Vps یا سرور اختصاصی مجازی چیست؟
5 دقیقه
یکی از سوالاتی که شاید ذهن شما و بسیاری از کاربران اینترنت را هنگام استفاده از سایت های دیگر یا طراحی سایت مشغول کرده است این موضوع است که این حجم از اطلاعات و محتوا که روزانه در این همه وب سایت بار گذاری می شوند کجا ذخیره می شوند؟
ما در این مطلب سعی داریم با ارائه سرفصل های بیان شده به سوالات شما در این باره پاسخی دقیق ارائه نماییم.
سرفصل های مورد بررسی در این مقاله:
- مرکز داده یا اتاق سرور کجاست؟
- معرفی انواع مختلف سرور
- تحلیل و بررسی سرور اختصاص مجازی یا vps
مرکز داده یا اتاق سرور کجاست؟
پس از طراحی سایت یکی دیگر از عوامل مهم و تاثیرگذار در فرآیند راه اندازی یک وب سایت خوب برای کسب و کار، انتخاب سرور است. سرورها ابر رایانه هایی همیشه روشن و همیشه در دسترس هستند که وظیفه دارند تا اطلاعاتی که در هر زمان از شبانه روز، بر روی پهنای اینترنت قرار می گیرد را در خود ذخیره کنند. این سرورها از داده های کاربران، برنامه های آنلاین و انواع محتواها میزبانی می کنند. اتاق سرور یا مرکز داده فضایی است که تعداد زیادی از این ابر رایانه ها را در خود جای داده و در واقع همان جایی است که تمامی اطلاعات موجود در اینترنت در آن ذخیره سازی می شود. مراکز داده دارای اینترنت بسیار پر سرعت هستند که به آنها اجازه می دهد همزمان به کاربران زیادی خدمت رسانی کنند.
معرفی انواع مختلف سرور
پس از آشنایی اولیه با مفهوم سرور در این بخش به بررسی انواع مختلف سرور می پردازیم. سرور ها سه نوع هستند:
- سرور اشتراکی
- سرور اختصاصی
- سرور مجازی (VPS)
-
سرور های اشتراکی
سرور اشتراکی رایج ترین و پر کاربرد ترین نوع سرور محسوب می شود. با توجه به اینکه در سرور های اشتراکی چندین وب سایت به صورت همزمان از امکانات یک سرور استفاده می کنند، هزینه دریافت خدمات آن بسیار کمتر از سایر انواع سرور می باشد.
-
سرور اختصاصی
سرور اختصاصی، از نظر امنیت با سایر انواع سرور قابل قیاس نیست و برای مؤسسات و سازمان های بزرگی که نمیتوانند یا نمی خواهند به هر دلیلی از سرور های اشتراکی با دیگر افراد و سازمانها استفاده کنند و حاضر به پرداخت هزینه بالای دریافت خدمات آن هستند بهترین پیشنهاد است.
-
سرور مجازی (VPS)
VPS یا سرور اختصاصی مجازی خدماتی ما بین سرور اشتراکی و سرور اختصاصی در اختیار کاربران قرار می دهد. در این نوع سرور کاربران از یک سخت افزار مشترک اما پارتیشنی مجزا استفاده می کنند، در واقع حافظه ی سخت افزار با استفاده از تکنولوژی مجازی سازی، پارتیشن بندی می شود به گونه ای که هر پارتیشن به صورت مجزا تمامی قابلیت های منبع اصلی خود را دارا می باشد و تقریباً معادل یک سرور اختصاصی کامل است. در بخش بعدی این مقاله به تحلیل و بررسی کامل تر VPS می پردازیم.
تحلیل و بررسی سرور اختصاص مجازی یا vps
VPS کوتاه شده عبارت Virtual Private Server به معنای سرور اختصاصی مجازی است که دقیقا مشابه یک سرور اختصاصی مستقل عمل می کند. VPS این امکان را در اختیار کسب و کار های کوچکی که هم امنیت اطلاعاتشان برایشان بسیار حائز اهمیت است و هم توان پرداخت هزینه استفاده از سرور اختصاصی را ندارند، می گذارد تا با پرداخت هزینه ای کمتر از امکاناتی مشابه سرور اختصاصی بهره مند شوند.
