فریم ورک لاراول چیست و چرا باید از Laravel استفاده کنیم ؟
5 دقیقه
امروز قصد داریم شما را با یکی از محبوبترین زبان های برنامه نویسی دنیا برای طراحی سایت آشنا کنیم. زبان برنامه نویسی PHP محبوبیت گسترده ای بین برنامه نویس ها دارد. همین عامل باعث شده تا فریم ورک های زیادی برای این زبان طراحی کنند. یکی از بهترین فریم ورک هایی که تا به حال برای PHP طراحی شده فریم ورک لاراول است که ویژگی های زیادی دارد. در ادامه به ویژگی های این فریم ورک می پردازیم.
Freamework یا فریم ورک چیست؟
اولین سوالی که برای هر خواننده ای پیش می آید این است که فریم ورک چیست؟ اگر بخواهیم معنای لغوی اش را در نظر بگیریم به معنی "چهارچوب" است. فریم ورک به قانون های کد نویسی و طراحی الگوها گفته می شود که در قالب یک چارچوب نرم افزاری برای برنامه نویسان و توسعه دهندگان طراحی شده است. همینطور که برای PHP، فریم ورک های زیادی طراحی می شود برای بقیه زبان های برنامه نویسی هم همین موضوع صدق می کند.
بیشتر بخوانید: کاربرد وایرفریم (Wireframe) در طراحی سایت چیست ؟
مزایای فریم ورک برای توسعه دهندگان
فریم ورک ها آمده اند تا کار برنامه نویسان راحت تر شود و باعث شده تمام برنامه نویس ها در قالب یک چهارچوب کلی و استاندارد برای طراحی و توسعه اپلیکیشن و سایت خود آن را مورد استفاده قرار دهند. در اکثر فریم ورک ها، کد ها و دستورات از پیش تعیین شده که به کمک برنامه نویسان و توسعه دهندگان می آیند. این کار باعث میشود تا راندمان کار آن ها بالاتر برود.
فریم ورک لاراول چیست؟
فریم ورک لاراول یکی از محبوب ترین فریم ورک های زبان PHP است. با توضیحات بالا تقریبا فهمیده اید که فریم ورک چیست، از این بعد میخواهیم راجع به فریم ورک محبوب لاراول صحبت کنیم؛ این فریم ورک محبوب در مدت زمان خیلی کوتاهی توانسته به عنوان اولین گزینه برای توسعه دهندگان برنامه های تحت وب تبدیل شود.
لاراول توسط شخصی به نام سر تیلور اتول طراحی شده است. تاریخچه لاراول به نهم ژوئیه 2011 بر می گردد که این فریم ورک محبوب اولین نسخه بتا را دسترسی عمومی توسعه دهندگان انتشار داد.
بیشتر بخوانید: زبان برنامه نویسی پایتون | آیا زبان پایتون برای طراحی سایت مناسب است؟
نسخه های مختلف لاراول و مزیت های آن
در این بخش به عنوان فریم ورک های لاراول می پردازیم.
اولین نسخه لاراول
اولین نسخه لاراول که محبوبیت آن برای اکثر توسعه دهندگان و برنامه نویسان ثابت شده است در اختیار عموم قرار گرفت. کمی بعد از انتشار اولین نسخه، حدودا پس از گذشت یک ماه از حضورش در میان توسعه دهندگان نسخه کامل شده و پایدارتر آن منتشر شد. این نسخه کامل شده مکانیسم های زیادی درون خود جا داده است مانند: Session, View, Model وNavigation تنها کمبود یک چیز در این میان احساس میشد و آن هم Controller بود که باعث عدم پشتیبانی از معماری MVC میشود.
دومین نسخه لاراول
دومین نسخه لاراول که بهینه تر شده بود در همان سال 2011 در اختیار عموم قرار گرفت. این نسخه جدید لاراول ضعف نسخه قبلی خود را پوشانده بود و همین باعث شد تا لاراول بتواند از Controller ها پشتیبانی کند. این کار باعث شد تا فریم ورک لاراول از معماری MVC هم پشتیبانی نماید و جایگاه خود را در میان طراحان و توسعه دهنگان بهبود بخشد. در این نسخه موتور رندر Blade نیز اضافه شده بود.
