اهمیت مقیاس تصاویر در طراحی رابط کاربری اپلیکیشن
6 دقیقه
در عصر امروزی برای اینکه بتوانید بهتر با کاربر ارتباط برقرار بکنید باید بتوانید از تصاویر به صورت بهینه استفاده کنید،زیرا تصاویر میتوانند نقش ارسال پیام به کاربر را ایفا کنند. کاربران از طریق تصاویر میتوانند با محصولات دیجیتال رابطه عاطفی و روانی برقرار نمایند. - طراحی اپلیکیشن در مشهد - مسئولیت طراح UX این است که بتواند تشخیص دهد آیا تصاویر میتوانند باعث بهبود ارزش محصول شوند یا خیر؟ استفاده از تصاویر صرف اینکه رابط کاربری را زیبا تر کنند دلیل مناسبی نمیباشد.
چند دلیل برای استفاده از تصاویر در طراحی رابط کاربری
چهار دلیل برای استفاده از تصاویر در طراحی رابط کاربری وجود دارد که در ادامه برای شما مطرح میکنیم.
اعتماد سازی
همانطور که قبلا بیان کردیم دلایل زیادی برای استفاده از تصاویر در طراحی اپلیکیشن وجود دارد اما اگر بخواهیم مهم ترین دلیلش را برایتان بازگو کنیم میتوانیم به بحث اعتماد سازی بپردازیم. حال سوال این است که چگونه تصویر سازی باعث اعتماد میشود؟ زمانی میتوانید با کاربر ارتباطتان را قوی تر کنید که لحن شما شخصی تر باشد، تصاویر میتوانند حس راحتی و دسترسی به برند شما را در کاربر ایجاد نمایند. در نظر داشته باشید تصاویری که به مجموعه رابط کاربریتان اضافه میشود باید همسو با طراحی سازمان باشد و در عین حال تمرکز را بر کاربران حفظ کند.
ساده سازی درک و ارتباط
طراحی اپلیکیشن به همراه یک UX مناسب زمانی آغاز میشود که بتوانید نقاط ضعف، الگوهای رفتاری کاربر و انتظاراتی که کاربر از تعامل با شما دارد را پوشش دهد. هدف اصلی تصویر ها کمک رساندن به کاربر است که بفهمد در مرحله بعدی چه کاری میخواهد انجام شود.
هویت نام تجاری
شما میتوانید روی تصاویر به عنوان پشتیبان حساب کنید، به این صورت که در شناسایی طراحی رابط کاربری یا برند تجاری به کمک شما بیایند و تاثیر گذاریتان را چند برابر کنند. در حقیقت عکس ها میتوانند فضای تخیلی را در طرف مقابل ایجاد نمایند تا ارتباط از آنچه هست نزدیک تر و قوی تر بشود.
ارتقا و بهبود محتوا
برای اینکه به داستان حس پویایی بدهید باید از تصاویر استفاده کنید. با در نظر گرفتن اینکه موضوع از چه حس هایی تشکیل شده است میتوانید عکس مناسب با آن را قرار دهید و با اینکار به محتوای آن روح تزریق کنید.
اصول اساسی طراحی UI در طراحی اپلیکیشن
اصول اساسی طراحی UI از چندین بخش مهم تشکیل شده است که با رعایت آن ها میتوانید با کاربران تعامل ایجاد کنید :
تضاد یا کنتراست (Contrast)
تعریف کلی از کنتراست، به تفاوت و تضاد ایجاد شده در تصاویر علی الخصوص عناصر کنار هم در یک طرح گفته میشود. برای مثال در نظر بگیرید صفحه آبی پیش روی شماست و دکمه طراحی شده در آن نارنجی است این تصویر از کنتراست خوبی برخوردار است و باعث بیشتر نگاه کاربر را جلب کند. مزیت دیگر کنتراست را میتوان برای افراد کم بینا در نظر گرفت، هنگامی که تصویر کنتراست نداشته باشد این افراد برای خواندن متن دچار مشکل میشوند.
تعادل (Balance)
از مهم ترین اصول در طراحی رابط کاربری تعادل است. هر عنصری که در تصویر قرار میگیرد وزن بصری خاص خودش را دارد، برای اینکه بفهمیم یک تصویر تعادل دارد باید عناصر سنگین و سبک را جدا کنید. نحوه قرارگیری این ها کنار هم باعث ایجاد حس تعادل میشوند. تعادل دو نوع اصلی متقارن و نامتقارن دارد.
تاکید (Emphasis)
هنگامی که طراح میخواهد یک طرح برجسته تر بنظر برسد در حقیقت از عنصر تاکید در طراحی اپلیکیشن استفاده میکند. به طور کلی از این مورد برای انتقال اطلاعات مهم استفاده میشود. وقتی تاثیر برخی اطلاعات کم باشد برای جبرانش میتوانید از تاکید استفاده کنید تا موثر تر واقع شود.