VPS یا سرور مجازی چگونه کار میکند؟
برای درک عملکرد VPS یا سرور اختصاصی مجازی، هارد کامپیوتر خود را تصور کنید. هارد کامپیوتر شما فضایی است که اطلاعات شما را در خود ذخیره میکند و با نرم افزارهای مخصوصی می توان آن را پارتیشن بندی کرد و هر پارتیشن را به ذخیره اطلاعات خاصی اختصاص داد. اگر سرور را همان هارد در نظر بگیرید، هر کدام از پارتیشن های آن را هم می توان یک VPS در نظر گرفت و هر VPS را به یک شرکت اختصاص داد تا محتوای وب سایت یا نرم افزارهای اختصاصی خود را در آن ذخیره کرده و در اختیار کاربران قرار دهد.
در ادامه به بررسی ساختار داخلی VPS می پردازیم.
VPS یا سرور اختصاصی مجازی دارای بخشهایی از جمله رم، هارد دیسک، فضای CPU و غیره است. در ساختار سرور اختصاصی مجازی هر جزء مجازی سهم خاصی را برای استفاده از منابع سرور اصلی به خود اختصاص داده است و از این رو مقدار مشخصی از رم در هر زمان در اختیار شما قرار میگیرد. بنابراین ارتقاء منابع اختصاص یافته برای یک سرور مجازی، در صورت نیاز به منابع بیشتر به راحتی قابل انجام است. به عبارتی همانطور که میتوانید کامپیوتر خود را ارتقا دهید، پس از مدتی در صورت نیاز می توانید VPS خود را نیز ارتقا دهید.
ساختار و سازمان دهی VPS به گونه ای است که می توان آن را محیط جداگانه یا Isolated Environment نامید. مهم ترین مزیت این ساختار این است که هر تغییر یا اختلال در یک سرور مادر به هیچ وجه بر روی VPS ها تأثیر نخواهد گذاشت. این امر امنیت سرورهای مجازی در شبکه را افزایش میدهد.
مزایای استفاده از سرورهای مجازی یا VPS
در ادامه به بررسی ویژگی ها و مزایای سرور اختصاصی مجازی یا VPS می پردازیم:
- در اختیار داشتن آی پی معتبر و اختصاصی
- امنیت بالاتر نسبت به فضاهای میزبانی اشتراکی
- پهنای باند بالا
- سرور مجازی میتواند برای وبسایتهایی مانند وبسایت دانلود که نیاز به منابع سیستمی بیشتر دارند و دارای ترافیک بالایی هستند ضروری و مفید باشد.
- VPS یا سرور مجازی به دلیل قابلیت استفاده از سیستم عاملهای مجزا، کانفیگ اختصاصی نسبت به نیاز و همچنین دسترسیهای بالاتر منجر میشود برای صاحبان کسب و کارها امکانات و امنیت بالاتری را ایجاد کند.
- با داشتن VPS قادر به تعریف نسخه پشتیبان از نوع Incremental روی Raid Array خواهید شد.
- صرفه جویی در هزینه ها: هزینه VPS ها در اکثر اوقات یک پنجم تا یک دهم هزینه سـرور های اختصاصـی بوده ولی همه امکانات آنها را دارا است.
- عملکرد سریعتر: استفاده از سرویس اختصاصی مجازی سرعت لود و زمان بار گذاری وب سایت شما را بسیار افزایش می دهد و در نتیجه تاثیر بسیار خوبی روی سئو سایت شما می گذارد.
انتخاب یک سرور خوب برای یک وب سایت یا نرم افزار کاربردی انتخاب بسیار حساس و مهمی است، چرا که امنیت اطلاعات، در دسترس بودن آنها در مواقع لزوم و سرعت دسترسی به آنها به سرور انتخابی وابسته است. در این مقاله توضیحات مختصری در باب آشنایی اولیه شما با انواع سرور و به صورت ویژه سرور اختصاصی مجازی یا VPS ارائه کردیم. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره برای انتخاب و خرید سرور می توانید با متخصصین طراحی سایت شرکت رایاپارس ارتباط برقرار کنید.