سومین نسخه لاراول
سومین نسخه لاراول نیز در سال 2012 در اختیار عموم قرار گرفت. با انتشار این نسخه که شامل اضافه شدن خط فرمان CLI بود و با نام Artisan برای استفاده توسعه دهندگان قرار گرفت. در کنار این قابلیت ها چند ویژگی دیگر هم به لاراول اضافه شد از جمله: Migration, Packing و اضافه شدن مستندات قدرتمند در سایت خود لاراول.
چهارمین نسخه لاراول
نسخه چهارم بعد از بهبود هایی که این فریم ورک به سیستم خود بخشیده بود در سال 2013 بر پایه illuminate انتشار داده شد. لاراول با ارائه این نسخه از رقیبان خود سبقت گرفت. در کنار این ویژگی محبوب امکاناتی نظیر ارسال ایمیل اضافه شد، هم چنین لاراول مشکل حذف با تاخیر رکورد های بانک اطلاعاتی خود را در این نسخه برطرف کرد.
پنجمین نسخه لاراول
پنجمین نسخه لاراول بعد از دو سال انتظار انتشار داده شد. هماهنند نسخه های قبل لاراول بسیاری از ویژگی های مورد نیاز توسعه دهندگان را نیز درخود جای داد مانند:
- پکیج Scheduler
- بهینه سازی Assets
- آسان شدن عملیات Authentication
- ساختار درختی برای توسعه اپلیکیشن ها
ششمین نسخه لاراول
ششمین نسخه لاراول بعد از نسخه پنجم که کلی از ایراد ها برطرف شده بود و همچنین قابلیت های جدیدی هم به آن اضافه گردید؛ منتشر شد. در ششمین نسخه لاراول سعی کرد قابلیت های جدیدی که مورد نیاز کاربرانش بود را در خود جای دهد، یکی از آنها Laravel Vapor بود.
هفتمین نسخه لاراول
هفتمین نسخه لاراول در حال حاظر آخرین نسخه این فریم ورک محبوب به حساب می آید. این نسخه توانسته با تغییرات و بهبود های فراوانی که در خود داده است انتشار داده شود که بعدا مفصل در مورد نسخه هفت لاراول با شما صحبت خواهیم کرد.
معایب لاراول
فریم ورک لاراول نیز دارای مشکلات و معایبی می باشد که در ادامه به 2 مورد از آنها اشاره می کنیم.
استاندارد ها
اگر شما فردی هستید که تازه میخواهید با این زبان محبوب کار کنید باید در نظر داشته باشید که این فریم ورک یکی از استاندارد ترین فریم ورک ها است که با مباحث شی گرایی و معماری MVC طراحی شده است. از همین رو باعث شده است تا اگر شما شناختی از شی گرایی و معماری MVC ندارید کمی به مشکل بخورید.
مستندات پیچیده
در کنار همه ی مزایای این فریم ورک محبوب به دومین عیب آن میخواهیم بپردازیم و آن پیچیدگی استفاده ار آن است. این عیب باعث می شود تا اگر شما کاربر تازه کار یا تازه واردی هستید کمی اذیت شوید و برای شما دلپسند نباشد، برای همین احتمالا شما مجبور می شوید تا برای یاد گیری آن از دوره های آموزشی جامع استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: چگونه بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت را انتخاب کنیم؟
جمع بندی
ما سعی کردیم تا شما را با مزیت های فراوان این فریم ورک محبوب و معایبش آشنا کنیم ولی در کنار تمام مزایای این فریم ورک شما باید در نظر داشته باشید که محبوبیت این فریم ورک دلیل منطقی برای استفاده از آن نیست.
اگر نیاز به اطلاعات بیشتر برای طراحی سایت داشتید؛ با ما تماس بگیرید.