تناسب (Proportion)
تناسب یکی از اصول طراحی UI ( رابط کاربری ) است، درک این بخش بسیار ساده و آسان است. به اندازه عناصر در رابطه با یک دیگر اصولا تناسب گفته میشود. با تناسب میشود فهمید کدام عنصر اهمیت کمتر و کدام یک از اهمیت بیشتری برخوردار است. مثلا برای ایجاد تناسب میتوانید از متن ریز برای تصاویر بزرگ استفاده کنید تا بیشتر این موضوع قابل درک باشد.
سلسله مراتب (Hierarchy)
یکی دیگر از اصول طراحی رابط کاربری را میتوان سلسله مراتب خواند با استفاده از این مورد میتوانید چگونگی پردازش محتوا توسط افراد استفاده کننده از وبسایت در نظر گرفت. برای نمایش سلسله مراتب کار سختی نمیخواهد انجام داد فقط باید ترتیب عناوین و تیتر ها را رعایت کرد.عناوین هر صفحه باید از بیشترین اهمیت برخوردار باشد و سریعا به عنوان مهم ترین عنصری که کاربر مشاهده میکند قابل شناسایی باشد.
تکرار (Repetition)
از مهم ترین اصل هایی که میشود به آن اشاره داشت، تکرار است. اگر میخواهید اصول یکپارچکی را رعایت کنید باید از روش تکرار استفاده کنید. تکرار مدل های مختلفی دارد: تکرار رنگ ها، فونت و نوشته ها، تصاویر، آیکون ها، کارت ها یا سایر عناصر موجود در یک طرح. وقتی از این مدل استفاده میکنید در حقیقت به کاربر میفهمانید که تمامی عناصر به کار رفته در طراحی از ارزش یکسانی برخوردارد هستند و به هم مرتبط اند.
ریتم (Rhythm)
تصور کنید در حال گوش دادن موزیکی هستید که بین نت های آن فضای خالی و سکوت وجود دارد این حالت یک نوع ریتم محسوب میشود. همین مدل اگر روی تصاویر اعمال شود، به فاصله ی بین عناصری که مدام در حال تکرار هستند گفته میشود. ریتم پنج نوع مختلف دارد: تصادفی ( Random )، منظم (Regular)، متناوب (Alternating)، موجی (Flowing) وپیش رونده (Progressive).
الگو (Pattern)
در اصول طراحی تکرار چندین عنصر موجود که در حال کار بایک دیگر هستند را الگو میگویند. اگر در این زمینه مثالی واقعی بخواهیم بگوییم که اکثرا آن را دیده اید میشود به الگوهای والپیپر (Wallpaper) موجود در ویندوز اشاره کرد.
فضای سفید (Whitespace-Negativespace)
یکی از مهم ترین اصول طراحی UI استفاده مناسب از فضای منفی که ایجاد شده است. فضای سفید یا "فضای منفی"، مناطقی از صفحه هستند که هیچ گونه عنصری در آن وجود ندارد. در واقع خالی ترین فضایی که در تصویر وجود دارد را فضای منفی یا سفید میگویند.
حرکت (Movement)
به مسیر جابجایی چشم در یک طرح حرکت گفته میشود. وقتی کاری را طراحی میکنید باید عنصری که مهم ترین بخش تصویر است چشم کاربر را به سمت عنصر بعدی هدایت کند و همین روال دائم ادامه پیدا کند.
تنوع (variety)
وقتی صحبت از تنوع میشود باید بدانید که بحث جاذبه کار در میان است، بدون اینکه از این مورد استفاده کنید نمیشود طراحی را از یکنواخت شدن نجات دهید و کاربری که در حال دنبال کردن کار شماست به مرور علاقه خود را از دست میدهد. برای ایجاد تنوع باید از عنصر های رنگ، تایپوگرافی، تصاویر، اشکال و ... استفاده کرد.
نتیجه گیری
با اینکه اصول طراحی در اینجا تمام نمیشود ولی باید گفت شما با در نظر گرفتن بحث هایی که برایتان مطرح کردیم میتوانید یک دید نسبتا خوبی به طراحی رابط کاربری و طراحی اپلیکیشن داشته باشید و بتوانید کاربر را به سمت خود جذب کنید. این را هم بدانید میتوانید بدون در نظر گرفتن این موارد طرح مورد نظر خود را بسازید ولی برای بهینه تر شدن آن باید کلی آزمون و خطا پس بدهید. پس در نتیجه استفاده از موارد فوق منطقی تر به نظر میرسد.