطمینان رسیدید با رعایت احتیاط هاست خود را تعویض نمایید.
HTTP بهره گرفته از SPDY است
قبل از اینکه کارگروه HTTP استاندارد های خود را بروز رسانی کند، تقریبا تمام مرورگر هایی که در سطح اینترنت وجود داشتند و تعداد بسیار زیادی از وبسایت ها مانند گوگل، توییتر، فیسبوک و ... از سیستم SPDY پشتیبانی می کردند. تمام این اتفاقات قبل از سال 2012 رقم خورد، در نهایت به دلیل محبوبیت بسیار زیاد SPDY، استاندارد های HTTP در دست بروزرسانی قرار گرفت.
در این مرحله بود که SPDY به عنوان پایه و اساس به صورت آزمایشی در امکانات جدید HTTP2 تبدیل شد. در طول همین مدت زمان، بررسی بهبود جست وجو توسط SPDY صورت گرفت. همچنین برای بهینه سازی بهتر پیش نویس استاندارد نسخه 2 تهیه، تصویب و در نهایت منتشر شد.
با توجه به اطلاعات بدست آمده، اغلب امکاناتی که در SPDY وجود داشتند؛ در نسخه دوم HTTP هم به کار گرفته شدند. تقریبا در آغاز سال 2016 بود که گوگل عنوان کرد دیگر از پروتکل SPDY پشتیبانی نمی کند. به همین منظور اکثر، بیشتر مرورگر ها هم به پیروی از شرکت گوگل از پشتیبانی این پروتکل انصراف دادند. از آن تاریخ به بعد دیگر جایگزینی به این منظور دیده نشد، همچنین HTTP2 به یک استانداردی تبدیل شد که غیر رسمی به حساب می آمد.
معایب HTTP2 چه بود؟
هر سیستم و پلتفرمی همیشه بی نقص نبوده است، همیشه مزایا و معایب در کنار یکدیگر وجود دارند. اگر بخواهیم یکی از عیب های بزرگ HTTP2 را برایتان عنوان کنیم، می توانیم به عدم اجازه اکثر مرورگر ها برای دسترسی به وبسایت هایی که بدون گواهی امن (SSL) تحت این پروتکل هستند؛ اشاره کنیم. این موضوع به این صورت است که اگر شما بخواهید به یک سایت که توسط این پروتکل پشتیبانی می شود را مشاهده نمایید، باید آن سایت گواهی امن SSL داشته باشد. در غیر این صورت مرورگر اجازه مشاهده را نخواهد داد.
HTTP3 چیست و چه تاثیری در سرعت وبگردی دارد؟
کارگروه مهندسی اینترنت (IETF) پروتکل HTTP3 را به عنوان یک جایگزین قوی و مدرن برای HTTP2 معرفی کرد. در این پروتکل فناوری های مختلف برای بهبود سرعت و امنیت دسترسی به اطلاعات با هم ترکیب شده اند. به کمک پروتکل HTTP3 داده ها با سرعت بیشتری ارسال می شوند. همچنین این پروتکل در برابر خطاها حساسیت کمتری نشان می دهد و سرعت لود یک صفحه را بعد از کلیک روی لینک آن، افزایش می دهد. HTTP/3 از یک رمزگذاری داخلی استفاده می کند که نیاز به تخصیص پروتکل HTTPS به صورت جداگانه را مرتفع می سازد.
بیشتر بخوانید: معرفی صفحات مهم در طراحی سایت | کدام صفحات در طراحی سایت مهم هستند؟
جمع بندی
امروزه اکثر موتور های جستجو برای زمان لود صفحه سایت اهمیت زیادی می دهند، به همین منظور به تعداد کاربران این حوزه که اکثرا هم از دیوایس هایی همچون موبایل و تبلت استفاده می کنند؛ افزوده می شود. قطعا این کاربران هم به زمان لود صفحه اهمیت بسیاری می دهند، پس همین دلیل مناسبی است که شما به این نسخه از HTTP2 مهاجرت کنید. امیدواریم هنگام طراحی سایت به این موضوع هم اهمیت بدهید.